به گزارش «دنیای بورس»، دنیایاقتصاد نوشت: دیروز هشتگ «بورس» ترند توییتر فارسی شد و بیش از ۸ هزار نفر با استفاده از این هشتگ درباره شرایط بازار سرمایه در صفحههای خود نوشتند. سهامداران باز هم روبهروی سازمان بورس تجمع کردند و این بار شعارهای تند و تیزتری سر دادند.
هنگام ظهر و بعد از تعطیلی بازار، خبری در شبکههای اجتماعی و بعد سایتهای خبری منتشر شد که تمام نوشتهها و تحلیلهای گعده فعالان حوزه بورس در شبکههای اجتماعی به آن سمت سوق پیدا کرد؛ رئیس سازمان بورس استعفای خود را تقدیم وزیر اقتصاد کرد.
دقایقی بعد از این خبر تصویر نامه استعفای حسن قالیبافاصل، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به وزیر اقتصاد و رئیس شورای عالی بورس در شبکههای اجتماعی منتشر شد.
ذکر چند نکته در متن نامه قالیبافاصل توجه فعالان حوزه بورس را به خود جلب کرد: «به دلیل فراهم نشدن شرایط اعلامی جهت حمایت از صنایع، بازار سرمایه و سرمایهگذاران... در سختترین شرایط که مردم دعوت عمومی به بازار سرمایه شده بودند... به واسطه اقدامات سیاسی و ورود غیرحرفهای و بیش از حد اشخاص و مسوولان به مباحث بازار سرمایه و بروز افت و خیز شدید شاخص کل بورس تهران...»
افرادی که روی این مساله دست گذاشته بودند درباره این موضوع مینوشتند که نکاتی که قالیبافاصل به آنها اشاره کرده است، مصداقهایی از دخالت دستوری در حوزه بورس است. آنها به این مساله میپرداختند که وقتی از دخالتهای دستوری مینوشتند و درباره آن تذکر میدادند، این روزها را پیشبینی میکردند که وضعیت بورس آشفتهحال شود.
دیروز بهارستاننشینان هم جلسه علنی داشتند. جلسهای که در آن اکثر نمایندههای مجلس در نطقهای میان دستور خود درباره بورس و وضعیت سرمایههای مردم صحبت کردند.
اکثر آنها در صحبتهایشان از دولت انتقاد میکردند یا خواستار این موضوع میشدند تا افرادی که مردم را به بورس دعوت کردند پاسخگوی اعمال خود باشند.
از توییتهای پربازدید و پرواکنش دیروز، نوشته المیرا شریفی، مجری صدا و سیما بود که در توییتر حضور فعالی دارد. او این بار در صفحه شخصی خود درباره بورس نوشت و باعث شد که توجه فعالان حوزه بورس و سهامداران را به خود جلب کند.
شریفی در توییتی نوشت: «هنوز هم نوسانات بورس را ناشی از رفتار هیجانی میدانید؟ ممکن است بفرمایید تا چه حد نوسان حساب میشود؟! از کجا به بعد میشود سوختن سرمایه سهامدار؟» توییت او تا لحظه تنظیم این گزارش بیش از ۲۰۰ بار بازنشر شد و بالای ۴ هزار نفر آن را پسندیدند.
کاربران زیادی در قسمت نظرات این توییت از سیاستهای اقتصادی دولت دوازدهم انتقاد کرده یا اتفاقهایی که برایشان در این حوزه افتاده بود را شرح داده بودند.
عدهای هم صرفا به ناسزا گفتن و انتقاد بسنده کرده بودند. اما توییت این مجری صداوسیما سر از گروهها و کانالهای پیامرسان تلگرام هم درآورد. در این فضا، خیلی از افراد درباره این موضوع مینوشتند که اوضاع بورس به جایی رسیده که صدای مجری صداوسیما را هم درآورده است و درباره سوختن سرمایه سهامداران مینویسد.
یکی دیگر از توییتهایی که مورد توجه قرار گرفت، نوشته علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران بود. او که دیروز با محافظت نیروهای انتظامی در بین تجمع مردم معترض نسبت به وضعیت بورس حاضر شد، در توییتر خود نوشت: «افت کنونی شاخص بورس مبنای بنیادی ندارد و اصلاح وضع موجود نیازمند تسریع نهادهای مسوول برای تصمیمگیری در مورد طرحهای ارائه شده توسط کارشناسان بازار سرمایه است.
از سوی دیگر هماهنگی بانک مرکزی و سیاستهای پولی با سازمان بورس برای حفظ ثبات بازار سرمایه ضروری است.» نوشته او مورد انتقاد سهامداران و فعالان حوزه بورس و اقتصاد قرار گرفت. برخی از افراد نوشته او را سیگنالی در جهت کاهش نرخ بهره معرفی کردند و خیلیهای دیگر جز انتقاد چیزی ننوشتند.