سیاست‌گذاری در بورس امسال چگونه باشد؟

اینکه یکی از مهمترین مجراهای تحقیق شعار «رونق تولید» از بستر بازار سرمایه امکان‌پذیر است، بدیهی جلوه می‌دهد اما پرسش این است که چه زیرساخت‌ها و سیاست‌هایی برای شکل‌گیری چنین بستری لازم و ضروری است؟

دنیای اقتصاد:‌ سال ۱۳۹۸ در حالی از سوی رهبر انقلاب به نام «رونق تولید» نام‌گذاری شده است که یکی از مهم‌ترین مجراهای تحقق این شعار بستر بازار سرمایه است.

 در کشور ما نهادهای اقتصادی مختلفی همانند بورس، بانک، بیمه و همچنین بخش مالیات وجود دارند که نقش سنگینی در زمینه رونق تولید بر عهده دارند؛ به‌طوری‌که هرکدام از این بازارها، تمام توجه خود را به حمایت از رونق تولید و تحقق شعار سال معطوف می‌کنند.

ولی در این میان با توجه به مشکلات و بحران‌های رخ داده در نظام بانکی، بازار سرمایه می‌تواند نقش پررنگ‌تری نسبت به دیگر بازارهای سرمایه‌گذاری داشته باشد. در واقع می‌توان از مسیر بازار سرمایه برای برخورداری از ظرفیت بالای این بازارکه چهل صنعت با بیش از ۶۰۰ بنگاه بزرگ اقتصادی در آن حضور دارند، تلاش کرد، رونق تولید و ایجاد اشتغال با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی برای این شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار، ظرفیت‌های بورس کالا در حوزه‌های صنعتی و کشاورزی و همچنین بورس انرژی در صادرات نفت خام  امکان‌پذیر است. 

البته تحقق این امر مستلزم توجه و حمایت بیشتر از بازار سرمایه از طریق اعمال سیاست‌های حمایتی و تشویقی از قبیل کاهش مالیات، تثبیت قوانین و مقررات برای افزایش پیش‌بینی‌پذیری، تسهیل فرآیند تامین مواد اولیه و صادرات محصولات، هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه، تسهیل فرآیند افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی، پذیرش و عرضه سهام شرکت‌های جدید در بازار سرمایه است.

باشگاه اقتصاددانان از نگاه کارشناسان در خصوص سیاست‌گذاری‌ امسال در بورس به گفت‌وگو نشسته‌ است:

 

 

 

Submitted by admin on