افت خودروییها پس از بازگشایی دو نماد
در گروه خودرو و ساخت قطعات افت ارزش اکثر نمادهای گروه از همان دقایق آغازین بازار شروع شد، هر چند به دلیل معاملات نسبتا کمحجم در این نمادها، تعادل نسبی در شاخص این گروه برقرار بوده است. اما پس از بازگشایی «خکاوه» سناریوی این گروه با کاهش قیمت شدیدتر نمادها دنبال شد؛ به گونهای که در نماد لیدر امروز این گروه، یعنی «خودرو»، که با معاملات بیش از 22 میلیون از سهام خود، بیشترین جذب نقدینگی (بیش از 5 میلیارد و 700 میلیون تومان) را به نام خود ثبت کرد، افت قیمتی تا مرز 4 درصدی مشاهده میشود. اما نقطه بحرانی دیگر در این گروه بازگشایی سایپا بود که در این نماد نیز پس از بازگشایی افت قیمت تا مرز 5 درصدی در انتهای بازار مشاهده شده است. «خساپا» که در انتها جابجایی مالکیت بیش از 45 میلیون از سهام خود را دیده است، در حالی به قیمت 109 تومانی رسید که از سویی حمایت بیش از 13 میلیونی سهامداران حقوقی را به دنبال خود میدید. این اتفاق در سهام شرکت پارس خودرو به گونهای دیگر رخ داد؛ جایی که کاهش نزدیک به 4 درصدی قیمت «خپارس» را با فشار فروش نزدیک به 4 میلیونی حقوقیها (حجم کل معاملات در این نماد بیش از 20 میلیون سهم بود) مشاهده میکنیم. در این گروه که اکثر نمادهای آن افت سنگینی را در قیمت سهام خود دیدند، «ختوقا» تنها نماد مثبتی بود که رشد حداکثری را نیز به ثبت رساند. مجموع معاملات سهامداران در نمادهای این گروه، ارزشی بیش از 21 میلیارد تومان را به خود اختصاص دادند. همچنین باید اضافه کرد این گروه در انتها، افت نزدیک به 3 درصدی را در شاخص خود گزارش میدهد که به بداقبالترین نماد این گروه تبدیل شده است.
شیمیاییها نیز منفی شدند
گروه محصولات شیمیایی نیز با شروعی منفی و نسبتا کمحجم به استقبال اولین روز کاری این هفته رفتند. در این گروه هر چند افت قیمت در اکثر نمادها مشاهده میشود، اما به دلیل حجم پایین این معاملات، شاخص را در ساعات ابتدایی نسبتا متعادل میبینیم؛ گرچه معاملات ساعت پایانی در نمادهای «شخارک» و «فارس»، شیب این کاهش قیمت را افزون کرده است. در «شخارک» نزدیک به 2 میلیون سهم در لحظه کوتاهی به خرید و فروش رسیدند و همچنین حجم نسبتا زیاد معاملات (بیش از 200 هزار سهم) در «فارس» که در همان لحظات رقم خورد، این رویداد را حادث کرد. در نمادهای فرابورسی «مارون» و «زاگرس» نیز شرایط نسبتا مشابه بود و این نمادها با افت قیمت به کار خود پایان دادند؛ هر چند «خراسان» که افت قیمت را تا لحظات پایانی به همراه داشت، در آخرین دقایق معاملات روزانه، افزایش تقاضا را از سوی حقیقیها به خود دیده و نهایتا رشد بیش از یک درصدی را به ثبت رسانده است. اضافه میشود در این گروه پتروشیمی جم در حالی بیشترین ارزش داد و ستدها را به خود اختصاص داده است (بیش از 5 میلیارد و 300 میلیون تومان) که بخش اصلی معاملات آن را بلوک نزدیک به 5 میلیونی حقوقیها تشکیل میدهد.
«کروی» به بازار بازگشت
این گروه معاملات نسبتا پرحجم و مثبتی را در خرید و فروشهای روز جاری به ثبت رساند. در این گروه نمادهای «کبافق» و «کدما» در همان شروع معاملات رشد خوبی را تجربه کرده و در کمتر از نیم ساعت از شروع بازار، به افزایش قیمت حداکثری دست یافتند. همچنین «کروی» نیز پس از بازگشایی با استقبال خریداران رو به رو بوده تا پس از افت 24 درصدی خود در 8 روز کاری گذشته، رشد 5 درصدی را تجربه کرده و با صف خرید به پایان معاملات امروز برسد. گفتنی است در این گروه «کمنگنز» با افت نزدیک به 4.5 درصدی، بیشترین کاهش قیمت را به خود اختصاص داده است. در حالی که کل خرید و فروش امروز این سهم در مرز 6.5 میلیونی دیده میشود، معاملات نزدیک به 5 میلیونی در این نماد که در لحظات پایانی اتفاق افتاد نیز تاثیری در روند نزولی آن نداشته است.
فلزات اساسی
در این گروه معاملات در اکثر نمادها در بازه مثبت انجام شد، به طوری که به دنبال رشد نمادهای «فزرین»، «فرآور» و «هرمز» که در همان شروع بازار اتفاق افتاد، رشد شاخص گروه را مشاهده میکنیم. در ادامه بازار نیز «فاسمین» و «فخوز» با رشد قیمت خود به حمایت شاخص گروه اقدام کردند. رشد «فخوز» در حالی رقم خورده است که حمایت بیش از 92 درصدی حقوقیها را با خرید بیش از 5 میلیونی آنها مشاهده میکنیم. در نماد «فولاد» اما حمایت حقوقیها با خرید نزدیک به 9 میلیونی که در ساعت پایانی رقم خورد، هرچند موجب مثبت ماندن این نماد شد، اما قیمت آخرین معامله در «فولاد» نسبت به روز قبل کاهش نشان میداد. در انتها نیز رشد نهایی شاخص گروه در محدوده 0.75 درصدی به پایان رسید.
سایر گروهها
این بخش را در گزارش بازار امروز به طور ویژه به نمادهایی که در روز جاری به معاملات بازگشتند، اختصاص میدهیم. همانطور که پیشتر به بازگشایی «خساپا» و «خکاوه» در گروه خودرویی اشاره شده بود، سایر نمادها از قرار زیر به تابلوی معاملات بازگشتند. «ددام» و «چافست» نمادهایی بودند که در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، روند کشف قیمت خود را با ناکامی به انتها رساندند و در روز جاری این فرآیند تکرار شد. «ددام» مجددا موفق به برگشت به معاملات نشد. «کروی»، «خساپا» و «سشمال» نیز با اعلام ناظر بازار به روند کشف قیمت رسیدند که «سشمال» با قیمت 200 تومانی و رشد نزدیک به 3 درصدی به معاملات روزانه بازگشت. در گروه سیمانی که استقبال نسبی بر نمادهای آن برقرار بوده است، نماد شرکت سیمان شمال نیز پس از بازگشایی، نهایتا با صف خرید نیم میلیونی به انتظار بازار فردا نشست. «غاذر» و «تکشا» نیز دو نماد دیگری بودند که به معاملات بازار سهام بازگشتند.
ملاحظات یک سهامدار
در بازار روز آتی، ضمن ادامه سریال تکراری رکود بر بازار، بسته بودن بسیاری از نمادها، نوسانات نرخ ارز باید به موضوع دیگری نیز اشاره کرد و آن عرضه اولیه شرکت پاکدیس است. همچنین موضوع دیگر بحث بازگشایی نمادهای بانکی است که در صورت وقوع فشاری جدی را بر شاخص کل به همراه دارد.