مجمع سالانه البرز دارو برگزار شد

پروژه‌های حال و آینده « دالبر »

مجمع سالانه البرز دارو در حالی پیگیری شد که طرح‌های «دالبر» در دست اجرا و پروژه‌های در دست بررسی هر کدام در 4 مورد اعلام شد. مجموعه 135 سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

مجمع سالانه البرز دارو با 79 سهامداران برگزار شد و در پایان از 142.1 تومان سود محقق شده به ازای هر سهم 135 تومان سود میان سهامداران تقسیم شد.

گزارش هیات مدیره

علی مرتضوی؛ مدیرعامل البرز دارو در گزارشی که به استماع حاضران در مجمع سالانه رسید، اعلام شد: فروش شرکت در سال مورد گزارش 360 میلیارد تومان بود که روند افزایش خود در پنج سال گذشته را به خوبی حفظ کرده و نسبت به سال گذشته 19 درصد افزایش یافت. به گفته مرتضوی افزایش فروش حدود 60 میلیارد تومانی تشکیل شده از  44 میلیارد تومان افزایش میزان فروش،  13 میلیارد تومان افزایش نرخ‌های فروش و 3 میلیارد تومان محصول‌های جدید و کارمزدی. سود خالص شرکت از 115 میلیارد تومان به 130 میلیارد تومان رسید که رشد 13 درصدی را نشان می‌دهد.

بر مبنای این گزارش، البرز دارو 149 قلم محصول و بیش از 40 قلم دارو نیز به صورت کارمزدی برای شرکت‌های دیگر و با استفاده از ظرفیت‌های خالی خود تولید می‌کند. بیش از 70  درصد فروش البرز دارو از 10 محصول پرفروش شرکت تامین شده است.

همچنین فعالیت‌های بازاریابی شرکت به خاطر افزایش اقلام تولیدی شرکت در سال مورد گزارش رشد قابل توجهی یافت. در زمینه صادرات نیز بازار کشورهای عراق، قزاقستان، سوریه، پاکستان، افغانستان و اوگاندا بازارهای هدف شرکت بود. مجموع صادرات شرکت در سال 1396 به 8 میلیارد تومان رسید که سال قبل تقریبا نصف این مبلغ بود.

مجموعه در سال مورد گزارش 15 محصول جدید به بازار عرضه کرد. فروش محصول‌های جدید 17 میلیارد تومان از فروش شرکت در سال 1396 را تشکیل داد. بیش از 20 محصول جدید هم در حال سپری‌کردن مراحل دریافت مجوز و ارایه به بازار است.

نسبت‌های عملکردی البرزدارو در سال مورد گزارش در همه زمینه‌ها از جمله فروش و سود و دوره وصول مطالبات با اختلاف قابل توجهی بهتر از میانگین عملکرد صنعت داروسازی بود. پرسنل شرکت از 442 نفر به 474 نفر با 32 نفر افزایش رسید که با توجه به رشد محصول‌های شرکت طبیعی است.

بر مبنای گزارش ارایه شده، طرح‌های در دست اجرای البرز دارو در 4 مورد اعلامی است:

1. خط جدید تولید مایعات که در مرداد 96 شروع و تا پایان سال 1397 با 7.5 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به بهره‌برداری خواهد رسید. این خط با رعایت الزام‌های GMP (Good Manufacturing Practices) جایگزین خط قدیمی مایعات خواهد شد.

2. آزمایشگاه میکروبی که با 2 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری از مرداد 96 شروع و در تیرماه 97 به پایان خواهد رسید. وجود این آزمایشگاه کمک قابل توجهی در رعایت الزامات  GMP خواهد کرد.

3. انبار جدید که از مهر 1395 شروع و در دی 1397 با سرمایه‌گذاری 12 میلیارد تومانی به بهره‌برداری خواهد رسید. این انبار ضمن استاندارد و پیشرفته بودن به بهبود گردش کالا در شرکت کمک خواهد کرد.

4. خرید ماشین‌آلات جدید برای پرس قرص، بسته‌بندی قرص و آمپول پرکنی از آلمان و ایتالیا که تا پایان سال 1397 نصب شده و کیفیت محصول‌های البرزدارو را بالا خواهند برد.

