تاریخ مجمع: پنجشنبه 31/3/1397 در سالن همایش بهرهوری
درصد حضار: 86 درصد
اعضای هیات رییسه:
آقای شیرازی (رییس مجمع – مدیرعامل سرمایه گذاری البرز)
آقای بهارستان (ناظر اول- مدیرعامل سرمایه گذاری دارویی سبحان)
آقای رضوی (ناظر دوم- نماینده تولید دارو)
آقای امیری (دبیر- مدیرمالی)
آقای آریننژاد (مدیرعامل)
تقسیم سود: 6.8 تومان که کل سود سال است.
تقسیم سود براساس سرمایه 52 میلیارد تومانی (520 میلیون سهم) صورت گرفت، در حالیکه شرکت افزایش سرمایه 8 میلیارد تومانی را در دست اجرا دارد.
گزارش هیات مدیره
1- مدیرعامل جدید در ابتدا به آمار 21 درصدی چکهای برگشتی در کل کشور اشاره کرد که بر روی عملکرد شرکتهای پخش اثر گذاشت و حتی برخی از شرکتها را درگیر ورشکستگی کرد. از سوی دیگر تورم در حوزه دارو زیر 2 درصد بود که در مقایسه با تورم 9 درصدی کشور از این جهت هم روی توزیعکنندگان گذاشت. همچنین پرداخت تعهدات دولتی با اوراق مرابحه نیز گرچه سبب گشایش مختصری شد اما با توجه به نرخ تنزیل آن در بازار سبب فروش آن با زیان برخی از شرکتها گردید.
2- پخش البرز یکی از دو شرکت پخش داروهای مخدر و خاص (همودیالیز، الکل و شیر خشک) مورد تایید وزارت بهداشت می باشد.
3- در اسفند 1395 نزدیک 240 میلیارد تومان از مطالبات به صورت اوراق مرابحه 16 درصد دریافت شد که به صاحبان کالا تحویل و در مقابل کالای بیشتری از آنها تحویل گردید. 63 میلیارد تومان از بدهی مالیاتی شرکتهای گروه با مطالبات آنها از دولت تهاتر شد. این اتفاقات سبب فروش 700 میلیارد تومانی در نیمه اول سال 96 شد. در نیمه دوم سال 1396 به دنبال دریافت اوراق خزانه رفتیم که در اسفندماه به میزان 350 میلیارد تومان با تاخیر به دستمان رسید و سبب شد برخلاف تمام سالهای اخیر فروش نیمه دوم سال کمتر از نیمه اول سال شود. فروش 1400 میلیارد تومانی سال 1396 شامل 1000 میلیارد تومان دارو و 400 میلیارد تومان کالاهای مصرفی است.
4- چند شرکت جدید دارویی مانند «شیراز سرم» و حدود ده شرکت در زمینه کالاهای مصرفی مانند پاکنام، چینچین و آستان قدس رضوی به سبد توزیع اضافه شد یا در حال اضافه شدن است.
5- دوره وصول مطالبات در دارو از 225 به 210 روز و در کالاهای مصرفی از 51 روز به 36 روز و به طور کلی در همه محصولات از 181 روز به 162 روز کاهش یافت. سرانه فروش از 80 میلیون تومان در سال 1395 به 87 میلیون تومان در سال 1396 افزایش یافت.
6- 15 میلیارد تومان برای سرمایهگذاری هزینه شد. 11 میلیارد تومان از این مبلغ به انبار جدید کرمانشاه اختصاص یافت که تا پایان تیرماه امسال به بهره برداری رسیده و انبار قدیم آماده فروش خواهد شد. بقیه سرمایهگذاری در انبار مرکزی، انبار شیراز و سایر پروژهها هم حدود 4 میلیارد تومان بود.
7- برنامههای آتی پخش البرز در سال 1397 به شرح زیر است:
- تهاتر مطالبات از مراکز دولتی با مالیات شرکتهای تامینکننده به مبلغ 64 میلیارد تومان
- تسویه تسهیلات بانکی به مبلغ 240 میلیارد تومان با تهاتر بدهی دولت بابت دارو که منتظر ابلاغ آییننامه اجرایی آن از سوی دولت هستیم.
- دریافت اسناد خزانه از بیمارستانها به مبلغ 175 میلیارد تومان بابت تسویه مطالبات در رابطه با فروش دارو که تامینکنندگان متقاضی این اوراق هستند.
