شاخص کل بورس در روز دوم دی ماه 1403، صعود 24 هزار واحدی را تجربه کرد و به سطح 2 میلیون و 763 هزار واحد رسید. هرچندکه در نیمه اول بازار امروز، صعود شاخص کل بورس پرقدرتتر نسبت به نیمه دوم بود. در نیمه دوم بازار، نمادهای منفی افزایش یافتند و بهطور کلی میتوان گفت که 39 درصد بازار مثبت، و 61 درصد دیگر منفی معامله شدند. این در حالی است که روز گذشته تمامی شاخصهای بورس و فرابورس مثبت بودند؛ اما در روز جاری شاخص هموزن بورس و شاخصهای فرابورس قرمزپوش شدند.
در این بین، ارزش معاملات خرد نسبت به روز گذشته با رشد 53 درصدی همراه بود و به بیش از 15 هزار میلیارد تومان رسید. این در حالی است که سهامداران همچنان شاهد خروج پول حقیقی از بازارسرمایه، صندوقهای بادرآمدثابت و کالایی را شاهد بودند.
همچنین ارزش صف خرید در بازار امروز 25 درصد افت داشت، ولی در مقابل ارزش صف فروش با صعود 261 درصدی همراه بود.
در نهایت نمادهای شستا، وپارس و فملی بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند و از طرفی دیگر، وبملت، شتران و شبندر هم رکوردار بیشترین ورود پول حقیقی بودند.
تعادل در بازار ادامه خواهد یافت
مصطفی خسروشاهی، کارشناس بازار سرمایه درباره روند این بازار در گفتوگو با اکوایران، گفت: اولین روز کاری بازار سهام با رشد شاخص بورس تهران توام شد که نشان از پتانسیل بالای شاخصهای سهام برای صعود مستمر و روند رو به رشد را برخوردار هستند.
او افزود: در ادامه معاملات روز گذشته که همراه با رشد شاخص کل بودیم، امروز هم شاهد تکرار این روند از سوی فعالان بازارسرمایه هستیم که نشانه خوبی از بازار به سمت متعادل شدن را نشان میدهد.
منتظر تغییر لیدر بازار باشیم؟
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: حجمهای خوب و تزریق پولهای جدید که در 2 روز ابتدایی بازار آن را بهوضوح دیدیم، منتج به آن خواهد شد که باید منتظر تغییر در لیدری بازار باشیم.
به گفته خسروشاهی، مهمترین نکته در معاملات 2 روز ابتدایی بازار در هفته جدید این بود که در ابتدای راه با حجم تقاضای بالا همراه بودیم، ولی در ادامه میزان عرضه افزایش یافت. نمود این مدعا را میتوان در نمادهای بزرگ در بازار دیروز و امروز اشاره کرد که با وجود تقاضای موثر ولی در نهایت عرضه شدند.
او افزود: این روند نشان از متعادلبودن بازار در ادامه را خواهد داشت؛ چراکه بازار برای تداوم رشد نیازمند تجمیع قوا است.
در انتظار هیجان شاخصسازها نباشید
این تحلیلگر بازار سرمایه در نهایت گفت: آنچه در معاملات نمادهای بزرگ قابل رویت است، این مطلب را در ذهن پررنگتر میکند که رشد نمادهای خودرویی در حال کاهش است و این میتواند لیدری را از این گروه بگیرد و آن را به گروهای پتروشیمی و صنایع دلار محور منتقل کند.
او در انتها گفت: از روند معاملات مشخص است که در حال حاضر نباید منتظر هیجانات بالا در نمادهای شاخصساز باشیم و انتظار یک استراحت و تجدیدقوا در بازار را داریم؛ همچنین با توجه به حجمهای خوبی که در بازار اتفاق افتاده، در آینده باید منتظر رشد مجدد باشیم.