در این میان البته پروژه‌های البرز دارو هم 4 مورد در دست بررسی است:

1. اصلاح و تجهیز انبارهای قدیمی: پس از تکمیل انبار جدید بازسازی انبارهای قدیمی در دستور کار قرار می‌گیرد.

2. ماشین تهیه قرص: با خرید دستگاه‌های جدید پرس و بسته‌بندی قرص به دستگاه جدید تولید قرص نیاز خواهد بود.

3. ماشین کنترل کیفیت محصول که به صورت آنلاین و در امتداد خط تولید، وجود ذرات مزاحم در محصول یا نشتی در محصول‌ها را شناسایی می‌کند.

4. اتاق سرورهای رایانه‌ای و ارتقای تاسیسات اعلان و اطفای حریق از دیگر پروژه‌های در دست بررسی است.

البرز دارو در سال مورد گزارش توانست گواهینامه‌های GMP تمام خطوط تولید (به جز خط مایعات) را دریافت یا تمدید کند. گزارش مزبور نشان می‌دهد هزینه‌های مالی 70 درصد و دوره وصول مطالبات افزایش یافت. گرچه هنوز عملکرد البرزدارو از میانگین صنعت دارو  بهتر است.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس البرز دارو مشروط بدون بند شرط اعلام شد. بر مبنای بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) 22 میلیارد تومان طلب از شرکت پخش و توسعه دارویی رسا در سررسید وصول نشده و دعوی حقوقی انجام و نسبت به توقیف بخشی از اموال شرکت مذکور و صاحبان آن اقدام شده است.

مدیرعامل در توضیح این بند حسابرسی تصریح کرد: پخش رسا 5 درصد از فروش ما را به عهده داشت و پس از اطلاع از اشکال پیش آمده، بلادرنگ تحویل دارو را به آن‌‎ها متوقف کرده‌ایم. میزان اموال توقیفی از آن شرکت و صاحبان آن بیشتر از مطالبات 22 میلیارد تومان ما از آن‌ها است و با احتمال بالای 95 درصد بدهی ما در دادگاهی که دو سه ماه آینده تشکیل می‌شود، وصول خواهد شد.

یکی از سهامداران پرسید که پارسال طلب شما از رسا 8 میلیارد تومان بوده و امسال 22 میلیارد تومان، چگونه می‌گویید ارتباط با را آ‌ها قطع کرده‌اید که مدیرعامل در 1اسخ عنوان کرد: مشکلات شرکت مزبور از شهریور 1396 شروع شد و از همان زمان دیگر محصول را به آن‌ها نفروختیم.

پرسش و پاسخ

اوراق مرابحه: در بخش پرسش و پاسخ، هیات مدیره درباره اینکه مجموعه با اوراق مرابحه‌ای که سررسید سال 1399 دارد و دریافت کرده‌اید چه خواهد کرد؟ گفت: اوراق مرابحه چند روز قبل فروخته شده و به عنوان سرمایه در گردش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

تولید انسولین: مدیرعامل نیز درباره وضعیت پروژه تولید انسولین تصریح کرد: همان گونه که در مجمع پارسال گفته بودیم این پروژه مورد بررسی مجدد قرار گرفت و با توجه به وضعیت واردات و موارد دیگر، ریسک پروژه را بالا تشخیص داده و آن را متوقف کرده‌ایم.

ظرفیت تولید: هیات مدیره درباره اینکه شرکت با چه درصدی از ظرفیت کار می‌کند؟ عنوان کردند: تمام خطوط شرکت شبانه‌روزی و با ظرفیت کامل کار کرده و افزایش فروش شرکت به همین علت بود.

پروژه‌های در دست اجرا: هیات رییسه درباره اینکه پروژه‌های در دست اجرا چه میزان به فروش و سود شرکت اضافه می‌کند؟ تصریح کرد: با توجه به وضعیت صنعت دارو نمی‌توان پیش‌بینی عددی از فروش و سود داد اما می‌توان اطمینان داد که روند رشد البرزدارو در سال آتی اگر تندتر نشود، کند نخواهد شد.

