محصولات فلزی در چهارپرده
- شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه
روند بلندمدت شاخص صنعت محصولات فلزی، صعودی ولی شکستهشده برآورد میشود. روند بلندمدت صعودی این شاخص در ۷۳ روز کاری قبل شکسته شده است و از آن تاریخ به بعد این شاخص در فاز ریزش قرار داشت. در چهار هفته گذشته شاخص محصولات فلزی با کمی افزایش از محدوده ۲۷۶ هزار واحد به محدوده ۲۷۷ هزار واحد رسید.
در این میان تا سطح ۲۴۵هزار واحد نیز افت پیدا کرده بود. در حدود ۹ روز کاری قبل روند نزولی کوتاهمدت این شاخص به سمت بالا شکسته شد و امیدها را نسبت به افزایش قیمتها بالا برد. شکسته شدن محدوده خط روند نزولی کوتاهمدت را میتوان بهعنوان مهمترین اتفاق چند روز گذشته معرفی کرد. در حالحاضر شاخص این صنعت در محدوده بسیار مهمی قرار دارد.
اولین سناریو برای شاخص صنعت محصولات فلزی اصلاح روند نزولی است که احتمالا تا محدوده ۳۰۵ هزار واحد یا ۳۲۷ هزار و ۵۰۰ واحد ادامه دارد. بعد از رسیدن قیمت به محدودههای ذکر شده، بسته به اینکه قیمت چگونه به این سطوح برخورد میکند دو سناریو پیشروی شاخص این صنعت است.
در سناریوی دوم که احتمال وقوع آن زیاد است، این سطوح پایان فاز اصلاحی شاخص هستند و بعد از آن وارد مرحله ریزش خواهیم شد. ممکن است این افت قیمت تا محدودههای ۱۹۷هزار واحد نیز ادامه داشته باشد. در این مسیر منطقه ۲۳۴ هزار واحد بهعنوان محدوده حمایتی مطرح میشود.
مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضاکنندگان سهام زیاد میشوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمتها باشند. از طرفی سطوحی که بهعنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی میشوند، مناطقی هستند که در آن معاملهگران بلندمدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفتهبازان در این نقطه از سهم خارج شدهاند، بنابراین در این محدودهها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضهکننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و بهنوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار میگیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمتها باشد.
در سناریوی سوم که احتمال وقوع آن از سناریوی دو کمتر است، محدودههای ۳۰۵ هزار واحد و ۳۲۷ هزار و ۵۰۰ واحد با قدرت و حجم زیاد به سمت بالا شکسته شده و شاخص بهدنبال اهداف بزرگتری مثل محدوده ۳۸۵ هزار و ۵۰۰ واحد است. در این مرحله سطح قیمتی۳۵۰ هزار واحد بهعنوان سطح مقاومتی میتواند مانع رسیدن قیمت به اهداف بالاتر شود.
مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضهکنندگان سهام زیاد میشوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمتها باشند. از طرفی سطوحی که بهعنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی میشوند، مناطقی هستند که در آن معاملهگران به جمعآوری سود ناشی از افزایش قیمتها میپردازند، بنابراین در این محدودهها علاوه بر عرضهکنندگان زیاد، ممکن است تقاضاکننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و بهنوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار میگیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمتها باشد.
سناریوی چهارم که فعلا بهتر است در مورد وقوع آن صحبت نکنیم و فقط نیمنگاهی به آن داشته باشیم عبور شاخص محصولات فلزی از محدودههای هدف قیمتی سناریوی سوم و حرکت به سمت فتح قله قبلی است. در سناریوی آخر ممکن است شاخص به محدودههای فعلی واکنش نشان دهد و ریزش قیمتها از همین محدودهها شروع شود.
در این صورت ممکن است کاهش قیمتها تا محدوده ۱۶۰هزار واحد نیز ادامه پیدا کند. در این سناریو، محدودههای ۲۳۴ هزار واحد، ۱۹۷ هزار واحد و ۱۷۶ هزار واحد بهعنوان سطوح حمایتی پُرقدرت، روند نزولی را با اشکال مواجه کنند. احتمال اتفاقافتادن این ریزش قیمت از سهسناریوی اول کمتر است.
تلاش برای شکست سقف کانال نزولی
- محمدحسین کیانی | تحلیلگر بازار سرمایه
در ۲ ماه گذشته شاخص محصولات فلزی درون کانال نزولی در حال نوسان بوده که رشدها سریع و اصلاحها به صورت فرسایشی انجام گرفته است. این شاخص این روزها درحال شکست سقف کانال نزولی خود است که در صورت تایید این شکست با کندل دوم، به نظرم میتواند رشد ۱۵درصدی را تجربه کند. مهمترین حمایتها برای این شاخص محدوده ۲۶۴.۰۰۰ و ۲۵۸.۵۰۰ واحد است. این شاخص اکنون در محدوه ۲۶۸.۳۵۰ واحدی است.
چدن سازان (چدن): حمایت اصلی سهم حوالی ۲۵۰۰ الی ۲۶۰۰ تومان است. همچنین سهم درگیر مقاومت در حوالی ۳۱۰۰ تومان است. در صورت عبور از این مقاومت و منطقه پر عرضه توانایی رشد تا حوالی ۴۰۰۰ تومان را خواهد داشت. هدف بعدی و میان مدت سهم هم میتواند ۴۶۰۰ تومان باشد.
ماشینسازی اراک (فاراک): بعد از ریزش حدود ۷۳ درصدی از سقف قیمتی در حوالی ۶۱۰ تومان سهم مورد حمایت قرار گرفت. با شکست ۷۷۰ تومان روند صعودی اصلی سهم در میانمدت تایید میشود و میتواند تا حوالی ۹۵۰ الی ۱۰۰۰ تومان رشد را تجربه کند.