شناسایی ۲ هزار و ۳۹۲ بیمار جدید کرونا
به گزارش «دنیای بورس» به نقل از وبدا، سخنگوی وزارت بهداشت: از دیروز تا امروز یکم خرداد ۱۳۹۹ و براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲ هزار و۳۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.
دکتر کیانوش جهانپور افزود: از بین مبتلایان جدید، ۳۵۱ مورد بستری و 2 هزار و ۴۱ مورد سرپایی و از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند.
وی ادامه داد: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۲۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسید.
وی افزود: متأسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۷ هزار و ۲۴۹ نفر رسید.
آقای دکتر جهانپور گفت: خوشبختانه تا کنون ۱۰۰ هزار و ۵۶۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.
وی افزود: 2 هزار و ۶۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی ادامه داد: تا کنون ۷۴۶ هزار و ۴۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
آقای دکتر جهانپور گفت: در طول ۲۴ ساعت گذشته در ۱۲ استان موارد فوتی صفر و در ۶ استان، یک مورد فوتی گزارش شده است.
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان، به پنج میلیون و یکصد و پنج هزار و هشتصد و نود و هفت نفر افزایش یافته و شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به این ویروس به سیصد و سی هزار و سه نفر و شمار بهبودیافتگان به دو میلیون و سی و پنج هزار و چهارصد و سی و دو نفر رسیده است.
دلیل کاهش شیوع کرونا چیست
روند کاهشی شیوع کرونا و رسیدن به مرحله کنترل آن در کشور نتیجه همکاری مردم با مسوولان و رعایت دستورالعملهای بهداشتی در جامعه است
جلسه روسای کمیتههای ستاد ملی مقابله با کرونا روز پنجشنبه به ریاست حسن روحانی رئیسجمهور برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر روحانی در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از روند کاهشی شیوع کرونا و رسیدن به آستانه مرحله مهار آن در کشور، افزود: دستیابی به این موفقیت نتیجه همکاری مردم با مسوولان و رعایت دستور العملهای بهداشتی در جامعه است.
رئیس جمهور ادامه داد: البته در چند استانی که به علت رعایت نکردن کامل دستورالعملها شیوع بیماری رشد یافته است، مسوولین باید نظارتهای خود را تقویت کنند و هشدارها و آگاهیهای لازم برای رعایت دستورالعملها به مردم داده شود.
دکتر روحانی کوتاه شدن دوره بستری بیماران را نشان از موفقیت در کنترل شیوع بیماری و علامتی برای رسیدن به مرحله مهار ویروس در آینده نزدیک دانست و گفت: با توجه به هشدارهایی که مسوولان وزارت بهداشت و درمان بر اساس برخی مطالعات و تحقیقات درباره شیوع مجدد این ویروس در فصل پاییز میدهند، میبایست با آگاهیبخشی و هشدارهای لازم و تداوم رعایت دستورالعملها نگرانیها در این زمینه را برطرف کنیم.
رئیس جمهور افزود: بر اساس پیشبینیهای کمیتههای مختلف ستاد ملی مقابله با کرونا با برنامهریزیهای انجام گرفته امیدواریم که فعالیتها در کشور و امور مردم نیز مجدد دچار محدودیتهای سخت نشده و در عین حال سلامت جامعه و مردم نیز تأمین شود.
دکتر روحانی اظهار داشت: کمیته آموزش ستاد ملی مقابله با کرونا در حوزه آموزش و پرورش و آموزش عالی برنامهها و طرحهایی را در نظر گرفتهاند که ضمن تداوم آموزش آنلاین در فضای مجازی، سلامت کادر آموزشی، دانشجویان و دانشآموزان هنگام حضور در کلاسها و رشتههایی که الزام به آموزش حضوری دارند نیز تأمین و تضمین شود.
رئیس جمهور ادامه داد: کمیته آموزش نیز موظف شد تا اوایل تیر ماه برنامه مورد نیاز برای آموزش و پرورش و آموزش عالی را به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه نماید که چگونه عقبماندگیهای آموزشی را جبران خواهند کرد و در عین حال سال تحصیلی جدید چگونه برگزار خواهد شد.
دکتر روحانی افزود: در زمینه بقاع متبرکه و زیارتگاهها نیز با توجه به رایزنیها و جلسات متعددی که کمیته امنیتی- اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا با متولیان این اماکن داشتهاند، مقرر شده بعد از عید سعید فطر با شرایطی که اعلام خواهد شد، این اماکن بازگشایی شود و امیدواریم با رعایت این شرایط و دستورالعملها از سوی عاشقان اهل بیت(ع) و مردم شریف امکان زیارت این بقاع متبرکه فراهم شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت دقت در نظارتها، اظهار داشت: اگرچه گزارشها حکایت از رعایت دستورالعملها به میزان بالایی از سوی مردم دارد، اما دستگاههای ذیربط نیز میبایست بر اجرای این دستورالعملها و مراقبتها از سوی اصناف، کسب و کارها و مکانهای پر رفت و آمد، همچنان اهتمام داشته باشند.
