دنیای بورس: محور معاملات بازار ارزی کشور با شروع امروز وارونه شد و دلار و سکه افزایشی شدند. یکشنبه شاخص ارزی کشور شاهد رشد 250 تومانی ارزش خود بود و راس ساعت 18 به بهای 13 هزار و 700 تومان به فروش رسید. شدت گرفتن تقاضا از سمت نوسانگیران بازگشت دلار به مدار صعود را کلید زد. دلالان که روز شنبه به دلیل اینکه احساس میکردند بازارساز با قدرت سمت عرضه را افزایش خواهد داد از ورود به معاملات سرباز زدند. اما اخبار غیر اقتصادی عمدتا نامساعد ذهنیت معاملهگران را تغییر داد و استراتژی قیمتگذاری بازارساز باعث شد تا نوسانگیران موقعیت خرید اتخاذ کنند و با شدت دادن به جریان تقاضا مقدمه رشد دلار را فراهم آورند.
سیگنال افزایشی بازارساز
یکی از سیگنالهای افزایشی امروز بازار ارز تغییر روند قیمتگذاری بازارساز بود. صرافیهای معتمد بانک مرکزی که به دلیل افزایش نرخ ارز در معاملات پشتخطی شب گذشته نمیخواستند فاصله آربیتراژی در بازار ایجاد کنند نخستین قیمت فروش دلار را روی عدد 13 هزار و 100 تومان قرار دادند که 150 تومان بیش از قیمت بسته شده روز شنبه بود. این روند افزایشی در طول روز ادامه یافت و نرخ مندرج بر تابلوی این صرافیها تا 13 هزار و 500 تومان افزایش یافت. این مهم نخستین سیگنال افزایشی به معاملهگران ارزی بود که در خرداد ماه و به دنبال افت نرخ ارز به زیر مرز 13 هزار تومانی متحمل زیانهای سنگین شده و به دنبال راهی برای جبران مافات بودند.
درهم صعودی شد
امروز درهم نیز بار دیگر به روند افزایشی بازگشت و دلار را با خود همراه کرد. نرخ حواله این ارز طی معاملات یکشنبه از مرز 3 هزار و 700 تومانی گذشت و تا مرز 3 هزار و 750 تومانی رشد کرد. قیمت درهم سنگ محک معامله گران ارزی برای محاسبه دلار میباشد و افراد با ضرب کردن نرخ حواله درهم در ضریب تبدیل به سادگی قادر به محاسبه تقریبی قیمت دلار شوند.
موج اخبار نامساعد غیر اقتصادی
اثرپذیری نوسان نرخ ارز در بازار داخلی از اخبار سیاسی بر کسی پوشیده نیست و معمولا تیره شدن افقهای ذهنی معاملهگران تقاضای احتیاطی را در بازار افزایش داده و دلار را صعودی میکند. امروز نیز دلار از آماج حملات سیگنالهای نامساعد در امان نماند و ترکشهای این اخبار مجرای تقاضای دلار را تقویت کرد. جلسات کارگروه ویژه اقدام مالی «FATF» شروع شده است و هنوز موضع رسمی کشورمان در مقابل این نهاد بینالمللی مشخص نیست که همین مساله منجر به جوسازی دلالان برای تحریک تقاضا شده است. امروز مشخص شد پاکستان نتوانسته است 25 خواسته از فهرست 27 موردی «FATF» را به اجرا بگذارد و تنها تا انتهای ماه اکتبر فرصت دارد با فراهم آوردن مقدمات لازم از قرار گرفتن در لیست سیاه این سازمان جلوگیری کند. برخی افراد نیز با برجسته کردن اظهار نظرهایی در خصوص برنامه سازمان انرژی اتمی برای کاهش تعهدات کشورمان به مفاد برجام سعی در صعودی کردن دلار داشتند. ضمن اینکه اظهارات کینهتوزانه جرمی هانت وزیر امور خارجه انگلستان در همراهی با ادعاهای واهی دونالد ترامپ در خصوص حادثه دو تانکر در دریای عمان و خبر اعزام 100 سرباز از نیروی سلطنتی انگلیس به بهانه حفاظت از منافع این کشور در خلیج فارس(!) نیز چشمانداز ثبات در منطقه را مکدر کرد.
رشد تکمحوری سکه
بازار جهانی امروز در تعطیل بود و بهای اونس طلا تغییری نداشت. به همین دلیل نرخ ارز تنها پارامتر اثرگذار بر سکه بود. در نتیجهی افزایشی شدن شاخص ارزی کشور بازار سکه نیز از روند نزولی جدا شد. رشد 1.8 درصدی نرخ ارز باعث شد تا بهای سکه نیز بیش از 2 درصد افزایش یابد. امروز هر سکه طرح جدید بهار آزادی 95 هزار تومان به ارزش خود افزود و راس ساعت 6 بعد از ظهر به قیمت 4 میلیون و 770 تومان به فروش رفت. نرخ امروز بیشترین قیمت سکه در سه هفتهی اخیر محسوب میشود که بازدهی این دارایی ارزشمند از ابتدای سال را به 2.58 درصد رساند. با نوسان شکل گرفته حباب سکه با احتساب مالیات ارزش افزوده رشد کرد و در ارتفاع 48 هزار تومانی قرار گرفت.