همکاری مشترک/ محصول « خودرو » با « خساپا » چه نام دارد؟

مدیرعامل ایران خودرو گفته است با سایپا در حال کار روی پلت فرم خودرو مشترک است، اما چه محصول جدیدی قرار است در ادامه این هدف مشترک طراحی شود و چه نام دارد؟ گزارش دویچه له نگاه کوتاهی به این موضوع انداخته است.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دویچه‌له، فرشاد مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفته است: به زودی، خودروی اقتصادی با پلتفرم مشترک ایران خودرو و سایپا به بازار عرضه خواهد شد. با هدف ارتقای ظرفیت تولید خودرو و تنوع سبد محصولات خودروسازان، قرار است ایران خودرو و سایپا، خودرو اقتصادی تولید کنند.

وی توضیح داده است: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان تیرماه سال آینده از دو خودرو رونمایی خواهد شد که یورو پنج هستند. یک محصول جدید نیز سال آینده وارد بازار خواهد شد که گازسوز و شبیه ون‌های موجود است. این خودرو بسیار پیشرفته و دارای امکانات زیادی است و قدرت پیمایش آن ۳۰۰ کیلومتر در هر بار سوخت‌گیری است.

ایران خودرو و سایپا پس از خروج آمریکا از برجام با بحران محصول جدید روبرو شده‌اند هر دو شرکت دچار قطع همکاری با شرکای خارجی خود هستند.

پژو ، سوزوکی، رنو و برخی شرکت‌های طراحی و مهندسی مانند ماهله آلمان و هیوندایی پاور تک با ایران خودرو و شرکت‌های سیتروئن ، کیا، رنو، برلیانس و چانگان با سایپا قطع ارتباط کرده‌اند.

گذشته از این قطع ارتباط هر دو شرکت در حال توسعه پلت فرم جدید خود با شرکت‌هایی در اروپا و آسیا بودند که با خروج این شرکت‌ها از ایران، دچار مشکل جدید تولید این پلت فرم‌ها شده‌اند.

شرکت سایپا با خرید پلت فرم نسل قبلی تویوتا یاریس و توسعه آن، خودرو رهام را ساخته بود که از موتور شرکت برلیانس چین بهره می‌برد. شرکت ایران خودرو هم با ماهله آلمان، هیوندایی پاور تک و برخی دیگر از شرکت‌های اروپایی در حال توسعه پلت‌فرم تازه خود بود که با تحریم این پروژه متوقف شد.

سایپا هم اکنون اکثر محصولات خود را روی پلت‌فرم پراید یا پلت‌فرم توسعه یافته پراید می‌سازد و ایران خودرو هم محصولات خود را روی پلت‌فرم پژو ۴۰۵ و ۲۰۶ عرضه می‌کنند به عنوان مثال سمند پلت‌فرم توسعه یافته پژو ۴۰۵ و تیبا پلت فرم توسعه یافته پراید را در خود دارند. اما تمامی این پلت‌فرم‌ها بشدت قدیمی شده‌اند و این دو شرکت حالا باید به دنبال محصولات جدیدی باشند.

مشکل موتور پلت‌فرم رهام توسط موتور "ای‌اف هفت" ایران خودرو که مدرن‌ترین موتور ایرانی هست می‌تواند حل شود.

از طرفی ایران خودرو توانسته است به دانش ساخت پلت‌فرم پژو ۳۰۱ دست پیدا کند این پلت‌فرم پیش از اعمال تحریم‌های جدید قرار بود بطور مشترک توسط ایران خودرو و سایپا استفاده شود.

این پلت‌فرم در سایپا روی خودرو سیتروئن سی سه و در ایران خودرو در خودروهای پژو ۳۰۱ و ۲۰۰۸ قرار بود استفاده شود اما با خروج پژو - سیتروئن این موضوع متوقف شد.

ایران خودرو و سایپا در طرحی موسوم به پلت‌فرم مشترک ال ۹۰ هم در دهه هشتاد شروع به تولید خودرو مشترک تندر ۹۰ کردند قرار بود روی پلت‌فرم این خودرو هم محصولات جدید این دو شرکت توسعه پیدا کند اتفاقی که البته هیچگاه روی نداد.

Submitted by admin on