دنیای بورس | تلاش نماگر بازار برای شکستن مقاومت یک میلیون و 600 هزار واحد در هفته گذشته ناموفق بود و در انتها شاخص کل تنها رشد 20 هزار واحد را در 5 روز کاری به ثبت رساند. در آخرین روز کاری هفته قبل حجم عجیب و قابل توجه عرضهها در گروه خودرویی، بازار را به سمت قرمزپوش شدن هدایت کرد تا شاخص کل در محدوده یک میلیون و 561 هزار واحد به کارخود پایان دهد. حرف و حدیثها درباره قیمتگذاری خودروها و احتمال عرضه آنها در بورس همچنان ادامه دارد و در نتیجه بالا و پایین این گروه نیز ادامه خواهد داشت.
طی سه روزی که بازار سرمایه تعطیل بود، برخی بازارها هر چند به طور غیررسمی به فعالیت خود ادامه دادند و خبرهای مهمی نیز از گوشه و کنار به گوش می رسد. در بازار ارز که این روزها سیگنال های متعددی به دیگر بازارها صادر می کند، دلار همچنان در کانال 32 هزار تومان در حال نوسان است. صرافی بانک ملی در آخرین روز هفته گذشته نرخ فروش دلار را 31700 تومان اعلام کرد اما در بازار غیررسمی، دلار در کانال 32 هزار تومان نرخ گذاری شده و هر قطعه سکه نیز در کانال 16 میلیون تومان معامله میشد.
در پایان معاملات هفته گذشته بازارجهانی، هر بشکه نفت برنت 42.8 دلار و هر بشکه نفت خام WTI در مرز 40 دلار معامله میشد. هر اونس طلا همچنان در مرز 1900 دلار معامله شده و مس نیز بالاتر از 6700 دلار ارزش گذاری شد. با این حال روی و پالادیوم افت اندکی را تجربه کردند. امروز محدودیت تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران پس از 10 سال پایان یافت و صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبدا و به مقصد ایران از نگاه قطعنامه 2231 شورای عالی امنیت بلامانع است. اگرچه این موضوع تاثیر مستقیمی بر بورس ندارد اما میتواند در بلندمدت بازار ارز را تحت تاثیر قرار دهد.
از امروز نماد صندوق پالایشی یکم به سبدسهام کسانی که در پذیره نویسی شرکت کرده اند، اضافه شده و قرار است از اوایل آبان امکان معامله روی این نماد فراهم شود. در نهایت این هفته به احتمال زیاد نماد «شستا» باز خواهد شد و انتظار سهامداران به پایان خواهد رسید.
با توجه به این موارد، بازار امروز دنباله روی روندی است که در مهرماه داشته است. روندی که بازار را به دو گروه تقسیم کرده است و هر یک با دید سیاسی متفاوتی، بازار سرمایه را تحلیل میکنند. گروه نخست گروهی هستند که با احتمال انتخاب مجدد ترامپ، روی نمادهای صادرات محور سرمایه گذاری کرده و گروه دیگر که انتخاب بایدن را محتملتر می دانند، سرمایه گذاری روی نمادهای ریالی را منطقیتر می دانند. این دوگانگی تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ادامه خواهد داشت.