چرا بورس به دلار بودجه بی توجه است؟

چرا بازار سرمایه به دلار ۱۱هزارتومانی بی توجه است

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: در این ستون ما پرسش‌ها و مشکلات شما را در حوزه بازار سهام و... با مسوولان، وکلا یا کارشناسان حوزه بازار و سرمایه در میان می‌گذاریم و پاسخ‌های آنها را به سوالات، مشکلات و دغدغه‌های مطرح‌شده از سمت شما منتشر می‌کنیم.

سوال: اظهارات رئیس‌جمهور در مورد قیمت دلار بودجه بر بورس چه تاثیری دارد؟ آیا این اظهارات از سوی رئیس‌جمهور سیگنالی برای ورود نقدینگی جدید به بازار سرمایه است؟ تا چه میزان دلار ۱۱هزار و ۵۰۰ تومانی با وضعیت اقتصادی فعلی جور درمی‌آید؟

  • پاسخ از علی‌رضا حسن‌وند | کارشناس بازار سرمایه

زمانی که بودجه سال قبل را با دلار ۴۲۰۰ تومانی تنظیم کردند، کارشناسان اقتصادی در این مورد هشدارهایی را به دولت و تیم اقتصادی‌اش می‌دادند اما آنها ادله‌‌ای آوردند که دلار ۴۲۰۰ تومانی را توجیه می‌کرد. این جریان را آقای روحانی برای بودجه ۱۴۰۰ نیز تکرار کرد و با توجه به صحبت‌های اخیرش در مورد این نرخ دلار به‌نظر می‌رسد به جوانب این نرخ توجهی نشده است.

بودجه انبساطی دولت با احتساب افزایش ۲۵‌درصدی حقوق کارمندان و مشکلات خرید و فروش نفت ایران با قیمت ۴۰دلار حاکی از کسری بودجه دولت است، این در حالی است که اگر شرایط سیاسی و بین‌المللی کشور دستخوش تغییرات موردنظر دولت نشود، وارد فاز دیگری خواهیم شد و وضعیت اقتصادی پُر‌چالشی را پیش‌رو خواهیم داشت.

اگرچه دولت بارها در سال‌های اخیر با نگاه دستوری به دنبال کنترل وضعیت بازار بوده اما در نهایت نتوانسته جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرد.بازار سرمایه نیز در وضعیت متفاوتی نسبت به سال‌های اخیر قرار دارد. بررسی قیمت دلار برمبنای مدل‌های ارزش‌گذاری پایه سال ۷۱ نشان می‌دهد که قیمت دلار تا پایان سال ۹۹ در کانال ۲۴هزارتومان در نوسان باشد، به‌همین دلیل بازار سرمایه نیز با همین حدود قیمتی جلو می‌رود.

کسری‌بودجه دولت در سال آینده نیز کاملا مشهود است از این‌رو دولتمردان از رونق بازار سرمایه منتفع می‌شوند. سیاست بانک مرکزی درخصوص نرخ بهره بانکی نیز نقش مهمی در جذب نقدینگی در بورس ایفا می‌کند. انتخابات ریاست‌جمهوری کشور تاثیر بسزایی در روند بازار سرمایه دارد و از آنجا که سرمایه ترسو است حواشی انتخابات ریاست‌جمهوری کشور که از اسفند ماه آغاز می‌شود، می‌تواند جریان معاملات بازار را تغییر دهد.

از ابتدای سال دولت بارها از حضور مردم برای سرمایه‌گذاری در بورس استقبال کرد؛ اتفاقی که می‌توانست رکورد داد و ستدهای این بازار را ادامه‌دار کند. اما اتفاقاتی رخ داد که بی‌اعتمادی سهامداران خرد به بازار سرمایه را رقم زد اما چرخش وضعیت بازار و احتمال صعودی‌شدن شاخص می‌تواند بخش عمده‌ای از نقدینگی سرگردان را به سمت این بازار هدایت کند.

Submitted by admin on