مجمع سالانه زاگرس فارمد پارس برگزار شد

نقشه راه خروج از زیان « ددام »

زاگرس فارمد پارس در حالی با زیان انباشته 4 برابری روبه‌رو است که در دستورکارهای سال 97 افزایش سرمایه مدنظر سیاست‌گذار است. البته سهامداران نقشه راه خروج از زیان «ددام» را در مجمع سالانه تشریح کردند.

مجمع سالانه زاگرس فارمد پارس با حضور 85 درصد سهامداران رسمیت یافت. در دستورکار مجمع «ددام» بدون تقسیم سود برای سال 96 (44.8) تومان زیان به ازای هر سهم ساخت. همچنین در پایان سرمایه‌گذاری دارویی تامین، لابراتورهای رازک، داروپخش، سرمایه‌گذاری صباتامین و داروسازی اکسیر به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت دو سال انتخاب شد.

گزارش هیات مدیره

حسن بایرامی؛ مدیرعامل زاگرس فارمد پارس گزارش هیات مدیره را پیش‌روی سهامداران قرار داد:

الف) زاگرس فارمد پارس برنامه رشد 20 درصدی فروش سالانه را تا سال 1400 برنامه ریزی کرد. تولید شرکت براساس نیاز بازار و دارای حاشیه سود مناسبی است. زاگرس فارمد 10 درصد سهم بازار داروهای دامی کشور را در اختیار دارد. در سال 1396 آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان سبب کاهش جمعیت طیور شد که اثر خود را در کاهش مصرف داروهای طیور گذاشت. تخفیف‌های بالا در شرکت‌های رقیب وجود دارد که به گفته مدیرعامل مجموعه در نهایت 25 درصد تخفیف داد.

ب) مدیر عامل همچنین به اهم اقدام‌های سال 1396 اشاره کرد:

1. کاهش 9 درصدی در هزینه‌های عمومی اداری (بدون احتساب ذخیره مطالبات مشکوک الوصول)

2. کاهش هزینه‌های مالی به میزان 19 درصد

3. کاهش دوره وصول مطالبات از 637 به 428 روز

4. فرمولاسیون 6 داروی انسانی جدید و 16 قلم داروی دامی جدید

5. تغییر فرمولاسیون 13 داروی دامپزشکی و تغییر بسته‌بندی 7 قلم داروی دامپزشکی با رویکرد کاهش بهای تمام شده از شیشه به Pet

6. دریافت پروانه جدید برای 3 قلم داروی تزریقی دامپزشکی

7. دریافت موافقت اولیه برای 4 قلم دارویی

8. تمدید گواهینامه GMP

9. کاهش نرخ قسمتی تسهیلات از 24 درصد به 18 درصد و عدم دریافت وام جدید

10. کاهش بهای خرید مواد اولیه در حدود 6/2 میلیارد تومان

11. پیگیری کاهش تعرفه وارداتی مواد اولیه «نیکلوزاماید» از 26 درصد به 5 درصد با مصرف حدود 100 تن در سال

12. افزایش سرانه فروش از 210 میلیون تومان به 250 میلیون تومان به ازای هر نفر پرسنل

13. مذاکرات جهت اخذ امتیاز واردات از شرکت INVESA اسپانیا و واردات یک محوله در سال 1396 و یک محموله در سال 1397

14. مذاکرات اولیه جهت اخذ امتیاز واردات از شرکت آلمانی و اخذ نمایندگی زوپن پرتغال و آغاز همکاری جهت واردات از کمپانی «سومو» کره جنوبی

پ)‌ گزارش هیات مدیره نشان می‌دهد مجموعه رسوب محصول‌ها نزد شرکت‌های پخش را از 24 درصد در سال 1395 به 19 درصد رساند؛ بدین معنا که داروهای کمتری در انبار پخش‌کننده مانده است. پخش‌کننده عمده شرکت، «توزیع داروهای دامی داروپخش» با حدود 78 درصد داروها و مبلغ 52 میلیارد تومان است.

مدیرعامل می‌گوید: بیشترین وصولی در سال 1396 را از همین شرکت پخش‌کننده داشتیم. البته به خاطر وضعیت نامناسب داروهای دامی 81 میلیارد تومان مجموع مطالبات ماست که نسبت به سال قبل افزایش یافت. تخفیف‌ها را به میزان 31 درصد یعنی معادل 21 میلیارد تومان کاهش دادیم. زیان خالص شرکت از (30) میلیارد تومان در سال 1395 به (4.7) میلیارد تومان در سال 1396 رسید.

