به گزارش اکوایران، برای پیش بینی بورس امروز – شنبه 31 اردیبهشت- به روند بازار سهام در روزهای گذشته نگاه میکنیم. روز چهارشنبه شاخص کل بورس پس از دو روز نزول کرد و 11 هزار و 47 واحد پائین آمد. شاخص هموزن 5 هزار و 186 واحد افت کرد و شاخص کل فرابورس کاهش 45 واحدی را پشت سر گذاشت.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، 207 نماد رشد قیمت و 416 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 33 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 67 درصد بازار افت قیمت داشتند.
سهمهای صعودی
روز چهارشنبه در بورس شرکت واسپاری ملت (ولملت)، شرکت چرخشگر (خچرخش) و شرکت سرمایه گذاری رنا (ورنا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت سرمایه گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری (مدیریت)، شرکت سرمایه گذاری مسکن زاینده رود (ثرود) و شرکت کشت و صنعت دشت خرمدره (زدشت) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
سهمهای نزولی
در بورس شرکت پارس مینو (غپینو)، شرکت سالمین (غسالم)، و شرکت سیمان کرمان (سکرما) در روز چهارشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت سرمایه گذاری مسکن شمالغرب (ثغرب)، شرکت داروسازی تولید دارو (دتولید) و شرکت کشت و دام قیام اصفهان (زقیام) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز چهارشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز شنبه است. در پایان معاملات روز چهارشنبه بازار با مازاد تقاضای 173 میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات چهارشنبه 39 نماد صف فروش داشت و تعداد نمادهای صف خرید 26 نماد بود. همچنین در این روز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 72 درصد کاهش یافت و 111 میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 178 درصد رشد کرد و در رقم 284 میلیارد تومان ایستاد.
سهمهای پُرتقاضا
نماد ددانا (شرکت داروسازی دانا) با صف خرید 82 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ددانا، نمادهای مدیریت (شرکت سرمایه گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری) و شپارس (شرکت بین المللی محصولات پارس) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین صف فروش
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات چهارشنبه به نماد غدام (شرکت خوراک دام پارس) تعلق داشت که ارزش آن 34 میلیارد تومان بود. پس از غدام، نمادهای کدما، سکرد، فلوله و حآسا بیشترین صف فروش را داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در هفته گذشته شاخص در مجموع روند افزایشی داشت و بیش از 30 هزار واحد صعود کرد. شاخص در روز سهشنبه وارد کانال 1.6 میلیونی شد اما در روز چهارشنبه از این سطح پائین آمد. در آخرین روز کاری هفته شاخص هم وزن نیز افت کرد و اغلب نمادهای بازار قرمزپوش شدند.
شپنا، شبندر، شتران، شستا، تاپیکو، شبریز، وغدیر، فولاد، فخوز، پارسان، پارس، رمپنا، اخابر و نوری از بزرگان قرمزپوش بورس بودند که بیشترین تأثیر کاهشی را بر شاخص کل داشتند.
جریان خروج پول حقیقی نیز پس برای دومین روز متوالی در روز چهارشنبه ادامه داشت و 173 میلیارد تومان سرمایه حقیقی از بازار خارج شد. با این حال در پایان معاملات روز چهارشنبه ارزش صفهای خرید 173 میلیارد تومان بیشتر از صفهای فروش بود و بازار با مازاد تقاضا بسته شد. ارزش صفهای خرید پایانی بازار نسبت به روز سهشنبه رشد 178 درصدی داشته است.
افت شاخص و بازگشت به کانال یک میلیون و 600 هزار واحدی سیگنال منفی به بازار سهام است. تحلیلگران تکنیکی این مرز را سطح مقاومت شاخص معرفی کرده بودند. برخیها نزول شاخص را نشانه تأیید این مقاومت میدانند و معتقدند شاخص از این مرز عبور خواهد کرد. در مقابل برخی دیگر که نگاهی بربینانهتری دارند اعتقاد دارند که شاخص اصطلاحا پولبک کرده و در میان مدت روند نزولی پیدا خواهد کرد.
گروهی دیگر معتقدند انتظارات تورمی موجب تداوم رشد قیمتها خواهد شد و خصوصا پیش از برگزاری مجامع روند شاخص صعودی خواهد بود. رشد قیمت ارز دیگر متغیری است که به بخشی از بازار سیگنال صعودی میدهد و میتواند قیمت سهام نمادهای شاخصساز را بالا بکشد.