دنیای بورس | از نیمه دوم آبان ماه که شاخصکل به کف کانال یک میلیون و 200 هزار واحد رسید تاکنون، شرایط بازار امیدوارکننده بوده است. بخشی از این امید به رشد دو کانالی نماگر بازار و ورود آن به کانالی یک میلیون و 400 هزار واحد باز می گردد.
بخشی از آن به افزایش معاملات خرد و بهبود شرایط نقدشوندگی سهام مربوط می شود و بخشی دیگر به خرده مسائلی همانند افزایش ضریب اعتباری کارگزاریها، افزایش حد نصاب سرمایه گذاری صندوقهای سرمایهگذاری درآمدثابت در سهام ، عدم وضع قوانین محدودکننده جدید و ... مربوط می شود. بعد از شروع ریزشها در میانههای مردادماه، حالا بورس توانسته نفسی تازه کند و برای ادامه روند منطقی خود آمادهتر شود.
در معاملات روز گذشته شاخصکل با رشد 36 هزار واحدی و با یک «کندل» پرقدرت به کانال بالاتر پاگذاشت. اگر روال منطقی را در نظر بگیریم، بعد از صعود به کانال یک میلیون و 400 هزار واحد، امروز باید با حجم بیشتری از عرضهها مواجه شویم، از سوی دیگر دماسنج بازار به سقف کانال نزولی خود رسیده است، سقفی که در حدود سه ماه گذشته نتوانسته است از آن عبور کند.
در این شرایط ممکن است برخی از سهامداران به دنبال ذخیره سود و نقد کردن بخشی از سبدسهام باشند. در روی دیگر سکه با روند تعطیلیهای فراگیر و رکود بازارهای موازی، توجهها به سمت بورس افزایش پیدا کرده است و بررسیهای میدانی از کارگزاریها نیز نشان می دهد، تزریق نقدینگی از سوی سهامداران افزایش پیدا کرده است. دقایق پایانی معاملات روز گذشته نیز با «رنج» های مثبت و افزایش تقاضا همراه بود. در نتیجه اگر میزان تقاضای خرید در بازار امروز همانند روزهای قبل باشد، در نتیجه صعود شاخصکل دور از انتظار نخواهد بود.
بازگشایی بازارهای جهانی نیز با رشد قابل توجه فلزات همراه بوده است به نحوی که مس با رشد بیش از یک درصد به مرز 7650 دلار رسیده است. روی و آلومینیوم نیز رشد بیش از 0.5 درصدی را تجربه کردهاند.
اما اونس طلا در ادامه روند کاهشی خود نزدیک به 0.8 درصد کاهش داشته است و در محدوده 1774 دلار در حال معامله است. هر بشکه نفت برنت نیز با افت 1.3 درصدی به کانال 47 دلار بازگشته است.
شب گذشته در فضای مجازی خبر دو عرضه اولیه در هفته جاری منتشر شد اما تا این لحظه فقط عرضه سهام شرکت صنایع چوب خزر کاسپین قطعی شده است ولی عرضه اولیه پتروشیمی بوعلی برای این چهارشنبه قطعی نشده و ممکن هفته آینده انجام شود.