گزارش اختصاصی «دنیای بورس» از مجمع سالانه گسترش صنایع پیام

برگزاری مجمع « لپیام » با تاخیر سه ساله

مجمع سالیانه گسترش صنایع پیام پس از سه سال تاخیر اواخر سال 96 برگزار شد؛ شرکت به دلیل زیان انباشته سودی میان سهامداران تقسیم نکرد.

تاریخ مجمع: شنبه 26 اسفندماه سال 96 در سالن همایش‌های اندیشه معلم (سال مالی منتهی به 30/9/1393 (مجمع با تاخیر 3 ساله برگزار شد)

درصد حضار: 52 درصد

اعضای هیات رئیسه مجمع: آقای فاضلی (رئیس مجمع)

خانم اسلامی (ناظراول- مدیر مالی شرکت)

آقای عالیشاه (ناظر دوم)

آقای شمشکی (دبیر- مدیرعامل)

تقسیم سود: صفر ریال   شرکت 18 ریال سود ساخته اما زیان انباشته دارد.

گزارش هیات مدیره

شرکت گسترش صنایع پیام در سال 1341 برای تولید تلویزیون‌های سیاه و سفید با برند بلموند تاسیس شد و پس از انقلاب اسلامی به نام شرکت گسترش پیام تغییر نام یافت. پس از تغییرات اقتصادی در دهه 70 و افزایش نرخ ارز به تدریج عملیات تولیدی شرکت منفک یا تعطیل و شرکت به صورت سرمایه‌گذاری درآمد.

دارایی‌های  شرکت که عمدتا به شکل سهام شرکت‌های بورسی و غیربورسی است، عبارتند از:

- شرکت آزمایش با سرمایه 21.75 میلیارد تومان و درصد مالکیت 45 درصد

- شرکت جوشکاب یزد با سرمایه 1.54 میلیارد تومان و درصد مالکیت 53 درصد

- شرکت تولید سموم علف‌کش (شسم) با سرمایه یک میلیارد تومان و درصد مالکیت 8 درصد

- شرکت کابل افشان ایران با سرمایه 4.5 میلیارد تومان و درصد مالکیت 75 درصد

تعدادی شرکت دیگر هم در سبد سرمایه‌گذاری‌های شرکت وجود دارد که عمدتا در حال انحلال و تصفیه هستند مانند جام جهان‌نما (لجام)، بسته‌بندی پارس (چبسپا)، پارس قوطی (فقوطی) و ... . اطلاعات به روزی از شرکت‌های منحل شده در سایت کدال وجود ندارد.

گزارش حسابرس: عدم اظهارنظر (با 5 بند به عنوان مبانی عدم اظهارنظر)

بند 4 (مبانی عدم اظهارنظر) مجموعه شرکت‌های گروه دارای حدود 100 میلیارد تومان زیان انباشته و بدهی‌های جاری حدود 150 میلیارد تومان بیشتر از دارایی‌های جاری است، بنابراین نسبت به توانایی شرکت و گروه به ادامه فعالیت تردید جدی وجود دارد.

با توجه به اقداماتی که انجام شده مانند به‌روزرسانی دارایی‌های شرکت آزمایش، از این بابت نگرانی نداریم. مدیرعامل گفت عمده سرمایه‌گذاری شرکت در آزمایش است و بقیه شرکت‌ها در حال انحلال هستند یا تولید قابل توجهی ندارند.

بند 5 (مبانی عدم اظهارنظر) صورت‌های مالی شرکت‌های زیرمجموعه که در تلفیق استفاده شده یا حسابرسی نشده‌اند یا اظهارنظر مردود از حسابرس گرفته‌اند یا فاصله زمانی قابل توجهی با تاریخ سال مالی شرکت اصلی دارند و یا تاییدیه حسابرس آنها دریافت نشده است. همچنین حسابرسی صورت‌های مالی شرکت گسترش صنایع پیام سه سال پس از پایان سال مالی انجام شده است.