- هدایت شرکتهای گروه به سمت تعامل بیشتر با پخش البرز برای توزیع داروهای آنها
- جذب سایر شرکتهای معتبر دارویی و حذف شرکتهای کوچک که در اندازه پخش البرز نیستند. بویژه در زمینه دارو فروش محصولات برخی از تامینکنندگان را که در حد چند میلیارد تومان است حذف میکنیم.
- کنترل هزینههای عملیاتی در تمامی ابعاد و متناسبسازی آن با رشد فروش
- تکمیل پروژه انبار جدید شیراز که به 3.9 میلیارد تومان برای ادامه کار نیاز دارد.
- پروژه بازسازی انبارها با استاندارد GSP با 3.5 میلیارد تومان
- توسعه ناوگان حملونقل براساس استانداردهای GDP با 2.4 میلیارد تومان
- فروش داراییهای مازاد از جمله انبار کرمانشاه و املاک تهران و رشت و نیز آپارتمانهایی که در راستای عملیات شرکت تملیک شدهاند.
- کنترل سیر ناوگان حملونقل با استفاده از GPS
8- مدیرعامل در پایان گفت تخصص من مالی است و تمرکزم بر روی سودآوری خواهد بود. به همکاران هم تاکید کردهام بر روی وصول مطالبات و رفع گلوگاههای شرکت متمرکز شوند تا بتوانیم ایجاد سود باکیفیت کنیم. تکمیل سبد پخش و اضافه کردن شرکتهای جدید در اولویت بعدی خواهد بود.
گزارش حسابرس: مقبول (بدون بند شرط)
بند 1-5 (تاکید بر مطلب خاص) بابت تضمین وامهای بانکی شرکت تولیپرس (که قبلا در مالکیت سرمایهگذاری البرز بوده است) حدود 39 میلیارد تومان براساس قرارداد به شرکت خسارت وارد شده است که دعوی حقوقی از این بابت در جریان است. گروه سرمایهگذاری البرز (والبر) متعهد شده که در صورت به نتیجه نرسیدن پیگیریهای حقوقی، این مبلغ را پرداخت کند.
مدیر مالی سرمایه گذاری البرز که در جلسه حضور داشت گفت 181 میلیارد تومان چک تضمینی از تولی پرس در دست سرمایهگذاری البرز میباشد که با اقدام حقوقی که به موقع انجام شد، این بدهی مشمول خسارت تاخیر تادیه و جریمه میشود و بهمین خاطر نگرانی نداریم. از طرفی در زمان پذیرش پخش البرز در فرابورس، سهامدار عمده (والبر) بابت جبران این خسارت در صورت لزوم تعهد کتبی داده است. یکی از سهامداران نسبت به خوشبینی مدیر مالی سرمایهگذاری البرز ابراز تردید کرد و سهامدار دیگری خواست «سرمایهگذاری البرز» این پول را به «پخش البرز» پرداخت کند و خود موضوع را پیگیری کند.
مدیرمالی سرمایه گذاری البرز در پاسخ گفت: «آقای اسماعیلی (خریدار تولی پرس) درخواست کتبی برای مذاکره جهت حل و فصل اختلافات به ما داده و وکیلی معرفی کرده است. ما هم در حال اخذ مجوز از سرمایهگذاری البرز برای مذاکره هستیم. درخواست ما این است که برخی از دعاوی که به نتیجه نزدیک شدهاند مانند مزایده ملکی در گلشهر کرج و توقیف 127 دستگاه از شرکت کف که به تدریج در حال برگزاری مزایده هست، مورد مذاکره قرار نگیرد. همچنین ملک 5 هزار متری در بلوار کرمان خودرو که 5 میلیارد تومان کارشناسی شده است و برخی از پروندهها که قادر به بیان جزئیات آن در این جلسه نیستم.
سازمان بورس هم پروندهای برای وی (بیژن اسماعیلی) به عنوان مفاسد اقتصادی در دادگاه مربوطه باز کرده و در حال پیگیری هست. توجه داشته باشید که از 39 میلیارد تومان این بند تنها 3 میلیارد تومان از حسابهای پخش البرز برداشت شده است در حالی که سرمایهگذاری البرز 20 میلیارد تومان از پخش البرز طلب دارد.