محصول جدید: مدیرعامل همچنین در خصوص اینکه محصول جدید پلی پیل (Poly Pill) در چه وضعیتی است؟ تاکید کرد: حق اختراع این دارو (حداقل بصورت نانوشته) به مدت 5 سال در اختیار شرکت است و 1.5 سال از آن گذشته است. این محصول بازار کلی 150 میلیارد تومانی در کشور خواهد داشت اما رسیدن به آن مستلزم گذشت زمان و استقبال جامعه پزشکی از این داروی خاص است.

دورنمای دارو: هیات رییسه همچنین درباره دورنمای صنعت دارو گفتند: گرچه عدم وصول مطالبات به شکل مناسب، تهدید بزرگی برای صنعت است اما در همین حال فرصت‌هایی در اختیار شرکت‌هایی که از وضعیت مناسبی برخوردارند، قرار می‌دهد به گفته وی پیش‌بینی شده سال 1397 برای صنعت دارو بهتر از سال قبل باشد.

سرمایه‌گذاری مجموعه: اعضای حاضر در جلسه درباره مجموع هزینه پیش‌بینی شده برای سرمایه‌گذاری‌های شرکت عنوان کردند: پروژه‌های در دست اجرا برای تکمیل به 25 میلیارد تومان سزمایه نیاز دارند. برای پروژه‌های در دست بررسی هم به 35 میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم که مجموعا 60 میلیارد تومان خواهد شد.

نماینده یکی از کارگزاری‌ها که این سوال را پرسید، درخواست کرد افزایش سرمایه آینده به میزان صد درصد صورت نگرفته و فقط به اندازه نیاز سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه ها انجام شود. وی به روال سال‌های قبل اشاره کرد که در آن بخش کوچکی از سود تقسیمی صرف افزایش سرمایه می‌شد. رییس جلسه در این مورد قول بررسی بیشتر در مجمع افزایش سرمایه را داد.

دلار برای واردات: مدیرعامل درباره اینکه آیا دلار 4200 تومانی برای واردات در اختیار شرکت قرار گرفت؟ گفت:  برای واردات مواد اولیه دلار با نرخ 4200 تومانی اختصاص یافت اما برای ماشین‌الات هنوز درخواستی نشده و البته پیش‌بینی شده اختصاص داده شود.

حاشیه سود: مدیرعامل درباره اینکه آیا محصول‌های کارمزدی (به عنوان نمونه فروش 47 میلیاردی داروی ففول) حاشیه سودی معادل حاشیه سود محصول‌های خود شرکت دارد؟ گفت: حاشیه سود محصول‌های کارمزدی از جمله داروی مزبور، اندکی کمتر از محصول‌های خود شرکت است و در سال 1397 هم فروش این محصول کارمزدی در همان حدود خواهد بود.

«دالبر» از دریچه ارقام

  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 142.1 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 135 تومان
  • هزینه‌های مالی به ازای هر سهم؛ (19.4) تومان
  • فروش ریالی شرکت به ازای هر سهم؛ 388.1 تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ 183.7 تومان

حاشیه‌های مجمع

- مشکل پخش رسا: شنیده شد پخش رسا (که در بند 5 گزارش حسابرسی دالبر به آن اشاره شده بود) متعلق به دختر یکی از مسئولان سابق است و در بازپرداخت بدهی‌های شرکت‌های دارویی دچار مشکل شده است. گفته شد 2 دستگاه ماشین پورشه و ب‌ام‌و و یک ویلا در لواسان و ملکی در شمال تهران در ازای طلب البرز دارو توقیف شده است.

درباره علت به مشکل خوردن رسا هم به دو احتمال کلاهبرداری از شرکت یا سرمایه‌گذاری شرکت رسا در بخش پتروشیمی اشاره شد. در حاشیه جلسه یکی از مدیران می‌گوید: در گروه شرکت‌های سرمایه‌گذاری البرز تنها دالبر و یکی از شرکت‌های دیگر گروه، از پخش رسا طلب دارند که به خاطر اقدام سریع ما طلب این دو شرکت به زودی وصول خواهد شد.

- تاریخ تاسیس: البرز دارو در سال 1355 تاسیس و در سال 1360 به بهره‌برداری رسید و در سال 1375 وارد بورس اوراق بهادار شد. سهامدار عمده شرکت، گروه دارویی سبحان («دسبحا») و  بالاتر از آن گروه دارویی برکت و در نهایت ستاد اجرایی فرمان امام است.

 

 

Submitted by admin on