به گزارش «دنیای بورس» به نقل از بی بی سی، بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا در اولین نطق خود پس از پیروزی در انتخابات گفت "دولت مردمی" تشکیل میدهد و به وعده انتخاباتیاش برای خارج کردن بریتانیا در پایان ژانویه ۲۰۲۰، حدود پنجاه روز دیگر- پایبند است.
آقای جانسون که در مقابل دفتر نخست وزیری صحبت میکرد گفت میخواهد مستقیما با کسانی که برای اولین بار به حزب محافظهکار رای دادند صحبت کند:
"از شما برای اعتمادی که به ما کردید تشکر میکنم. ما بی وقفه کار میکنیم تا پاسخ اعتماد شما را بدهیم و اولویتهای شما را محقق کنیم."
نخست وزیر بریتانیا گفت اولویت دولت او "تمرکز بر نظام بهداشت و درمان بریتانیا است" چون اولویت اصلی بیشتر مردم بریتانیا است.
این سخنرانی بوریس جانسون با اولین سخنرانی پنج ماه پیشاش به عنوان نخستوزیر بریتانیا یک تفاوت عمده داشت: بر خلاف دفعه پیش، این بار پذیرفت که خیلی از مردم با برگزیت مخالفند و لحنش درباره این دسته مسالمتآمیز و آشتیجویانه بود و از مرهم گذاشتن روی زخمها گفت.
آقای جانسون که بزرگترین پیروزی حزب محافظهکار از سال ۱۹۸۷ را رهبری کرد به کسانی که مایل به ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپا هستند گفت: "ما هیچ وقت احساسات مثبت و گرم و همدلی شما را با دیگر ملیتهای اروپا نادیده نمیگیریم."
او گفت قصد دارد رابطه جدیدی با اروپا بر اساس "حاکمیت برابر" شکل دهد و حق بریتانیا است که "از جر و بحث و حرف زدن مدام درباره برگزیت خلاص شود."
او از همه خواست که بحث برگزیت را خاتمه و اجازه دهند روند ترمیم شکافها آغاز شود.
آقای جانسون در پایان برای مردم کریسمس خوشی آرزو کرد و گفت آنها با خیال راحت میتوانند کریسمس را جشن بگیرند چون دولت برای سالی پر رونق برنامهریزی میکند.
قمار بوریس جانسون جواب داد
صبح امروز، پس از اعلام نتایج اولیه انتخابات، بوریس جانسون به کاخ باکینگهام رفت و با ملکه بریتانیا دیدار کرد و به او گفت آماده تشکیل دولت جدید است.
حزب محافظه کار در این انتخابات که آقای جانسون آن را "فوق العاده" خواند ۳۶۵ کرسی (اکثریت هشتاد کرسی) به دست آورد. این حزب توانست در حوزههای انتخاباتی میانه (میدلند) و شمال شرقی انگلستان که بطور سنتی به حزب کارگر رای میدهند برنده شود و کرسی پارلمانی به دست آورد. حزب محافظه کار چند کرسی هم در ولز به دست آورد که آنها هم معمولا در دست حزب کارگر بودند.
حزب کارگر با ۲۰۳ کرسی پارلمانی شکست سختی خورد. جرمی کوربین رهبر این حزب گفت نتیجه انتخابات برایش "غمانگیز" بوده و او قصد ندارد در انتخابات بعدی به عنوان رهبر حزب شرکت کند اما تا انتخاب رهبر بعدی در سمتش میماند.
حزب ملی اسکاتلند (اسانپی) با ۴۸ کرسی انتخاباتی موفق داشت اما احزاب لیبرال دموکرات و برگزیت نتیجه ضعیفی گرفتند. جو سویینسون رهبر حزب لیبرال دموکرات کرسی پارلمانیاش را از دست داد و حزبش با یازده نماینده از انتخابات قبلی نتیجه بدتری گرفت. حزب برگزیت با رهبری نایجل فاراژ حتی یک کرسی هم به دست نیاورد.
حزب سبز و حزب ائتلاف هر کدام یک کرسی و حزب پلاید کامری در ولز چهار کرسی به دست آوردند.
در ایرلند شمالی حزب وحدتگرای دموکراتیک هشت کرسی، شینفین (ایرلند شمالی) هفت کرسی و حزب سوسیال دموکرات و کارگر دو کرسی به دست آوردند.
واکنش اروپا: از تعیین تکلیف برگزیت استقبال می کنیم
به گزارش یورونیوز، شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا در واکنش به پیروزی حزب محافظه کار در انتخابات پارلمانی بریتانیا خواستار تصویب «هر چه زودتر» توافق برکسیت در مجلس عوام این کشور شد.
رئیس شورای اتحادیه اروپا روز جمعه در دومین روز نشست سران این اتحادیه در بروکسل ضمن تبریک پیروزی بوریس جانسون، رهبر حزب محافظه کار در مورد توافق برکسیت گفت: «تعیین تکلیف هر چه زودتر [توافق برکسیت] اهمیت زیادی دارد.»
وی افزود: «امیدوارم بتوانیم همکاری نزدیکی با دولت بریتانیا داشته باشیم. تامین هر چه زودتر ثبات و امنیت برای شهروندان و شرکت ها اهمیت دارد. این هم در مورد شرکت های بریتانیایی و هم در مورد شرکت های اروپایی صدق می کند.»
شارل میشل تصریح کرد: «حفظ همکاری نزدیک با بریتانیا برای ما اهمیت زیادی دارد تا امکان تجارت، توسعه اقتصادی و همچنین [همکاری] در زمینه های دیگر مانند امنیت و دفاع فراهم شود.»
سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز جمعه در مورد تفویض اختیار مذاکره با بریتانیا به شورای اتحادیه اروپا با یکدیگر گفتگو خواهند کرد. مذاکره اتحادیه اروپا با بریتانیا درباره آینده روابط تجاری دوجانبه باید پیش از پایان دوران انتقالی برکسیت در انتهای سال ۲۰۲۰ به سرانجام برسد. بریتانیا قرار است در پایان ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ (کمتر از دو ماه دیگر) از اتحادیه اروپا خارج شود.
مقامات اتحادیه اروپا هشدار می دهند که دستیابی به توافق تجاری با بریتانیا در کمتر از یک سال بسیار دشوار خواهد بود. مذاکره بر سر توافق های تجاری اتحادیه اروپا و اجرای آنها اغلب چند سال طول می کشد.
استفان لوفن، نخست وزیر سوئد پنجشنبه شب دوره ۱۱ ماهه برای مذاکره با بریتانیا در مورد آینده رابطه این کشور با اتحادیه اروپا را «کوتاه» توصیف کرده بود.
آملی مونشولن، وزیر امور اروپایی در دولت فرانسه نیز گفت: «مهمترین مساله در مورد برکسیت این نیست که ما چطور از هم جدا می شویم بلکه پس از آن چه چیزی بنا می کنیم.»
آندری بابیش، نخست وزیر جمهوری چک روز جمعه در واکنش به نتیجه انتخابات پارلمانی بریتانیا پیروزی بوریس جانسون را «خبری بد برای اروپا» ارزیابی کرد. وی گفت: «او پیروز شد و آنها حالا متاسفانه [از اتحادیه اروپا] خارج خواهند شد. این خبر بدی برای اروپا است.»
حزب محافظه کار بریتانیا در انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه ۳۶۴ کرسی مجلس عوام را کسب کرد. حزب کارگر تنها موفق به کسب ۲۰۳ کرسی در مجلس عوام شد. بوریس جانسون نتیجه انتخابات را به منزله «تحقق برکسیت» دانسته است.