وزارت امور خارجه چین به اظهارت تنش‌ آفرین ترامپ پاسخ داد

آمادگی پکن برای مقابله با واشنگتن در جنگ تجاری

"پاسخ چین به هرگونه اقدام تحریک برانگیز آمریکا قاطعانه خواهد بود". وزارت امور خارجه چین به افزایش تنش در روابط بین دو کشور واکنش نشان داد. پیش از این ترامپ اعلام کرد در صورت عدم حصول توافق تجاری بین پکن و واشنگتن در نشست گروه 20 تعرفه‌های جدید آمریکایی آماده اعمال شدن هستند. تنش‌های تجاری بین دو کشور با تحریم شدن برند مخابراتی هوآوی به اوج خود رسیده است.

دنیای بورس: به گزارش رویترز دونالد ترامپ به کرات اعلام کرده است که انتهای ژوئن در حاشیه نشست گروه 20 با رئیس جمهور چین دیدار خواهد کرد، با این حال هنوز هیچ یک از مقامات چینی این دیدار را تایید نکرده‌اند.

ترامپ هفته گذشته گفت که پس از نشست رهبران بیست اقتصاد برتر دنیا در مورد اعمال تعرفه‌های جدید بر روی بیش از 300 میلیارد دلار کالای وارداتی از چین تصمیم خواهد گرفت. دوشنبه ترامپ اعلام کرد در صورتی که در دیدار با آقای شی جی‌پینگ به توافق دست نیابد دور جدیدی از تحریم‌های تنبیهی را بر روی کالاهای وارداتی از چین اعمال خواهد کرد.

آقای گنگ شوآنگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین بار دیگر از تایید دیدار روسای جمهور چین و آمریکا در نشست گروه 20 طفره رفت و اعلام کرد در صورتی که چنین اطلاعاتی به این وزارت‌خانه برسد، در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.

آقای شوآنگ ضمن ابراز تمایل چین به تداوم مذاکرات اضافه کرد: "چین تمایلی به جنگ تجاری ندارد، اما ما از مبارزه متقابل نمی‌هراسیم". وی در ادامه افزود: "اگر ایالات متحده به دنبال افزایش تنش بین روابط دو کشور است، پاسخ ما قاطع خواهد بود و تا انتها به مبارزه خواهیم پرداخت".

تنش تجاری بین چین و آمریکا در ماه می و پس از اعلام تیم ترامپ در خصوص عقب‌نشینی چین از تعهدات پذیرفته شده طی ماه‌ها مذاکرات تجاری بالا گرفت. آمریکا خواهان تحولات اساسی است که به موجب آن از سرقت دارایی‌های معنوی شرکت‌های آمریکایی جلوگیری به عمل آید. آمریکا همچنین تقاضا دارد تا سوبسیدهای چین از شرکت‌های دولتی این کشور محدود شده و دسترسی شرکت‌های آمریکایی به بازارهای چین تسهیل شود.

در دهم ماه می ترامپ تعرفه بر روی بیش از 200 میلیارد دلار کالای چینی را تا 25 درصد افزایش داد و اقداماتی در جهت اعمال تعرفه روی 300 میلیارد دلار کالای دیگر انجام داد. واکنش چین افزایش تعرفه روی بخشی از کالاهای وارداتی از ایالات متحده به ارزش 60 میلیارد دلار بود.

همچنین اقدام آمریکا در جهت تحریم غول مخابراتی هوآوی خشم سران چین را برانگیخته است. پس از ثبت نام هوآوی در لیست تحریمی ایالات متحده، شرکت‌های آمریکایی از همکاری با این برند چینی منع شده‌اند. هوآوی بزرگترین تولیدکننده محصولات مخابراتی در جهان است.

سرمایه‌داران نگران اقدامات تلافی‌جویانه چین هستند. قرار گرفتن شرکت‌های آمریکایی در لیست تحریم‌های چین، ممنوع شدن صادرات به آمریکا و ممانعت از فروش عناصر کمیاب که در ساخت چیپ های حافظه، باتری‌های شارژشونده و تلفن‌های همراه استفاده می‌شوند بخشی از گزینه‌های چین برای مقابله با آمریکا است.

 

Submitted by admin on