دنیای بورس | بازیگران بازار نخستین روز کاری اسفندماه را حفظ نقدینگی در زمین حقیقیها آغاز کردند. به این ترتیب در جریان افت و خیز شدید شاخص کل بورس در جریان معاملات روز شنبه، خالص خرید حقیقیها به 16.7میلیارد تومان رسید.
در این میان بخش عمدهای از خریدهای سهامداران خرد به جمع آوری سهام ماشینسازی اراک تعلق داشت. بهطوریکه بیش از 16میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معاملهگران حقوقی به حقیقی «فاراک» جابجا شد.
در مقابل بازیگران حقوقی بیشترین حمایت را از سهام بانک پارسیان داشتند که با خالص خریدی در حدود 30میلیارد تومانی این گروه همراه شد. در این میان یک میلیون سهم «وپارس» از سوی شركت سرمايه گذاري سمند و 6میلیون سهم دیگر نیز توسط گروه مالي پارسيان خریداری شد.
همچنین روز گذشته یک جابجایی بلوکی 100میلیون سهمی میان دو حقوقی بانک پارسیان نیز صورت گرفت. به طوریکه شركت توسعه اقتصادآينده سازان در نقش فروشنده و شركت سرمايه گذاري تدبير نیز خریدار بود.
بانکی: در میان دیگر نمادهای بانکی نیز بانک ملت شاهد خرید 1.5میلیون سهم از سوی صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني ملت بود. در همین راستا صندوق سرمايه گذاري امين آشناايرانيان نیز به خرید حدود 2میلیون سهم پست بانک ایران پرداخت. در این میان روند خریدها در نماد بانک تجارت به مراتب با حجم بسیار بالاتری دنبال شد. به طوریکه صندوق سرمايه گذاري بازارگرداني تجارت ايران به جمع آوری قابل توجه حدود 160میلیون سهم پرداخت.
فلزی: در گروه فلزی نیز فولاد خوزستان جابجایی بلوکی میان سهامداران عمده را تجربه کرد. در این میان 22میلیون سهم «فخوز» از سوی گروه توسعه اقتصادي پايندگان عرضه شد و هنوز اطلاعاتی از خریداران وجود ندارد. در این گروه فولاد مبارکه نیز جمع آوری سهم از سوی دو حقوقی را تجربه کرد.
بر این اساس توسعه سرمايه رفاه به خریدهای خود در نماد «فولاد» ادامه داد و دیروز نیز بیش از 33میلیون سهم دیگر را به پرتفوی خود افزود. شركت بهسازان انرژي تدبيرزنگان نیز دیگر حقوقی «فولاد» بود که 17میلیون سهم را خریداری کرد. فولاد كاوه جنوب كيش نیز دیگر نماد این گروه بود که با خرید بیش از یک میلیون و 200هزار سهم از سوی مادرتخصصي مالي وسرمايه گذاري سينا روبرو شد.
در این گروه ملی مس ایران نیز شاهد حمایت حقوقی ها بود. به طوریکه یک میلیون سهم «فملی» از سوی شركت سرمايه گذاري آتيه انديشان مس خریداری شد. سرمايه گذاري توسعه معادن وفلزات و صباميهن نیز دو حقوقی فعال دیگر «فملی» بودند که در مجموع حدود700هزار سهم را خریداری کردند.
خودرویی: در میان نمادهای خودرویی و قطعه سازان نیز قطعات اتومبيل ايران با عرضه 700هزار سهم از سوی شركت سرمايه گذاري سمند روبرو شد. این در حالی است که حقوقی مزبور به عنوان سهامدار عمده گسترش سرمايهگذاري ايرانخودرو بیش از 2میلیون سهم را جمع آوری کرد. در این میان لیدر گروه یعنی ایران خودرو نیز خرید سهم از سوی دو حقوقی را تجربه کرد. بر این اساس شركت سرمايه گذاري سمند و گروه مالي پارسيان در مجموع 700هزار سهم «خودرو» را خریداری کردند.
در نماد سایپا نیز در حالی 10میلیون سهم از سوی شركت سرمايه گذاري سليم عرضه شد که شركت پيشگامان بازرگاني ستاره تابان در نقش خریدار ظاهر شد و یک میلیون سهم «خساپا» را به پرتفوی خود افزود.
شیمایی: در گروه شیمایی نیز سهامدار عمده نماد تازه وارد به بورس یعنی پديده شيمي قرن، اقدام به عرضه سهم کرد. در حالی «قرن» روز چهارشنبه شاهد عرضه اولیه سهام خود در بورس تهران بود که سهامدار عمده آن در اولین روز معاملاتی پس از عرضه، اقدام به عرضه 200هزار سهم کرد. این عرضه از سوی شركت پديده شيمي پايدار که مالک 89.27درصدی سهام «قرن» است، صورت گرفت. البته در پایان معاملات همچنان صف خرید بیش از 34میلیون سهمی در این نماد باقی ماند.
همچنین در این گروه جابجایی بلوکی سهام سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشيمي تأمين صورت گرفت. در حالی 210میلیون سهم «تاپیکو» را سرمايه گذاري صباتامين خریداری کرد که این میزان سهم توسط گروه صنعت سلولزي تامين گسترنوين عرضه شد. این حقوقی با عرضه روز گذشته سهام «تاپیکو»، درصد مالکیت خود در این نماد را به زیر یک درصد رساند