ت) فروش صادراتی به آذربایجان، افغانستان و عراق و مجموعا حدود 5 میلیارد تومان بود. در این زمینه مجموعه توانست 12 قلم داروی دامپزشکی را در بازارهای صادراتی به ثبت برساند و ثبت برند شرکت در افغانستان و ثبت 2 قلم داروی انسانی در تاجیکستان هم صورت گرفت.

ث) خرید مواد اولیه را از یک منبع انحصاری به 18 منبع رساندیم و توانستیم با قیمت‌شکنی به حاشیه سود عملیاتی شرکت اضافه کنیم. بخشی از زیان ما به خاطر خرید خارجی 2 میلیون یورو مواد اولیه در سنوات قبل با نرخ ارز آزاد بود که بالا رفتن نرخ ارز سبب شناسایی زیان تسعیر شد.

این 2 میلیون دلار برای خرید مواد اولیه از ایتالیا با ارز آزاد مورد استفاده قرار گرفت که در زمان خود پیگیر استفاده از ارز دولتی نشده‌اند و امکان تهیه مجدد ارز دولتی هم فراهم نشد؛ البته این وام در حال حاضر به صورت کامل تسویه شد. در راستای کاهش بهای تمام شده درصد ضایعات را از 0.5درصد به 0.38 درصد رساندیم که از نرخ صنعت پایین‌تر است.

ث) مجموعه در حال تمرکز روی محصول‌های استراتژیک و با حاشیه سود بالا است. بهسازی و نوسازی بخش استریل محصول انسانی مطابق با استانداردهای GMP هم در جریان است که هیات مدیره امیدوار است تا پایان سال 1397 به نتیجه برسد.

ح) اقدام‌های آتی مدیریت برای سال 1397 عبارتست از:

1. تهیه گزارش توجیهی افزایش سرمایه

2. پیگیری جهت دریافت 30 میلیارد تومان تسهیلات در چارچوب اقتصاد مقاومتی

3. انتخاب دارو با حاشیه سود بالا

4. خرید تجهیزات و دریافت GMP خط تزریقی و تولید داروهای بیمارستانی

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «ددام» مقبول و بدون بند شرط اعلام شد:

الف) بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) مطالبات 3.3 میلیارد تومانی از شرکت پخش «تدبیر داروی تابان» شامل 460 میلیون تومان چک برگشتی به حیطه وصول درنیامد. به گفته مدیرمالی فروش به این شرکت مربوط به سال 1394 و بخش کوچکی مربوط به 1395 است که برای چک‌ها حکم دادگاه گرفتیم. 40 میلیون تومان پرداخت کرده و 60 میلیون تومان در این هفته پرداخت می‌کنند. قرار است 700 میلیون اوراق خزانه به شرکت بدهند و بخشی از طلب شرکت مزبور از بیمارستان‌ها به حساب ددام منتقل شود. بنابراین بخش عمده تا پایان سال وصول می‌شود.

یکی از سهامداران درباره وضعیت مطالبات سنواتی دیگر شرکت از جمله مطالبه 6 میلیون دلاری از فردی بنام «امیدرضا صمدی جوان» پرسید که گفته شد که گرچه حکم ممنوع‌الخروجی و توقیف اموال وی دریافت شده است، اما وی به خارج از کشور گریخته است. رییس جلسه در این باره گفت: شکایت از مدیرعامل وقت با استناد به این پرونده و چند موضوع دیگر صورت گرفت.

ذخیره هم برای بدهی صمدی جوان گرفته شد. همچنین «آرشام اشراقی» بدهی 100 میلیون تومانی به شرکت داشت که دادگاه حکم به پرداخت ماهانه 50 هزار تومان داده بود، اما با نامه ما به رییس قوه قضائیه و بررسی مجدد به 500 هزار تومان تبدیل شد. برای فرد دیگری بنام «امانی لری» با بدهی 680 میلیون تومانی هم حکم محکومیت را گرفته‌ایم و در زندان است.

ب) بند6 (تاکید بر مطلب خاص) با توجه به زیان انباشته حدود 4 برابری سرمایه و عدم وجوه نقدینگی لازم جهت تسویه بدهی‌ها و سرمایه در گردش، تداوم فعالیت شرکت منوط به اتخاذ تصمیم‌های لازم درخصوص دستیابی به عملیات سودآور و منابع مالی لازم است. در این خصوص هیات رییسه اعلام کرد: افزایش سرمایه مورد نظر مدیریت و سهامدار عمده است.

در این میان براساس گفته مدیرعامل در همین باره اعلام کرد: پیش‌تر افزایش سرمایه 300 درصدی شرکت توسط سازمان بورس مورد موافقت نگرفت. وی در ابتدای گزارش خود به مساحت 56 هزار مترمربعی کارخانه اشاره کرد که از لحاظ تجدید ارزیابی قابل توجه است.