معاون اول وزارت بهداشت: مردم سفر غیرضروری نروند
معاون اول وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اهمیت رعایت شیوه نامه های بهداشتی ،گفت: از مردم خواهش میکنم به سفرهای غیرضروری نروند.
ایرج حریرچی در گفتگوی تلویزیونی افزود: اصلی ترین عامل شیوع بیشتر کرونا، افزایش تعداد تماس افراد با دیگران است. وی با اشاره به فرارسیدن تعطیلات عید فطر ، گفت: مردم از دید و بازدید محروم هستند و ما احساسات آن ها را درک میکنیم اما به عنوان یک برادر از همه هموطنان خواهش میکنم که به سفرهای غیرضروری نروند.
وی گفت:سفر به مناطق قرمز باعث میشود خودمان به خطر بیفتیم و سفر به مناطق سفید باعث میشود مردم آن شهرها به خطر بیفتند. معاون اول وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی افزود: از مردم میخواهیم چند هفتهای به ما فرصت دهند تا ما بتوانیم خدمتگذاری را کامل کنیم.
استاندار: خطر ویروس کرونا در مازندران همچنان جدی است
استاندارمازندران گفت: خطر ویروس کرونا در این استان به مرحله مهار نرسیده و همچنان این بیماری جدی است.
احمد حسین زادگان روز پنجشنبه در آستانه تعطیلات عید فطر در نشست شورای اداری استان مازندران افزود : در حال حاضر نیز روزانه تعدادی از مردم به دلیل ابتلا به ویروس کرونا، در بیمارستان های استان مازندران بستری می شوند و در مجموع همچنان حدود ۳۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستان های این خطه شمال کشور بستری هستند.
وی اضافه کرد : آمار بیماران کرونایی بدحال در استان مازندران که نیاز به مراقبت های ویژه دارند روند کاهشی به خود گرفت، ولی خطر همچنان وجود دارد، ولی این روند نمی تواند ما را از پرداختن به حوزه های اقتصادی و معیشتی باز دارد.
نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت: ویروس کرونا خسارت هایی را به حوزه گردشگری ما به خصوص در غرب استان که بخش اصلی معیشت و اقتصاد آن را تشکیل می دهد، وارد کرد و در چنین شرایطی ما با رعایت فاصله گذاری اجتماعی به سمت پذیرش مسافر حرکت کردیم.
حسین زادگان اضافه کرد: بررسی آماری نشان می دهد که تعداد مسافران ورودی به استان مازندران در حال افزایش است و همه ما به خصوص فرمانداران باید برنامه های خود را برای اجرای رعایت فاصله گذاری و حفاظت فردی از سوی مردم به کار بگیریم.
وی ابراز امیدواری کرد تا مردم با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و حفاظت فردی بتوانند بر ادامه شرایط ایجادی و تداوم کاهش محدودیت های ناشی از ویروس کرونا کمک کنند.
وی ضافه کرد : به هر حال همچنان سلامت به عنوان برنامه اولویت دار ما محسوب می شود، ولی نسبت به روزهای اول شیوع کرونا ، وضعیت استانی بهتری داریم و باید در کنار سلامت به معیشت مردم نیز توجه شود و برداشتن برخی محدودیت ها نیز برای کمک به اقتصاد و معیشت است.
رییس ستاد استانی مقابله با کرونا در مازندران بار دیگر از مسافران و مردم استان خواست تا با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و بهره گیری از برنامه های حفاظت فردی و عمومی بر تداوم روند کاهشی ابتلا به ویروس کرونا تا مهار این بیماری کمک کنند.
ویروس کرونا سی ام بهمن ماه سال جاری در استان مازندران با شناسایی دو بیمار از سوی دانشگاه علوم پزشکی بابل شیوع یافت و با گذشت حدود ۹۲ روز از شیوع این بیماری همچنان بیش از ۳۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند که حدود ۱۵ درصد از کل بیماران کرونایی کشور در استان مازندران تحت مراقبت قرار دارند.
براساس آمار دانشگاه های علوم پزشکی مازندران و بابل حداقل روزانه بین ۵۰ تا ۷۰ نفر با شرایط حاد تنفسی در بیمارستان های استان تحت مراقبت ویژه قرار می گیرند و بیش از این تعداد نیز پس از درمان و بهبودی مرخص می شوند تا دوران نقاهت را در منزل پیگیری کنند.
با شیوع ویروس کرونا در استان مازندران تاکنون دولت بیش از دو هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه زیرساختی، خرید تجهیزات حفاظتی به استان کمک مالی اختصاص داد و هفت مرکز درمانی نیمه کاره استان نیز با تخصیص اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریالی در الویت تکمیل قرار گرفت.