بند 2-5 (تاکید بر مطلب خاص) مالیات عملکرد سال 1394 حدود 7/1 میلیارد تومان بیشتر از مالیات ابرازی مطالبه شده که اعتراض شرکت در جریان رسیدگی است.
مدیر مالی گفت به خاطر اینکه مامورین مالیاتی برای اولین بار پس از تغییر قوانین، شرکت پخش البرز را مورد بررسی قرار میدادند، به صورت مناسب توجیه نبودهاند. مالیات سال 1394 پیش از این 10 میلیارد تومان بود که با پیگیری انجام شده به این مقدار کاهش یافت شد و مطمئنیم در نهایت کمتر از یک میلیارد تومان خواهد شد.
پرسش و پاسخ
1- بهرهوری پرداختی به کارکنان و فوقالعاده ماموریت رشد زیادی داشته که با کاهش سود شرکت هماهنگی ندارد، چرا؟ علت رشد سایر هزینهها چه بود؟
پاسخ: این نکته به تغییر روش شرکت برمیگردد که قبلا جایزه فروشندگان بدون درج در فیش حقوقی به حساب آنها واریز میشد اما از سال 1396 براساس مقررات همه پرداختیها به فیش حقوقی منتقل شده و سبب رشد این سرفصل گردید. سایر هزینهها عمدتا مربوط به 3 میلیارد تومان مالیات ارزش افزوده است که قطعی و باید پرداخت می شد.
2- چرا وامی با سود 24 درصد از بانک خاورمیانه گرفتهاید؟
پاسخ: وام مورد نظر 18 درصد بوده اما با توجه به سپردهگذاری بخشی از وام، سود موثر 24 درصدی برای آن ثبت شده است.
3- علت زیان پخش البرز بابت واکسن آنفلوآنزا چیست و چرا کیبیسی که واردکننده این واکسن بود زیان را متقبل نشد؟
پاسخ: سال گذشته وزارت بهداشت مجوزهای متعددی برای واردات واکسن آنفلوانزا صادر کرد که سبب آشفتگی بازار شد. از سوی دیگر تاخیری هم در تحویل واکسنها از سوی کیبیسی پیش آمد که بابت آن یک میلیارد تومان از خسارت را پرداخت. تعهد عدم فروش واکسن مطابق قرارداد به عهده شرکت پخش بوده است.
4- چرا موضوعات مهمی مانند اقدام جهت تهاتر بدهیهای دولت با مالیات و تسهیلات بانکی در کدال افشا نشده است؟
پاسخ: رییس جلسه تکلیف کرد که اسناد مربوط به این فرآیند بلادرنگ افشا شود.
5- برآورد شما از بهای زمین کرمانشاه و سایر داراییها چیست؟
پاسخ: زمین کرمانشاه 16 میلیارد تومان و ملک شرق تهران 21 میلیارد تومان ملک شیراز 5 میلیارد تومان کارشناسی شده است که در صورت یافتن مشتری به فروش خواهد رسید.
پخش به روایت اعداد
سود تحقق یافته (EPS) به ازای هر سهم 8/6 تومان
سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 8/6 تومان
هزینههای مالی به ازای هر سهم (97) تومان (!)
سود انباشته در پایان سال مالی 17.7 تومان که 6.8 تومان از آن تقسیم شد.
حاشیههای مجمع
- به دنبال تقاضای مکرر برخی از سهامداران برای اقدام قضایی شدید علیه خریدار سهام عمده تولی پرس (شتولی) آقای بیژن اسماعیلی، رئیس جلسه گفت ما نه قوه قضائیه هستیم و نه سازمان بورس.
- مدیر مالی سرمایهگذاری البرز در پاسخ سهامدارانی که جزییات بیشتری از اقدامات حقوقی را می خواستند، گفت تمام اقدامات ما را آقای اسماعیلی میداند اما ما هیچ چیزی از وی نمیدانیم.
- مدیرعامل یک هفته است که تغییر یافته و در ابتدای گزارش از مدیرعامل قبلی بابت زحمات تشکر کرد. گرچه تغییر مدیرعامل عصر روز قبل در کدال منتشر شده بود، اما بیشتر سهامداران اطلاع نداشتند.
- پخش البرز در سال 1353 تاسیس و در سال 1391 وارد فرابورس شد. پخش البرز زیرمجموعه سرمایه گذاری البرز (والبر) و در نهایت گروه دارویی برکت (برکت) می باشد.