به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: مهدی نیکدل در جلسهای با حضور نمایندگان تشکلهای صنفی و مدنی فرهنگیان افزود: موسسه در یک سال گذشته بیش از نصف ۲۴ سال گذشته سودآوری داشته است؛ بهطوریکه از ابتدای تاسیس تا ۳۱ شهریور ۱۳۹۸، ۶ هزار و ۶۰ میلیارد تومان و طی یک سال گذشته ۳ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان سود داشته است.
وی افزایش سود ۶ هزار میلیاردی موسسه در ۲۴ سال گذشته به ۹ هزار میلیارد تومان در سال جاری را از موفقیتهای عملکرد موسسه دانست.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در پاسخ به سوال نمایندگان تشکلها مبنی بر نظارت فرهنگیان بر عملکرد صندوق گفت: نظارت فرهنگیان بر داراییهای خود و مشارکت حداکثری در تصمیمگیریها، رویکردی کاملا صحیح است ولی نیاز به ساز و کارهای قانونی دارد.
نیکدل با تایید مطالبه برخی اعضای جلسه مبنیبر افزایش سهم فرهنگیان در هیات امنای صندوق افزود: در اینکه باید معلمان در اداره و مدیریت صندوق نقش داشته باشند، تردیدی نیست و معتقدم نقطه ضعف آینده صندوق، فارغ از اینکه چه کسی مدیرعامل باشد، این است که نظارت معلمان بر صندوق کم است و اگر فرهنگیان نظارت داشتند مسائل سالهای گذشته هرگز اتفاق نمیافتاد.
معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان نیز در این جلسه گفت: سه هلدینگ انرژی، سرمایهگذاری و ساختمانی صندوق ذخیره فرهنگیان تا خردادماه سال آینده به بورس میآیند.
عباسعلی قدیریان از ساماندهی شرکتهای زیرمجموعه موسسه خبر داد و افزود: شرکتها براساس نوع فعالیت در قالب چهار هلدینگ ساماندهی شده است تا بتوانیم ضوابط و چارچوبهای بورس اوراق بهادار را در آنها عملیاتی کنیم.
وی ورود به بورس را نیازمند فراهم ساختن مقدماتی اعم از برگزاری به موقع مجامع، استفاده از ابزارهای حاکمیت شرکتی، شفاف بودن پروندههای حقوقی و شفاف شدن داراییها و... دانست. قدیریان با بیان اینکه مشکلات شرکتها تا حد قابلقبول برای ورود به بورس حل و فصل شده است، تصریح کرد: برگزاری جلسات مشترک با فرابورس، ارائه درخواستهای بورسی کردن هلدینگها به فرابورس، تهیه امیدنامه شرکتها، تبدیل آنها از شرکت سهامی خاص به سهامی عام، ارزشگذاری داراییها با استفاده از کارشناس دادگستری و... از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.
وی درحالیکه بورس را ابزار اولیهای دانست که براساس آن بتوان به محاسبه ارزش افزوده فکر کرد، افزود: پیشبینی میکنیم تا خرداد ماه ۱۴۰۰ سه هلدینگ پتروشیمی، سرمایهگذاری و ساختمانی را بورسی کنیم.
به گفته وی با بورسی شدن، ارزش داراییهای موسسه به روز محاسبه میشود و پس از عرضه اولیه به بازار ارزش جاری داراییها مشخص و شفاف است.