به گزارش «دنیای بورس»، دنیایاقتصاد نوشت: تحریم شرکت تولید نیروی برق آبادان با نماد آبادا در بورس توسط آمریکا، مناظره عباس آخوندی و غلامرضا مصباحیمقدم درباره FATF، ارتباط خاموشیها و استخراج بیت کوین در کشور توسط چینیها، صحبتهای رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه گزارشهایی که از مجموعه نظارتی دولت و خارج از دولت داریم، بیانگر این است که در پایان سال ۹۸ و ابتدای سال ۹۹، ۱۲ هزار میلیارد تومان بابت قیمتگذاری دستوری در حوزه فولاد رانت در اقتصاد کشور توزیع شده است.
یادداشت اینستاگرامی رئیس کل بانک مرکزی که در بخشی از آن نوشته بود «فشار ناشی از تحریمها، خصوصا تشدید انتظارات، در افزایش قیمت ارز موثر و تعیینکننده بوده است. بنابراین انتظار میرود با فروکش کردن انتظارات، نرخ ارز نیز به سمت تعادل و ارزش اقتصادی آن حرکت بکند.»
ارائه پیشنهاد معافیت مالیاتی شرکتهای بورسی که از محل سود انباشته افزایش سرمایه میدهند به مجلس و اعلام این خبر از سوی یکی از اعضای هیات مدیره سازمان بورس از جمله موضوعاتی بود که در آخر هفته گذشته کاربران شبکه اجتماعی توییتر و پیام رسان تلگرام درباره آن صحبت میکردند.
ما را به خیر شما امیدی نیست
سهام تیمهای استقلال و پرسپولیس دهه فجر امسال در بورس عرضه اولیه خواهند شد. این خبر سوژه کاربران شبکه اجتماعی توییتر و اینستاگرام در آخر هفته گذشته بود.
خیلی از کاربرانی که این خبر را در صفحههای خود منتشر میکردند، درباره این موضوع مینوشتند که سالهاست مسوولان کشور وعده عرضه سهام این دو تیم فوتبال در بورس را میدهند اما هربار اتفاقی میافتد و عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در بورس به عقب میافتد.
مساله دیگری که در این رابطه مطرح میشد از این قرار بود که دو تیم استقلال و پرسپولیس اینطور که از خبرها و گزارشها بر میآید هیچ اموالی از خود ندارند و اوضاع مالی بدی دارند و حالا قرار است با چه پشتوانهای سهامشان در بورس عرضه شود!
واکنش به پیشتازی در مخالفت با قیمتگذاری دستوری
سیاوش وکیلی، مدیر روابطعمومی و امور بینالملل سازمان بورس در آخر هفتهای که گذشت در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «پیشتازی سازمان بورس در مخالفت با قیمتگذاری دستوری نشان داد که سازمان در تامین منافع عموم مردم با کسی مماشات نمیکند و پیگیر مطالبات بحق سهامداران است و تضییع حقوق آنان خط قرمز است.
به شخصه واقعا پاسخی برای سهامدار متضرر صندوق پالایشگاهی ندارم و عرضهکنندگان باید پاسخگو باشند.» نوشته او مورد توجه کاربران شبکه اجتماعی توییتر قرار گرفت. برخی از کاربران با بازنشر توییت وکیلی، در توضیح نوشته او انتقادهایی را مطرح میکردند.
برای مثال یکی از کاربران در همین رابطه نوشت: «سازمان اگر قیمتگذاری پالایشی را گران میدانست چرا مانع عرضه نشد؟ شما سر عرضه اولیهها هم همین انفعال را دارید و شرکتها دارند بر اساس شرکتهای گران روی تابلو قیمت میخورند.» و کاربر دیگری هم در اعتراض به نوشته سیاوش وکیلی نوشت: «اگر صدای امثال ما فعالان بازار درنیامده بود از شما دوستان آبی گرم نمیشد.»
اما برخی از کاربران هم در قسمت نظرات نوشته مدیر روابطعمومی و امور بینالملل سازمان بورس مسائلی را مطرح کردند. یکی از کاربران برای وکیلی نوشت: «عرضهکننده از مجرای شما عرضه کرده است. سازمان ۱۰۰درصد مقصر است. برای دارایکم نمیتوانستید دولت را متعهد کنید مقداری از پولی که از بازار به دست آورده را صرف بازارگردانی سهم کند؟!»
وکیلی هم در پاسخ به این کاربر نوشت که این پیشنهاد در مقطع عرضه شده است. پاسخی که مورد انتقاد تند و تیز دیگر کاربران توییتر قرار گرفت. در کل اکثر نظرات منتشر شده درباره نوشته مدیر روابطعمومی و امور بینالملل سازمان بورس در توییتر انتقادهای تند و تیز نسبت به عملکرد سازمان بورس بود. البته این تنها توییت وکیلی در آخر هفته گذشته درباره موضوع قیمتگذاری دستوری نبود.
او در توییت دیگری درباره همین موضوع نوشت: «رویدادهای روزهای گذشته در باب مخالفت با قیمتگذاری دستوری فولاد نشان داد که خانواده فعالان بازار سرمایه در صیانت از کیان بازار سرمایه بهرغم برخی اختلافات در روشها متفقالقول هستند که جا داره قدردانی ویژهای از تکتک فعالان شبکههای اجتماعی کرد.» که البته این توییت باز هم مورد انتقاد کاربران فعال در شبکه اجتماعی و برخی از سهامداران قرار گرفت.
- علی چشمی | استادیار گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد
مالیات گرفتن از افزایش قیمت داراییها (عایدی سرمایه) وقتی خود دولت، با سیاستهای تورمی و بیثباتکننده، عامل افزایش این قیمتهاست مثل گندم درو کردن از باد کاشتن است! حتی برای پرداخت مالیات عایدی سرمایه باید درآمد حاصل از تولید وجود داشته باشه وگرنه از جمع صفر نمیشود مالیات مداوم گرفت.
- شاهین چراغی | عضو شورای عالی بورس
مراقب باشید مثل زمان برجام در تله رکود برجامی، افزایش نقدینگی و بیتوجهی به بازار سرمایه گرفتار نشویم در غیر این صورت کاهش قیمت دلار صرفا تعدیل روانی قیمت در کوتاهمدت است، فقط محوریت بازار سرمایه در اقتصاد میتواند موجب رشد GNP، تقویت ارزش پول ملی، کاهش نرخ رشد نقدینگی و از تورم آتی جلوگیری کند.
- رامین صادق زمانی | فعال بازار سرمایه
صعود بازار سرمایه در عید نوروز ۱۳۹۹، آن هم بهصورت شارپ، بدترین دوران بازار سرمایه ایران بود، خیلیها میگویند ریزش بدترین اتفاق بود، ولی من میگم دقیقا اون صعود تاریخی، بدترین اتفاق بود، چون باعث این ریزش سنگین، همان صعود تاریخی بیحساب و کتاب بود.