مجمع سالانه گروه دارویی سبحان برگزار شد

4 محور اصلی « دسبحا »

گروه دارویی سبحان در مجمع سالانه 4 برنامه اصلی هلدینگ در سال جاری را اعلام کرد. «دسبحا» البته مجوز افزایش نرخ برخی از داروها را گرفته و مجوز برخی دیگر نیز در جریان است.

مجمع سالانه گروه دارویی سبحان با 80 درصد سهامداران برگزار شد. در پایان با رای صاحبان سهام 75 تومان سود از 78.5 تومان سود محقق شده به ازای هر سهم تقسیم شد. «دسبحا» همچنین افزایش سرمایه سال گذشته خود از 137.5 میلیارد تومان به 167 میلیارد تومان را در فروردین سال جاری به ثبت رساند و بنابراین تقسیم سود با سرمایه جدید انجام شد.

همچنین سرمایه‌گذاری البرز، سرمایه‌گذاری اعتلا البرز، داروسازی سبحان آنکولوژی، تولید مواد اولیه البرز بالک و موسسه صندوق بیمه روستاییان و عشایر به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت دو سال ابقا شد.

گزارش هیات مدیره

جلال بهارستان؛ مدیرعامل در گزارشی از هیات مدیره تازه‌ترین عملکرد گروه دارویی سبحان را تشریح کرد:

الف) بر مبنای گزارش ارایه شده هیات مدیره در شرکت اصلی درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری‌ها 129 میلیارد تومان و درآمد فروش سهام 4میلیارد تومان بود که هر دو رقم نسبت به سال گذشته کاهشی بود. درآمدهای عملیاتی تلفیقی گروه هم به 900 میلیارد تومان رسید که سال گذشته 850 میلیارد تومان بود.

ب) عملکرد سال گذشته شرکت‌های فرعی در 5 بند برای سهامداران تشریح شد:

1.  البرزدارو: رتبه اول در سودآوری در «دسبحا» و کل صنعت دارو به البرز دارو تعلق دارد. سود خالص 130 میلیارد تومانی در سال 1396 که 13 درصد نسبت به سال قبل افزایشی بود، حاصل عملکرد البرز دارو بود که با توجه به چابکی و بروز بودن این شرکت، برای سال آینده هم نتیجه درخشانی برای آن پیش بینی می‌شود. عرضه 15 قلم داروی جدید از جمله «پلی پیل» و کاهش دوره وصول مطالبات نسبت به سال قبل و زساندن آن به 296 روز از دیگر دست‌آوردهای «دالبر» بود.

2. سبحان دارو: در نیمه دوم سال گذشته جهش خوبی داشت که در سال جاری هم این پیشرفت ادامه خواهد داشت.  افزایش 25 درصدی سود خالص و افزایش 85 درصدی فروش صادراتی به عراق و دریافت پروانه 17 داروی جدید از مهمترین دستاوردهای «دسبحا» بود. همچنین دوره وصول مطالبات 296 روز به 267 روز کاهش پیدا کرد.

3. ایران‌دارو: در حال بازسازی خطوط تولید است که اثر آن در سال‌های آتی خود را نشان خواهد داد. رشد 90 درصدی صادرات در سال 96 و دریافت 21 پروانه جدید دارویی و همچنین 8.6 میلیارد تومان فروش محصول‌های جدید از دستاوردهای این شرکت در سال 1396 است.

4. کی‌بی‌سی: با سیاست‌های وزارت بهداشت در کاهش واردات و کاهش نرخ محصولات وارداتی، دچار نوسانی در سود عملیاتی شد اما حدود 8 میلیارد تومان تخفیف از مشتریان خود گرفت که تعدیل سنواتی مثبت 8 میلیارد تومانی داد. کی‌بی‌سی اصلی‌ترین تامین‌کننده واکسن‌آنفلوآنزای کشور است. دریافت نمایندگی از شرکت Coswell ایتالیا برای مکمل‌های غذایی از فعالیت‌های در جریان شرکت برای سال جاری است.

5. سبحان آنکولوژی: داروهای سرطانی تولید می‌کند که هم تولید و هم عرضه آن‌ها به سختی و با روال طولانی انجام می‌شود. مصرف‌کنندگان آن هم بیماران بستری در بیمارستان‌ها هستند که دوره وصول مطالبات را بالا برده و به راحتی امکان افزایش نرخ هم ندارند. «دسانکو» در سال 1396 رشد 8 درصدی فروش و فروش 22 میلیارد تومانی محصول‌های جدید را داشت.

