به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 14 آبان- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه میکنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس برای پنجمین روز متوالی صعود کرد و 3 هزار و 84 واحد بالا آمد. شاخص هموزن نیز 689 واحد رشد کرد و شاخص کل فرابورس تغییر یک واحدی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 386 نماد رشد قیمت و 282 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 58 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 42 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت نیرو کلر (شکلر)، شرکت داروسازی کوثر (دکوثر) و شرکت کالسیمین (فاسمین) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سرمایه گذاری آوا نوین (وآوا)، شرکت رایان هم افزا (رافزا) و شرکت سرمایه گذاری اقتصاد شهر طوبی (وطوبی) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت توریستی و رفاهی آبادگران ایران (آباد)، شرکت آلومراد (فمراد) و شرکت نورد و قطعات فولادی (فنورد) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب)، شرکت پگاه گلستان (غگلستا) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
در معاملات چهارشنبه 62 نماد صف خرید داشتند و 49 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 2 درصدی به 135 میلیارد تومان رسید و مجموع ارزش صفهای فروش 2 درصد افزایش یافت و 111 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات ارزش صفهای فروش پایانی بازار 3 میلیارد تومان بود و ارزش صفهای خرید نیز در رقم 39 میلیارد تومان ایستاد.
در پایان معاملات نماد رافزا (شرکت رایان هم افزا) با صف خرید 5 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای پایانی بازار قرار گرفت. پس از رافزا، نمادهای شکام (شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز) و کحافظ (شرکت کاشی و سرامیک حافظ) بیشترین صف خرید را داشتند. در پایان معاملات چهارشنبه تنها دو نماد بالبر و آباد صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در آخرین روز معاملاتی هفته شاخصهای بازار سهام به رشد ادامه دادند اما نرخ رشد شاخصها کاهش یافت. در عین حال شاهد تداوم خروج پول حقیقی از بورس بودیم. نمادهای فولاد، شستا، شپنا، وبملت، خودرو، بپاس، خساپا، تفارس، تجلی، فملی، دی و خزامیا بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
در میان صنایع نیز گروههای ریالی پیشتاز خروج پول شدند. صنایع «خودرو و ساخت قطعات» و «بانکها» بیشترین خروج پول را داشتند و پس از این دو، گروههای «فلزات اساسی»، «محصولات شیمیایی» و «پالایشیها» بیشترین تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار را داشتند.
در پایان هفته اخیر شاخص کل به سطح یک میلیون و 283 هزار واحد رسید و توانست بالاتر از سطح حمایت بماند. اما کاهش نرخ رشد شاخصها و تداوم خروج پول حقیقی سهامداران را نگران کرده است. برخی از کارشناسان رشد کم شاخص را به معنی کاهش اثر روانی بستههای حمایتی و گفتاردرمانی مدیران سازمان بورس میدانند، برخی نیز آن را به محافظهکاری سنتی معاملهگران در روز پایانی هفته نسبت میدهند.
با این حال تحلیلگران رشد قیمت دلار را از عوامل رشد بازار میدانند، اگر شاخص کل با دلار همسو شود، باید روزهای صعودی را رقم بزند. بنابراین معاملات امروز آزمون سختی برای سنجش میزان اثر مثبت قیمت دلار بر بورس تهران است.