دنیای بورس | یکی از کسلکننده ترین روزهای این چند ماه اخیر بازار سرمایه با افت بیش از 72 هزار واحدی شاخص کل به پایان رسید تا رکوردی تازه از نظر میزان ریزش شاخص کل به ثبت رسیده باشد. تقریبا از همان دقایق ابتدایی، حجم سنگین عرضهها، بیشتر نمادهای بازار را به صف فروش سنگین رساند. صف فروشی که با کمترین میزان تقاضا همراه بود و در نتیجه تا پایان بازار نیز این صف ها پابرجا باقی ماند. در روزی که حجم خبرهای مثبت می توانست روند بازار را به سمت سبزشدن پیش ببرد اما هجوم عرضهها فرصتی برای عرض اندام خریداران باقی نگذاشت. البته در ابتدای بازار مشکلی که در صمت خرید یکی از کارگزاریهای مطرح به وجود آمد نیز در کاهش تقاضا بی تاثیر نبود.
این مسئله انتقاد عضو شورای عالی بورس را نیز به همراه داست. به گفته سلاح ورزی «بخشی از اختلالات امروز معاملات بورس ناشی از ضعف زیرساختهای نرم افزاری برخی کارگزاران بوده است.» با این حال ترس سهامداران از افت بیشتر قیمت سهام، مهمترین عامل در ریزش قابل توجه شاخصکل در جریان معاملات امروز بود. اگرچه در یک ساعت پایانی صف فروش نمادها همانند «فولاد» «وپارس» و «وشهر» جمع شد اما فشار سنگین فروش تا پایان بازار باقی ماند. سنگین ترین صف فروش ها نیز طبق روال این چند وقت به خودروسازان اختصاص داشت به نحوی که ایران خودرو حدود یک میلیارد و سایپا نیز نزدیک به یک میلیارد و 700 میلیون سهم، صف فروش داشت. در معاملات امروز بانک پاسارگاد رکورددار بیشترین حجم و ارزش معاملات بود به نحوی که بیش از یک میلیارد و 860 میلیون سهم از آن دست به دست شد و از معدود نمادهایی بود که قیمت پایانی آن، مثبت بود.
با تمام این شرایط، شاخص کل بازار سرمایه در روز جاری بیش از 3.65 درصد افت داشت و حجم سنگین عرضهها همچنان روی نمادهای مختلف خودنمایی می کند. یکی از انتقاداتی که فعالان بازار نسبت به شرایط امروز داشتند، عدم حمایت صندوق تثبت بازار بود، آن هم در شرایطی که اکنون 30 درصد از درآمد کارگزاری ها به این حساب این صندوق منظور میشود. اگر فردا صف فروش هم کمرنگ تر شود، می توان به بازگشت بازار (با توجه به فروش بخش قابل توجهی از سهام عدالت) امیدوار بود. اما در غیر این صورت، شاید اصلاح بازار با توجه به بی اعتمادی سهامداران، ادامه دار باشد.