مجمع عمومی سالانه شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان امروز با حضور بیش از 90 درصد از سهامداران برگزار شد. ریاست این مجمع به عهده علی نعیمی نماینده گروه توسعه ملی بود. در ابتدای این مجمع مرتضی داداش، مدیرعامل سیدکو گزارش مبسوطی از فعالیت این هلدینگ در سال 95 ارائه داد.
مهندس داداش با تشریح شرایط صنعت سیمان در سال گذشته گفت: کاهش تقاضا مهمترین مشکل این صنعت در سال 95 بود. رکود در پروژهای ساختوساز باعث شد تقاضای سیمان و کلینکر در کشور به 60 میلیون و 800 هزار تن برسد. این در حالیست که این رقم در سال 94 حدود 63 میلیون و 500هزار تن بوده است. این امر منجر به رقابت ناسالم میان کارخانهها شد و برخی شرکتها سیمان را با نرخی نزدیک به بهای تمام شده یا حتی کمتر به بازار عرضه کردند.
وی در ادامه بیان کرد: برهمین اساس، در اواسط سال گذشته با دستور انجمن صنفی کارفرمایان سیمان مقرر شد کارخانهها تولیدات خود را با قیمتهای سال 93 به فروش برسانند. وی همچنین در خصوص صادرات کارخانهها در سال گذشته گفت: اکثر شرکتها بهدلیل مشکلاتی که ذکر شد کاهش قابل ملاحظهای در سود پیشبینی شده داشتند. این موضوع باعث شد تا کارخانهها به دنبال کسب سود در بازارهای جهانی باشند. در این بین کشورهای CIS به دلیل افزایش ظرفیت و کاهش پول ملیشان مسیر کاهش دریافت سیمان را در پیش گرفتند. همچنین بازار آفریقا کماکان در سایه کمبود زیرساختهای حملونقل دریایی تا حد قابل توجهی از دسترس کارخانهها خارج شد. در این بین عراق نیز با افزایش 30 دلاری تعرفههای واردات سیمان عملا مسبب اصلی قطع صادرات این محصول شد، بطوریکه هماکنون از این کارخانهها تنها کلینکر صادر میشود.
عملکرد زیرمجموعههای سیدکو
مدیرعامل «سیدکو» در بخش دیگری از اظهاراتش فعالیتهای شرکتهای زیرمجموعه این هلدینگ را تشریح کرد:
سرمایهگذاری سیدکو دارای 5 شرکت سیمان تابعه شامل شرکتهای سیمان شمال (65.4درصد)، سیمان مازندران (59.8 درصد)، سیمان فیروزکوه (54.9 درصد)، سیمان کرمان(56.48درصد) و سیمان ساروج بوشهر (50.3 درصد) است. همچنین در قسمت شرکتهای وابسته، سهام شرکت های سیمان آرتا اردبیل (43.1درصد)، سیمان فراز فیروزکوه (54.9درصد) ، سیمان نیزار قم (20 درصد)،سیمان قائن (43.1 درصد) سیمان داراب (8.2 درصد) و سیمان ممتازان کرمان (37.1 درصد ) را دارا است.
سیدکو در سال 95 با توجه به مالکیت سهام در شرکتهای تابعه و وابسته میزان تولیدی نزدیک به 7.4 میلیون تن کلینکر و 5.8 میلیون تن سیمان داشته است که معادل 13 و 11 درصد از کل تولید کشور بوده است. مجموع سیمان توزیع شدن توسط کارخانجات کشور در سال 95 ، نزدیک به 55 میلیون تن بوده است که 5.9 میلیون تن از آن مربوط به شرکتهای زیرمجموعه سیدکو است. با این حساب سهم سیدکو برابر 10.7 درصد از کل توزیع سیمان سال 95 بوده است. همچنین سهم سیدکو از کل صادرات کلینکر و سیمان کشور در سال 95، در کلینکر 28 درصد، و در سیمان 7.4 درصد بوده است.
دستاوردهای مجموعه سیدکو در سال 95
· شرکت سرمایهگذ اری و توسعه صنایع سیمان
- اقدام جهت تاسیس صندوق سرمایهگذاری اختصاصی بازارگردانی با سرمایه اولیه 50 میلیارد ریال.
- تغییر سال مالی شرکتهای زیرمجموعه از پایان اسفندماه به آذرماه.
