ریزش‌های بورس دستوری است؟

بورس در حالی طی 2 روز بیش از 2300 میلیارد تومان خروج پول داشت که به گفته برخی کارشناسان اگر خبرهایی پشت پرده در کار نباشد، بازار در روزهای آینده مجددا به فاز صعودی بازگردد البته با شیب کمتر.

بازارسرمایه در دومین روز از هفته دوم دی ماه 1403 افت نزدیک به 50 هزار واحدی را تجربه کرد و در نهایت به جز شاخص هم وزن فرابورس؛ کلیه شاخص ها قرمز پوش بودند. در بازار روز گذشته؛ ارزش صفوف خرید 58 درصد افت داشت و در مقابل ارزش صف های فروش، رشد 75 درصدی را تجربه کرد.

 

در نتیجه به نظر می آید بازار در مرحله اصلاح است و به زودی روند صعودی خود را طی خواهد کرد؛ البته در گذشته بورس چنین ریزش‌هایی را بارها تجربه کرده که بعدها مشخص شد خبری پنهانی در راه بوده است؛ حال باید منتظر ماند و روند بازار را در روزهای آتی مشاهده کرد.

روند اصلاحی به زودی به پایان می‌رسد

مسعود مهدیان – کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند بازارسرمایه در گفت و گو اکوایران گفت: بازارسرمایه بعد از حدود دو ماه رشد و شکل‌گیری روند صعودی و پیشروی شاخص کل تا نزدیکی کانال 2 میلیون و 900 هزار واحدی از ابتدای این هفته با فشار فروش مواجه شد و به طوری که طی دو روز شاخص کل با افت بیش از 70 هزار واحدی همراه شد و شاهد خروج پول حقیقی بالای 2300میلیارد تومانی بودیم که حدود 2هزار میلیارد تومان آن امروز رخ داد.؛ البته این اصلاح بعد از رشد پرشتاب اخیر طبیعی است و به نوعی قابل پیش‌بینی، اما اگر اتفاق خاص دیگری همچون تجربه‌های تلخ گذشته رخ نداده باشد که سرمایه گذاران و فعالان بازار بی خبر باشند، این ریز موج اصلاحی و دست به دست شدن سهام جزئی از بازار است و در ادامه شاهد قدرت گرفتن برای شروع موج صعودی بعدی از این اصلاحات باشیم.

به گفته وی؛  در این بین به سبب عقب ماندن سهام صنایع متوسط و کوچک‌تر(شاخص هم وزن) می‌توان انتظار داشت با متعادل شدن بازار و جمع شدن صف‌های فروش و کاهش هیجانات و التهاب به وجود آمده و البته اتمام شناسایی سود برخی سهامداران، شاخص هم وزن عملکرد بهتری در روزهای آینده داشته باشد و سهام متوسط و کوچک تر بتوانند میزبان بخشی از پولهای خارج شده از سهام بزرگتر باشند.

بازارسرمایه متعادل خواهد شد

این فعال بازارسرمایه بیان کرد: باید توجه داشت که مولفه‌های تاثیرگذاری همچون دلار و البته ارزش معاملات هنوز سیگنالی مبنی بر ادامه‌دار بودن منفی‌های بازار هم صادر نکردند؛ از طرف دیگر انتشار گزارش شش ماهه شرکت ستاره خلیج فارس که این روزها بحث آماده شدن برای عرضه اولیه آن مطرح است و ماجرای کیفی سازی بنزین که در دولت سیزدهم به پالایشگاه ها تحمیل شد که نتیجه شد افت سود در شرکت های پالایشگاهی و هم چین ستاره خلیج فارس در حال حاضر هم به نوعی در منفی های دیروز بازار به خصوص سهام مرتبط همچون شستا و پالایشی ها بی تاثیر نبوده است.

وی ادامه داد: در نتیجه برای روزهای آتی به نظر می توان شاهد کاهش فشار فروش ها و متعادل شدن معاملات بورس تهران باشیم و احتمالا با بازگشایی سهام شرکت های پتروشیمی در هفته آینده شاهد سبز شدن بازار سرمایه و ادامه روند صعودی البته با شتابی آرام‌تر باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در نهایت گفت: همانطور که گفته شد صنایع کوچک‌تر و متوسط همچون دارویی و ساختمانی می‌توانند در روزهای آینده بیشتر مد نظر سرمایه‌گذاران قرار بگیرند.

Submitted by karkhane on