به گزارش دنیای بورس و به نقل از اقتصادنیوز، دیروز شایعاتی در بازار پیچید که قرار است در نیویورک، مذاکراتی بین ایران و طرف های غربی صورت بگیرد. این خبر تا حدی جلوی ضرب نیروهای افزایشی بازار را گرفت. این اتفاق در حالی رخ داد که با کاهش احتمال انتصاب علی طیب نیا به عنوان رییس کل بانک مرکزی، خریداران با جوسازی روانی تا حدی وارد بازار شده بودند.
به گفته فعالان، زمانی که شایعه انتصاب وزیر پیشین اقتصاد به عنوان ریاست کل بانک مرکزی مطرح شد، معامله گران کاهشی سعی کردند چنین باوری را در بازار جا بیاندازند که طیب نیا طرفدار بالا بردن نرخ سود سپرده های بانکی است. به این ترتیب، کاهش احتمال انتخاب این فرد موجب شد که کاهشی ها از بازار موقتا خارج شوند.
تاثیر اخبار در بازار دلار
از آن جایی که بازار روزهای اخیر توان زیادی برای رشد یا کاهش قیمت ندارد، معامله گران بیشتر پیرامون اخبار، فضا سازی می کنند. به عنوان مثال، پس از خروج موقت کاهشی ها در روز یک شنبه، به یکباره خبر سفر وزیر امور خارجه به نیویورک برجسته شد و دلار نتوانست بالای سطح 27 هزار و 500 تومان تثبیت شود.
مشاهده چنین رفتارهایی در بازار ارز نشان دهنده آن است که معامله گران به راحتی حاضر به ریسک کردن نیستند و تا زمانی که شرایط آتی برای آن ها آشکار نشود، به راحتی تن به خرید و فروش های سنگین نخواهند داد. آن ها تنها به دنبال نوسان گیری های محدود با استفاده از موج های خبری هستند. به نظر می رسد، بازیگران ارزی زمانی جدی تر به بازار ورود خواهند کرد که دلار از کف یا سقف دامنه 26 هزار و 800 الی 28 هزار و 300 تومان خارج شود.
البته بخشی از معامله گران باور دارند که امید به احیای مذاکرات هسته ای زمینه ساز احتیاط معامله گران شده است. این گروه اعتقاد دارند در صورتی که دریچه های مذاکره طی دو هفته آتی باز نشود، اسکناس آمریکایی با قدرت بیشتر به جاده صعودی بازخواهد گشت.
به نظر می رسد در روز جاری نیز اگر دلار نتواند از محدوده 27 هزار و 800 تومانی عبور کند، اتفاق جدیدی در بازار رخ نخواهد داد.