- اخذ مجوز های اولیه برای افزایش سرمایه 20 درصدی ( که در چندهفته آینده نهایی میشود)
-کاهش چشمگیر بهای تمام شده اقلام عمده مصرفی در شرکتهای زیرمجموعه
- اقدام و معرفی شرکت صنعتی آذرخاک به عنوان شرکت ورشکسته به مراجع قانونی
· شرکت سیمان مازندران
- افزایش حدود 50 درصدی سودآوری شرکت نسبت به سال 94
- تاکید بر فروش نقدی بهجای فروش اعتباری
- نصب و راهاندازی ترانس جدید با ظرفیت 20-24MVA جهت بالا بردن ظرفیت به دیماند شرکت
· سیمان کرمان
- اخذ مجوز افزایش سرمایه از هلدینگ به میزان 50 درصد سرمایه فعلی
- کاهش هزینههای مالی از تسویه کامل تسهیلات دریافتی شرکت با نرخ 24 درصد به مبلغ 62 میلیارد ریال ( 50 میلیارد ریال اصل و 12 میلیارد ریال بهره)
- تعویض تعداد 2500 عدد کیسه فیلتر بگ فیلترهای کارخانه
· سیمان شمال
- نصب چهار دستگاه لاگر(غبارسنج) بصورت Online Monitoring جهت نمایش آنلاین میزان خروج گردو غبار
- احداث جاده جدید بارگیری سیمان سفید و انبار کارخانه جهت کنترل دقیق تردد
· سیمان فیروزکوه
- اقدامات لازم جهت پذیرش در بورس
- اخذ مجوز از هلدینگ جهت افزایش سرمایه 50 درصدی
- کاهش فروش اعتباری و افزایش سهم فروش نقدی از کل فروش
- حذف مصرف مازوت از پروسه تولید
- توقف خط تولید کلینکر در سه ماه آینده
(کمترین نرخ تمام شده فروش سیمان در هلدینگ مربوط به سیمان فیروزکوه است)
· سیمان ساروج بوشهر
- اختصاص 100 درصد ظرفیت به بخش صادرات
- صادرات 166 هزار تن آهک دانهبندی شده
- افزایش تولید کلینکر به میزان 109هزار تن در 9 ماهه سال 95 نسبت به سال گذشته
- پرداخت مبلغ 17 میلیارد و 560 میلیون ریال از اصل و بهره تسهیلات ارزی و ریالی شرکت
- انجام پیگیریهای همه جانبه در خصوص تسهیلات ارزی بانک ملی هامبورگ که منجر به بخشودگی جرایم تسهیلات به میزان یک میلیارد و 61 میلیون یورو و نیز تقسیط بصورت 5 ساله شد.
- کاهش بهای تن هر تن سیلیس و سنگ آهن در سال 95 نسبت به سال 94 و به تبع آن کاهش بهای تمام شده مواد اولیه .
- توسعه بازاریابی بینالمللی در کشورهای جنوب شرق آسیا و شمال آفریقا
جزئیات خرید چکاپا
در بخش دیگر این مجمع سهامداران در خصوص خرید سهام کاغذپارس سوال کردند که مدیرعامل در توضیح بیان کرد: با توجه به اینکه شرکت در سال سال گذشته سودغیر عملیاتی پایینی داشت از طریق قرار داد با یک کارگزاری تعداد 8 میلیون و 400 هزار سهم از «چکاپا» خریداری کرد. در این خصوص مهندس داداش بیان کرد که در خصوص سهام این شرکت با کارگزاری تسویه کرده است.
چند نکته از مدیرعامل
* افت صادرات سیمان ، طی 4 سال گذشته قیمت کلینکر از 40 دلار به 23 دلار رسیده است
* ضعف صادرات به افریقا، به گفته مدیرعامل شرکت در حال حاضر در این کشورها قیمت سیمانی که بدست مصرف کننده میرسد حدود 150 دلار است، این درحالیست که شرکت با احتساب هزینههای بارگیری و حملونقل این محصول را با نرخ 65دلار به بنادر تحویل میدهد اما خریدار چندانی برای آن وجود ندارد.
* شرکت در سال جاری و در آینده نزدیک به هیچ عنوان قصد خرید هیچ سهام سیمانی ندارد، فقط در صورت امکان * عمده صادرات هلدینگ از سیمان ساروج بوشهر است که به کشورهای آسیای جنوب شرقی و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
* شرکت ساروج بوشهر ، در سال 95 متحمل زیان زیادی شده است که علت آن افت نرخهای فروش صادراتی و همچنین زیان ناشی از تسعیر نرخ ارز بوده است.
مصوبات مجمع
حق حضور اعضای غیر موظف یک میلیون و صدتومان بصورت ناخالص
پاداش اعضای هیئت مدیره به طور ناخالص مبلغ 250میلیون تومان
روزنامه اطلاعات بعنوان روزنامه کثیرالانتشار
به ازای هر سهم مبلغ 80 ریال سود تقسیم شد.