به گزارش «دنیای بورس» به نقل از انجمن نوردکاران فولادی ایران، در یک روز مانده به پایان هفته کاری معاملات بورس کالای ایران شاهد معامله ۱۲۹ هزار و ۴۱۵ تن شمش بلوم و اسلب بود. اسلب برای نخستین بار، پس از حدود دو سال به رینک محصولات صنعتی بورس کالا بازگشت اما تقاضای چندانی برای عرضه این نوع فولاد میانی وجود نداشت. فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان ۸۰ هزار تن اسلب عرضه کردند که تنها ۶۵۰۰ تن آن (درقالب مچینگ) مورد معامله قرار گرفت.
معاملات امروز در شمش بلوم تولیدی شرکتهای غلتکسازان سپاهان و مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد و یکی از سبدهای شمش بلوم ذوب آهن اصفهان نیز به تأیید بورس کالا نرسید. برخیمنابع خبری گفتهاند دلیل عدم تأیید معاملات شمش تولیدی ذوب آهن اصفهان و ذوب آهن پاسارگاد، عدم افزایش عرضه و دلیل عدم تایید معاملات شمش غلتکسازان سپاهان، مباحثات قیمتی بود.
برخی منابع خبری گفته اند یکی از دلایل عدم استقبال از عرضه اسلب در بورس کالا این است که شرکتهای نورد باید معادل ۹۵ درصد اسلب دریافتی، ورق گرم در بورس کالا عرضه کنند. طبق بخشنامه کارگروه تنظیم بازار، زمان عرضه ورق گرم توسط واحدهای نورد، حداکثر یک ماه پس از تحویل اسلب اعلام شده است. شرکتهای نورد، هنوز در مورد عرضه ورق گرم تولیدی خود در بورس کالا، قانع نشدهاند و شاید این امر یکی از دلایل استقبال ضعیف از عرضه اسلب در بورس کالا باشد. شرکتهای نورد معتقدند قیمت پایه ورق گرم در بورس کالا، پایینتر از هزینه مواد اولیه خریداریشده توسط آنها است و به این دلیل چندان موافق شکل فعلی معاملات ورق گرم در بورس کالا نیستند.
پیشتر طبق بخشنامه امروز کارگروه تنظیم بازار، عدم عرضه اسلب در بورس کالا، «عرضه خارج از شبکه» و «اخلال در نظم و ثبات اقتصادی» قلمداد میشود و شرکتهای نورد طبق این بخشنامه باید اسلب مورد نیاز برای تولیدات خود را از بورس کالا خریداری کنند. به نظر میرسد در روزهای آینده باید تمهیداتی اندیشیده شود تا سازوکار تقاضا برای اسلب در بورس کالا بهبود یابد و واحدهای نورد برای خرید اسلب، تمایل و انگیره لازم را داشته باشند.