 پ) مهم‌ترین برنامه‌های هلدینگ در سال جاری توسط مدیرعامل تشریح شد:

1. تداوم اصلاحات GMP در خطوط تولیدی شرکت‌های تابعه

2. تقویت بخش بازرگانی در شرکت کی‌بی‌سی و همچنین ایجاد خط تولید به منظور تثبیت فروش در این شرکت

3. تقویت بنیه مالی و ساختاری در شرکت‌های تابعه

4. اولویت دادن به تامین مواد اولیه در شرکت‌های تابعه. به گفته مدیرعامل مجموعه معتقد است هر شرکتی بتواند مواد اولیه را به خوبی تامین کند، وضعیت بهتری خواهد داشت. مواد اولیه برای تولید 8 ماه در شرکت‌های گروه فراهم شده است، اما با گشایش اعتبار سعی داریم این میزان را به 15 ماه افزایش دهیم.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «دسبحا» مطلوب و بدون بند شرط اعلام شد:

الف) بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) مطالبات سنواتی شرکت‌های گروه به مبلغ 44 میلیارد تومان باوجود اقدام حقوقی و توقیف بخشی از اموال بدهکاران به حیطه وصول درنیامده است. همچنین 26 میلیارد تومان جریمه تاخیر در تسویه مطالبات که درقراردادها پیش‌بینی شده در حساب‌ها ثبت نشده و موکول به توافق نهایی می‌باشد.

از مبلغ 44 میلیارد تومان مطالبات مزبور 23 میلیارد تومان مربوط به طلب البرزدارو از «پخش رسا» هست که دارایی هایی بیشتر از این مبلغ  توقیف شده و بزودی دادگاه مربوط به آن برگزار می‌شود. 20 میلیارد تومان هم مربوط به کی‌بی‌سی است که بیشتر از این مبلغ دارایی به نام آن شرکت شده است. البته تلاش می‌شود با مذاکرات در حال انجام، به جای دارایی پول نقد بگیریم و همچنین تکلیف خسارت تاخیر تسویه 26 میلیارد تومان را هم که مربوط به همین بدهی است مشخص کنیم.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش و پاسخ هیات مدیره به 5 پرسش سهامداران پاسخ داد:

الف) دلار 4200 تومانی: یکی از سهامداران از مدیرعامل پرسید آیا برای دریافت دلار 4200 تومانی مشکلی ندارید؟ که وی در پاسخ گفت: داروسازی‌ها در اولویت دریافت دلار 4200 تومانی هستند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

ب) برنامه کاهش تخفیف: هیات رییسه درباره اینکه مجموعه چه برنامه‌ای برای کاهش تخفیف‌ها دارد؟ تاکید کرد: تخفیف‌ها به صورت میانگین در دو سه ماه گذشته حدود 50 درصد کاهش داشت و امیدواریم این روند ادامه یابد.

پ) اثر احتمالی تحریم‌ها: هیات رییسه درباره اثر احتمالی تحریم‌ها نیز تاکید دارد: تحریم‌ها بر روی صنایع دارویی و غذایی انجام نمی‌شود اما تنها مشکل تبادلات مالی ممکن است تاثیر بگذارد که البته بعید است اوضاع از سال 1391 بدتر شود.

ت) افزایش نرخ: مدیرعامل درباره اینکه آیا مجموعه توانسته برای داروها افزایش نرخ بگیرد؟ گفت: افزایش نرخ برای برخی از داروها داده شده و برای برخی نیز در جریان است. این افزایش نرخ تفاوت نرخ دلار 3800 تومانی تا 4200 تومانی را پوشش می‌دهد.

ث) فرآیند انتخاب دارو: مدیرعامل درباره فرآیند انتخاب داروی جدید در کل شرکت‌های گروه عنوان کرد: کمیته‌ای برای انتخاب محصول در گروه وجود دارد که وضعیت بازار و پتانسیل فروش آن‌ها را بررسی کرده و با تصمیم‌گیری درست، عرضه داروی جدید را برای شرکت‌های گروه مصوب می‌کند. شواهد تاریخی هم نشان می‌دهد که انتخاب صحیح دارو در شرکت‌های گروه، سبب رشد مناسب آن‌ها (مانند البرز دارو) شده است.

«دسبحا» به روایت اعداد

  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 78.5 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 75 تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ 108 تومان

حاشیه‌های مجمع

- مجمع راس ساعت مقرر تشکیل و کمتر از یک ساعت طول کشید.

- برخی از سهامداران حقیقی به تاخیر در پرداخت سود سال گذشته اعتراض داشتند که مدیرعامل از این بابت پوزش خواست.

- «پخش رسا» شرکتی متعلق به دختر وزیر سابق صنایع است که چند صد میلیارد تومان دارو از شرکت‌های دارویی مختلف خریده و اکنون در پرداخت عمده مطالبات خود دچار مشکل شد.

- تاریخ تاسیس: گروه دارویی سبحان در سال 1355 با نام سوئیران کمپانی تاسیس و در سال 1381 در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. «دسبحا» هلدینگ دارویی متشکل از 5 شرکت دارویی است که خود متعلق به هلدینگ سرمایه گذاری البرز و نهایتا گروه دارویی برکت است.

- زیرمجموعه‌ها: عملکرد مالی گروه دارویی سبحان ناشی از عملکرد 5 شرکت فرعی است که در قالب زیر قابل تقسیم بندی هستند:

1. البرزدارو و سبحان دارو از شرکت‌های قوی گروه هستند.

2. ایران دارو و سبحان آنکولوژی شرکت‌های متوسط گروه هستند که البته از میانگین بازار صنعت بهتر بوده و امیدواریم سال بعد خیلی بهتر باشند.

3. کی‌بی‌سی هم در حال حاضر تولیدکننده دارو نبوده و به کار واردات دارو مشغول است.

 

 

Submitted by admin on