بر مبنای گزارش هیات مدیره، زیان شرکت نسبت به سال قبل 84 درصد کمتر شد. «ددام» در عملکرد سال 1396 به سود عملیاتی 16.5 میلیارد تومانی رسید، در حالی که سال 1395 حدود (4.2) میلیارد تومان زیان عملیاتی داشت. عمر برخی از محصول‌های زیاد شده که با مهندسی معکوس نسبت به ارتقای محصول‌ها اقدام شد.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش و پاسخ 11 مساله سهامداران پاسخ داده شد:

الف) داروهای انسانی: هیات مدیره درباره سیاست شرکت پیرامون داروهای انسانی گفت: 4 داروی پودر آنتی‌بیوتیک انسانی تولید می‌کنیم که به شدت رقابتی است و باید سبد داروهایمان را متنوع کنیم. خط تولید 6 نوع داروی تزریقی که قابلیت فروش بیمارستانی دارد، در حال اجراست. این خط داروی تزریقی پیش از این با هزینه 23 میلیارد تومان برای داروهای دامی نصب شد که ما با هزینه کمی آن را تبدیل به خط تولید داروی تزریقی انسانی کردیم و البته بازار خوبی است.

ب) اثر تحریم‌ها: هیات رییسه در خصوص اثر تحریم‌ها بر سر همکاری با شرکت‌های خارجی تاکید کرد: گرچه در این زمینه حساسیت‌های ایجاد شده است، اما بانک‌هایی را برای گشایش اعتبار معرفی می‌کنند.

پ) مشمول‌های تحریم: هیات مدیره همچنین درباره اینکه واردات آیا مشمول تحریم‌ها می‌شود؟ گفت: تاکنون مشکلی از جهت واردات مواد اولیه دارو وجود نداشته است و برای آینده هم مشکل نخواهد بود.

ت) پیش‌بینی آینده: هیات مدیره درباره پیش‌بینی مجموعه در سال 97 گفت: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی در دستور کار شرکت است که شامل زمین کارخانه و زمین کنار آن و دفتر مرکزی تهران به علاوه ماشین‌آلات خواهد شد. با توجه به برند شرکت و قدیمی بودن آن استنباط ما این است که حتی پروانه‌های دارویی و سرقفلی هم در تجدید ارزیابی قابل استفاده باشد. برآورد ما این است که این تجدید ارزیابی به صورت کامل شرکت را از مشمولیت ماده 141 خارج ‌کند. البته قصد فروش دفتر تهران و انتقال پرسنل به کارخانه را هم داریم. حدود 7 میلیارد تومان برای فروش دفتر مرکزی برآورد کردیم.

از دید مدیرعامل انعقاد قرارداد همکاری با شرکت‌های خارجی و ادامه همکاری مجموعه پخش با ما و نیز تولید محصول‌های جدید می‌تواند شرکت را به سمت جایگاه قبلی خود حرکت دهد، جایگاهی که سهم 35 درصدی در داروهای دامی داشت. پیش‌بینی فروش حداقلی 75 میلیارد تومانی برای سال 1397 داریم و امیدواریم بدون در نظر گرفتن فروش دارایی‌‌های مازاد شرکت به سود برسد. مصوبه‌هایی از کارگروه ستاد اقتصاد مقاومتی استان در حال اخذ هست که تسهیلات فعلی تنفس داده و نیز تسهیلات 30 میلیارد تومانی برای سرمایه در گردش دریافت شود.

ث) به صرفه‌بودن صادرات: مدیرعامل در پاسخ به این سوال که آیا صادرات دارو برای کشورهایی که در آنجا ثبت دارو انجام داده‌اید به صرفه است؟ گفت: بلی. راه برون‌رفت از مشکلات فعلی صادرات است زیرا پیش‌پرداخت می‌گیریم و بعد دارو را می‌دهیم، در حالی که در ایران 10 ماهه پول دارو را می‌گیریم. حدود 9 میلیارد تومان صادرات سال 1396 به طور کامل وصول شده و حاشیه سود 14 درصدی داشته است. هزینه‌ای هم که برای ثبت دارو در آذربایجان می‌دهیم به صورت داروست و پول نقد نمی‌دهیم.

ج) اضافه شدن پرسنل: ریس جلسه درباره اضافه شدن تعداد فروش گفت: براساس بودجه سال 1397 تعداد پرسنل باید از 260 نفر بیشتر نشود.