مدیرعامل گفت برخی از شرکت‌های زیرمجموعه در حال انحلال هستند و به همین خاطر صورت‌های مالی جهت تلفیق از آنها در دسترس نبوده است.

بند 6 (مبانی عدم اظهارنظر) از بابت 11.5 میلیارد تومان کاهش ارزش احتمالی سرقفلی و نیز هزینه استهلاک، ذخیره لازم در نظر گرفته نشده است.

در صورت‌های سال مالی 1394 این موضوع اصلاح خواهد شد.

بند 7 (مبانی عدم اظهارنظر) مطالبات راکد و سنواتی شرکت به مبلغ 27 میلیارد تومان و بدهی‌های راکد شرکت به مبلغ 13 میلیارد تومان در جریان رسیدگی حقوقی می‌باشد.

بخش عمده از این ارقام، مغایرت‌ها در شرکت‌های گروه بوده که در حال حل و فصل می‌باشد.

بند 8 (مبانی عدم اظهارنظر) بدهی‌های مالیاتی بیمه و شهرداری و سازمان خصوصی‌سازی جمعا 19 میلیارد تومان در حساب‌ها ثبت شده است که ادعای سازمان‌های مذکور به مراتب بیشتر از این رقم می‌باشد.

با توجه به عدم قطعیت بدهی‌ها امیدواریم که برای بخشی از آنها تخفیف بگیریم و بقیه را هم تسویه کنیم.

بند 9 (مبانی عدم اظهارنظر) 150 میلیارد تومان تسهیلات مالی از بانک‌ها شامل اصل و بهره و جریمه تسویه نشده و بانک‌ها هم تاییدیه نمی‌دهند.

مدیرعامل گفت علی‌رغم مراجعه خود بنده، بانک‌ها تاییدیه نمی‌دهند یکی از سهامداران اعلام آمادگی کرد یک نفر از نیروهای خود را به این کار بگمارد که رئیس جلسه استقبال کرد. عمده این تسهیلات مربوط به شرکت آزمایش بوده و البته مغایرت مساعد حدود 8 میلیارد تومان به نفع شرکت وجود دارد. حسابرس گفت اصل این تسهیلات حدود 20  میلیارد تومان بوده است که ممکن است بخشی از مبالغ اضافه مشمول بخشش سود و کارمزدهای معوق شود.

بند 10 (بند تحریف) شرکت موتوژن بابت 7/2 میلیارد تومان طلب خود از شرکت گسترش صنایع پیام، حکم توقیف اموال و فروش شرکت را گرفته است.

در حال حاضر این موضوع حل شده است و در سال مالی 1394 ثبت می‌شود.

بند 11 (بند تحریف) برای موجودی مواد و کالا که از سنوات قبل به بهای تمام شده 4.6 میلیارد تومان در انبارها موجود است، رقم ناچیزی به عنوان کاهش ارزش در نظر گرفته شده است (حدود 300 میلیون تومان)

اقلام مزبور عمدتا مربوط به شرکت آزمایش بوده و در سال 1396 رفع شده است.

بند 12 (بند تحریف) حدود 2/1 میلیارد تومان مالیات مربوط به شرکت آزمایش در جریان اعتراض می‌باشد که ذخیره‌ای برای آن گرفته نشده است. مالیات برخی از شرکت‌های زیر مجموعه نیز ابراز شده اما تسویه نشده است.

در برخی از موارد اعتراض در جریان پیگیری است و در برخی موارد دیگر در سال 1396 تسویه شده است.

بند 14 (سایر محدودیت‌ها) در سال 1386 زمین کارخانه شرکت تولیدی جام جهان نما در محله تهران نو به سرمایه‌گذاری و ساختمانی انبوه‌سازی نگین هشتگرد به مبلغ 12 میلیارد تومان فروخته شده است. در جریان وصول مبالغ اختلافاتی پیش آمده است که نهایتا دادگاه رای به محکومیت شرکت جام جهان‌نما داده و زمین به نام خریدار منتقل شده است.

