مساله ادغام بانکها در یک سال اخیر همسو با رویکرد سیاستگذار جزو شاکله اصلی تصمیمگیریهای اصلی بانک مرکزی است. البته مساله ادغام با رویکرد ساماندهی بانکها و موسسههای اعتباری ریشه در سیاستهای نادرست در گذشته دارد. زمانی که در دولت سابق در غیاب نظارت بانک مرکزی و دیگر نهادهای سیاستگذار موسسههای مالی با پشتوانه نامرئی بدور از نظارت سیاستگذار پولی ریشه دواندند و فراگیر شدند، انتظار میرفت نابهسامانی نصیب دولت فعلی شود که از آن باید به میراث شوم نام برد.
از این منظری که گفته شد ادغام بانکها میتواند در راستای قوام و تقویت نظام بانکی باشد. به واقع ادغام شرط لازمی است که دیر یا زود باید برای نظام بانکی اتفاق بیفتد که البته کلید آن در در چرخیده و به نظر میرسد نخستین رویکرد عملی آن را در اوایل سال 97 مشاهده کرد.
فرشاد حیدری؛ معاون نظارتی بانک مرکزی که در نشست خبری خود صحبت میکرد، در همین راستای ادغام بانکها و مسئولیت سیاستگذار میگوید: در حال حاضر ادغام مهراقتصاد و ثامن در موسسه کوثر در میان نیروهای مسلح توافق شده و در مراحل اجرایی آن است. حیدری البته امیدوار است در روزهای باقی مانده در سال جاری فرآیند ادغام آغاز و در بهار سال آینده هم نهایی شود. البته پیشتر «ومهر» ادغام بانکها را تکذیب کرده بود.
از دید سیاستگذار البته سپردهگذاران نباید نگران باشند چرا که بانک مرکزی مقید به حفظ حقوق تمام ذینفعان در ادغام این موسسهها است و از این منظر آنها باید به اجرای این فرآیند اعتماد کنند. در این میان حیدری به سپردهگذاران اطمینان میدهد این ادغام باید ضمن انجام فعالیت روزانه تمام این موسسهها انجام شود بدون حتی یک وقفه یک دقیقهای!
تفصیل نشست خبری فرشاد حیدری را اینجا بخوانید.
پیشتر در «دنیای بورس» خواندید: ادغام بانکها در ایران و دیگر کشورها