به گزارش «دنیای بورس»، دنیایاقتصاد نوشت: «پول ما رو دزدیدن»، «استعفا استعفا»، «مجلس، مجلس کجایی» و شعارهایی با محوریت مردمفریبی، ناظر بازار و... برخی از شعارهایی بود که دیروز سهامداران معترض به اوضاع و احوال آشفته بورس مقابل ساختمان سازمان بورس سر دادند.
سهامدارانی که روز به روز به تعداد آنها در این تجمعهای اعتراضی اضافه میشود و دیگر تجمعهایشان محدود به هفتهای یک بار نیست و در طول هفتههای گذشته، اکثر روزها مقابل ساختمان بورس سعی کردهاند که صدای خود را به گوش مسوولان برسانند.
حالا یا با پلاکارد و شعار یا با پرتاب تخممرغ! اما تجمع دیروز، در بین تجمعهای روزهای گذشته متفاوت بود.
چون هر چه از ساعت برگزاری تجمع میگذشت، جمعیت معترضان بیشتر میشد و کار به جایی رسید که حتی افراد نیروی انتظامی بیشتر از روزهای دیگر در گوشه و کنار خیابان به چشم میخوردند و حتی تعدادی از آنها مقابل ورودی سازمان بورس ایستادند.
دیروز اتفاق دیگری هم افتاد و پرچم سازمان بورس توسط معترضان پایین کشیده شد. اتفاق دیگری هم که این تجمع را با دیگر تجمعهای اعتراضی در روزهای گذشته متفاوت میکرد، شعارها و لحن معترضان بود.
اگر در تجمعهای دیگر مردم با پلاکارد نوشته و در سکوت یا سردادن چند شعار معمولی به تجمع خود پایان میدادند، دیروز شعارها به شدت تند بود و خبری از سکوت و صبر نبود.
کمی که از روز و برگزاری تجمع گذشت، علی صحرایی، مدیرعامل بورس تهران از ساختمان بورس خارج شد و در بین نیروهای انتظامی که اطراف او را احاطه کردند تا کسی نزدیکش نشود، به سوالات برخی از افراد پاسخ داد اما جو و حجم تنش به قدری در تجمع زیاد بود که مردم در بین صحبتهای صحرایی هم شروع به سر دادن شعارهای انتقادی نسبت به او کردند و مدیرعامل شرکت بورس به داخل ساختمان بازگشت.
دیروز نه فقط فضای توییتر فارسی بلکه شبکه اجتماعی اینستاگرام هم پر بود از فیلمهای تجمع اعتراضی مردم در مقابل ساختمان بورس و شعارهایی که معترضان سر داده بودند.
در میان فیلمها و عکسهایی که از این تجمع توسط کاربران به اشتراک گذاشته میشد، حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم هم جایگاه خاص خود را در بین کاربران داشت.
بازنشر صحبتهای گذشته حسن روحانی درباره بورس یکی از اقداماتی بود که فعالان حوزه بورس و شبکههای اجتماعی آن را انجام میدادند.
برای مثال یکی از صحبتهای رئیس دولت که در اینستاگرام و توییتر توسط افراد زیادی بازنشر داده میشد، صحبتهایی بود که در آن بیان کرده بود بورس فراز و نشیب دارد اما از آن مراقبت زیادی میشود. او همچنین در صحبتهایش اطمینان داده بود که تمام بخش اقتصادی در حال مراقبت از بورس هستند.
یکی دیگر از صحبتهای رئیس دولت که بازنشر داده میشد، اظهارنظرهای او در اردیبهشتماه سال جاری بود که بیان کرده بود بورس ما خوب شده، عصبانی هستند و میگویند بورس تمام دنیا به هم ریخته، چرا بورس ایران خوب است؟
و به این سوالی که خودش مطرح کرده بود اینطور پاسخ داده بود که این خوب بودن به خاطر تلاش همه شرکتها، فعالان اقتصادی و خوشبختانه عرضه کردن سهام شرکتهای بزرگ هستند و... بورس ما رونق پیدا میکند. نکته جالب توجه در ماجرای دیروز و اوضاع و احوال این روزها این است که دیگر فقط سهامداران و فعالان حوزه بورس نیستند که درباره مسائل و مشکلات این حوزه مینویسند.
دیروز تعداد زیادی از صفحههای اینستاگرام و دیگر افراد فعال در شبکه اجتماعی توییتر که چه داخل کشور هستند و چه خارج از کشور و اصلا حوزه فعالیتشان بورس نیست درباره آنچه که در بورس ایران در حال اتفاق افتادن است مینوشتند.
آنها با بازنشر صحبتهای حسن روحانی و دیگر مسوولان درباره تشویق مردم به سرمایهگذاری در بورس سعی میکردند که از اتفاقی که در بورس افتاده است یک دوگانه بسازند و متناقض بودن حرف و عمل مسوولان کشور را نشان بدهند.
در این میان نمایندههای مجلس شورای اسلامی هم که در توییتر فعالیت دارند نسبت به اتفاقات دیروز بیتفاوت نبودند.
برای مثال احمد علیرضا بیگی یکی از نمایندههایی بود که در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «تجربه بورس بهترین گواه بر ضرورت خروج دولت از حوزه اقتصاد و سپردن آن به مردم است.»
او در ادامه توییت خود نوشت: «تجربه ناکام بورس سالها از ذهن و خاطره مردم پاک نخواهد شد. متاسفانه دولت فرصت اعتماد به بازار سرمایه را به آتش کشیده است.»
اما امیرحسین قاضیزادههاشمی، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی هم در توییتر خود خبر داد که در جلسهای که با رئیس قوهقضائیه داشته است، «ایشان با ابراز تاسف از زیانهای وارد شده به مردم، خواستار تهیه گزارشی مستند از جزئیات تخلفات و ترک فعلهای صورتگرفته در بازارسرمایه شد.»
حالا قاضیزاده هاشمی خبر داده که گزارشی مستند از جزئیات تخلفات و ترک فعلهای صورتگرفته در بازار سرمایه را ارائه کرده و به ایشان تحویل داده است.