روزآروز: در هفتهای که گذشت مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامهای به شوراینگهبان که آن را محسنرضایی؛ دبیر مجمع از طرف ریيس مجمع تشخیص، هاشمی شاهرودی، امضا کرده بود، پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو را با امنیت ملی مغایر دانست .
اما حسینعلی امیری؛ معاون پارلمانی حسن روحانی از دخالت مجمع تشخیص مصلحت نظام در لوایح چهارگانه مرتبط با همکاری با گروه ویژه اقدام مالی انتقاد کرده. امیری به روزنامه ایران گفته طبق قانون، مجمع تشخیص مصلحت نظام نمیتواند به شورای نگهبان نظر مشورتی بدهد.نیازی به چنین اظهارنظری از سوی مجمع نبود و ورود مجمع به این مساله را یک اتفاق جدید است.
امیری هشدار داده تصویب نشدن این لوایح، ایران را با خسارتهای غیرقابل جبرانی روبهرو میکند. در نامه مجمع تشخیص مصلحت آمده کنوانسیون پالرمو با سیاستهای کلی امنیت ملی در حوزه دفاعی، خارجی و اقتصادی مغایرت دارد.
محمود واعظی؛ رییس دفتر روحانی هم گفته این نامه از طرف محسن رضایی امضا شده و مطالبی مطرح شده، که ارتباطی به مجمع ندارد و مربوط به شورای عالی امنیت ملی است.
نکته قابل توجه اینکه اگر نامه مجمع به شورای نگهبان را دبیر مجمع، از طرف ریيس آن امضا کرده، روحانی هم جواباش به نامه مجمع را به یک معاون و رئيسدفترش سپرده و ماجرا را در حدی ندیده که خودش یا وزرای سیاسی و امنیتی دولت بدان ورود کنند.
ضمنا اشاره واعظی به اینکه نامهای که به هاشمیشاهرودی منتسب است، از طرف او توسط محسن رضایی امضا شده، تلاش دولت است برای کاستن از اعتبار مجمع.
این را دیگر همه میدانیم که کارگروه FATF تا مهر امسال به ایران فرصت داده با پیوستن به دو کنوانسیون بینالمللی و اصلاح دو قانون داخلی امکان خروج کامل ایران از فهرست سیاه را فراهم کند.
در همین حال موسی غنینژاد؛ اقتصادان در این خصوص با حمایت از دولت تاکید دارد: عدم پیوستن به FATF ایران را در وضعیت بدی قرار و میتواند با بیثباتی و تلاطم در اقتصاد، سرمایه گذاران را فراری دهد
از دید او عدم پیوستن به گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، ایران را در موضع بسیار آسیب پذیر و بدی قرار میدهد. به اعتقاد کارشناسان عضویت ایران در FATF یک ضرورت است.
غنینژاد میگوید: تعجب آور است که بعضی از سیاسیون به جای آنکه به منافع ملی فکر کنند، بر سر موضع گیریهای جناحی خود بوده و پیوستن به FATF را بهانهای برای حمله به دولت کردهاند. باید به این نکته توجه داشت که این مورد پیوستن ایران به FATF تنها به دولت مربوط نمیشود، بلکه یک موضوع ملی است.
آن موردی که برای سرمایه گذاری تهدید محسوب میشود، چیزی فراتر از گرانی قیمت دلار و نرخ ارز است. معتقدم در حال حاضر، بیثباتی و تلاطم شدید که گریبان اقتصاد ایران را گرفته، اصلی ترین عامل امتناع سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در بخشهای مختلف است.