ح) زیان تسعیر ارز: مدیرعامل درباره اینکه زیان تسعیر ارز به مبلغ 17 میلیارد تومان ناشی از چیست؟ گفت: مربوط به خرید مواد اولیه با استفاده از یوزانس بوده که 80 درصد آن پرداخت نشده و به خاطر افزایش نرخ ارز مجبور به شناسایی زیان مربوطه شدیم.

خ) رقیب مجموعه: یکی از سهامداران گفت: شنیده‌ایم شرکت رقیب «بایر افلاک» در زمینه داروهای دامی خیلی موفق عمل کرده است که هیات رییسه در این باره گفتند:‌ بایر افلاک یک شرکت خصوصی است که در ازنا 7 خط تولید داروی دامی ایجاد کرده است. از پرسنل کم و روزمزد با هزینه‌های کمتر بهره می‌گیرد. برخی از نیروهای شرکت زاگرس فارمد و لابراتورهای رازک هم در آنجا مشغول به کار شده‌اند و دانش فنی آنجا را تامین کرده اند. البته درباره موفقیت این شرکت معیاری وجود ندارد.

د) افشا نشدن منابع: مدیر عامل در خصوص چرایی اینکه چرا منابع خرید مواد اولیه و مقادیر آن در صورت‌های مالی افشا نشده است؟ تصریح کرد: در یادداشت 19 صورت‌های مالی دو مورد که بالای 10 درصد از کل خرید بوده‌اند، افشا شده است. رییس جلسه خواست فهرست تمام موارد خواسته شده در گزارش بعدی افشا شود.

ز) برنامه فروش زمین: در پیش‌بینی سال 1396 حدود 3 میلیارد تومان سود فروش زمین وجود داشت که به سال 1397 موکول شد، هیات رییسه درباره مراحل فروش این زمین می‌گوید: زمینی جنب کارخانه در بروجرد که پیش‌بینی می‌کردیم در سال 1396 فروش برود که قیمت پیشنهادی را مناسب ندانستیم و مجددا آگهی مزایده ای منتشر خواهیم کرد.

 ژ) دلیل تغییر نام: مدیرعامل درباره اینکه چرا اسم شرکت را از داملران به زاگرس فارمد پارس تغییر دادید (در حالی که داملران برند بود)؟ گفت: هنوز هم از برند داملران برای محصول‌های شرکت استفاده می‌کنیم و تغییری در آن نداشته‌ایم.

«ددام» به روایت اعداد

  • زیان محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ (44.8) تومان، سال گذشته؛ (288) تومان
  • هزینه مالی به ازای هر سهم؛ (201) تومان، سال گذشته؛ (249) تومان
  • زیان انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ (394) تومان.

حاشیه‌های مجمع

- یکی از سهامداران پرحاشیه بورس هم در مجمع حضور داشت که به حسابرس بابت گزارشش معترض شد و پس از درگیری لفظی به سوی او رفت که یکی از کارکنان حراست از درگیری فیزیکی جلوگیری کرد.

 - وقتی مدیر مالی گفت «آقای فلانی»  که بیش از 7 میلیارد تومان بدهی به شرکت دارد در اتریش ساکن است، سهامدار پرحاشیه گفت: روابط ما با اتریش که خوب است پس باید بتوانید او را به کشور مسترد کنید.

- فروش سهام «ددام» توسط داروپخش را «جنایت برمیت» خواند.

- وقتی سهامدار پرحاشیه خواست بدهی قرض‌الحسنه شرکت به رازک و داروپخش بخشیده یا ده سال مهلت داده شود، رییس جلسه گفت: مطمئنم ایشان در مجمع رازک خواهد گفت چرا قرض‌الحسنه داده‌اید؟!

- حق‌الزحمه حسابرس را سهامدار پرحاشیه با پول فروش همه کلیه کرد و گفت: پول 8 تا کلیه می‌شود.

- رییس جلسه به سهامدار پرحاشیه گفت: 12-13 سال است نتوانستی مرا عصبانی کنی و بعد از این هم نمی‌توانی!

- وقتی اسم کانادا آمد و سهامدار پرحاشیه گفت: کانادا مرا یاد برخی مسایل می‌اندازد، رییس جلسه گفت: مرا هم یاد خاوری می‌اندازد که در مجامع مرتب از او تعریف می‌کردی! فیلم آن هم موجود است!

- یکی از اعضای هیات رییسه رفتار سهامدار پرحاشیه را مصداق جمله «من با هر مخالفتی موافقم» دانست!

- تاریخ تاسیس: داروسازی زاگرس فارمد پارس با نام قبلی داملران رازک در سال 1362 تاسیس و در سال 1369 به بهره‌برداری رسید و در سال 1374 وارد بورس اوراق بهادار شد.

 

 

Submitted by admin on