مدیر مالی گفت خریدار 9 میلیارد بدهی شرکت جام جها‌ن‌نما را به بانک صادرات پرداخت کرده و نیز بدهی‌های دیگری از جمله بیمه و غیره را تسویه کرده و بخشی نیز به صورت چک وصول شده است یکی از سهامداران گفت چرا رد و بدل شدن این ارقام را در حساب‌‌ها ثبت نکرده‌اید؟ آقای شریفی عضو هیات مدیره سابق گفت در سال 86 با امضای مبایعه‌نامه و دریافت چک‌ها زمین تحویل شده است علت عدم ثبت موضوع هم مخالفت هیات مدیره با این فروش زمین بدون دریافت وجه آن بوده است. هیات مدیره به خاطر عدم وصول چک‌ها، قفل‌هایی مانند بدهی بانکی و بیمه به زمین زده و طرف مجبور به پرداخت شده است. در عین حال حدود 12 میلیارد تومان چک‌های حاصل از معامله هم نزد شرکت است که بخشی از آن در جریان پیگیری حقوقی است. در واقع شرکت قصد دارد تفاوت بهای زمین از زمان معامله تا پرداخت وجه را از طریق وصول این چکها جبران کند.

بند 15 (سایر محدودیت‌ها) شرکت آزمایش زمینی با مساحت 8 هزار متر در تبریز داشته که توسط سازمان زمین شهری تصرف و به مخابرات آذربایجان شرقی فروخته شده است و پیگیری‌های حقوقی به نتیجه نرسیده است. شرکت آزمایش زمین‌های دیگری در یزد و کرمانشاه و اهواز و رشت و مرودشت و کرج و گیلاوند دارد که یا متصرف دارد یا اسناد بنام شرکت منتقل نشده است. همچنین شرکت آزمایش تعدادی چک از سنوات قبل بابت طلب دارد که وصول نشده است.

موارد مزبور در جریان پیگیری‌های حقوقی می‌باشد و حدود 1.5 میلیارد تومان از چک‌های مزبور وصول شده است.

«لپیام» از دریچه ارقام در سال مالی 1393

سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 18 ریال

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم صفر ریال (شرکت زیان انباشته دارد)

زیان انباشته به ازای هر سهم (23) ریال

حاشیه‌های مجمع

- نماینده بورس از رئیس مجمع خواست آقای شریفی که به زیر و بم شرکت آشناست در ترکیب هیات رییسه مجمع قرار گیرد تا بتواند به سوالات پاسخ دهد که مخالفت شد.

- یکی از سهامداران گفت آقای شمشکی یک سر دارد و هزار سودا. در چند جا عضو هیات تسویه است و علاوه بر مدیرعاملی پیام هیات مدیره در شرکت‌های دیگر گروه هستند که به پیگیری کارهای شرکت نمی‌رسند رئیس مجمع گفت خدا کمکشان کند!

- یکی از سهامداران در ابتدای جلسه در مورد نمایندگی رئیس مجمع از سوی سهامدار عمده تشکیک کرد که مدارک به رویت حسابرس رسیده و تایید شد.

- مجمع با نیم ساعت تاخیر شروع و حدود دو و نیم ساعت طول کشید.

- مدیرعامل گزارش هیات مدیره را به صورت خلاصه و عینا قرائت کرد.

- در حاشیه مجمع اعلام شد پرونده تغییر کاربری زمین آزمایش در ابتدای جاده آبعلی در شهرداری تهران در دست بررسی می باشد.

- در حاشیه مجمع شایعاتی مبنی بر قصد فرد حقیقی سهامدار عمده لپیام (آقای دال) برای بازگشت به ایران و ایجاد تحولاتی در شرکتهای گروه به گوش می رسید.

 

Submitted by admin on