نقشه نیمروز 30 تیر 99

تحلیل بورس امروز | عامل تحریک کننده

یکی از دلایلی که بازار این روزها را نوسانی کرده، عامل تحریک کننده در بازارهای رقیب است. از این منظر تحلیلگران به سهامداران تاکید دارند که ریسک این وضعیت را باید مدنظر قرار دهند.

دنیای بورس | بازگشایی‌های پرقدرت نمادهای شاخص‌ساز، راه برای صعود شاخص کل بورس هموار کرد به نحوی که دماسنج بازار با رشد نزدیک به 60 هزار واحد به کانال یک میلیون و 900 هزار واحدی وارد شد.

اگرچه امروز دلار اندکی افت قیمت داشت اما در سایه بازگشایی نمادهای لیدر بازار و همچنین صف خرید سنگین در سایر نمادها، کلیت بازار سرمایه مثبت بود. بازار سرمایه حالا فاصله اندکی تا فتح کانال 2 میلیون واحد دارد و اغلب اهالی بازار اعتقاد دارند مقاومت روانی 2 میلیون واحدی حتی برای مدت کوتاه هم از صعود شاخص‌کل جلوگیری خواهد کرد اما در صورت تثبیت سایر شرایط اقتصادی، احتمال ادامه روند صعودی بیشتر است.

در معاملات امروز «ختور» با رشد 56 درصدی، «خپارس» با افزایش 27 درصدی و «خزامیا» نیز با رشد 23 درصدی به جریان معاملات بازگشتند تا گروه خودرو را به جذاب ترین گروه بورسی امروز تبدیل کنند. اما این تنها دلیل جذابیت این گروه نبود. «خودرو» در حالی امروز فقط به اندازه 7 دقیقه معامله شد که پس از آن به علت افشای اطلاعات با اهمیت متوقف شد.

با این حال در همین زمان کوتاه بیش از یک میلیاد و 216 میلیون سهم ایران خودرو داد و ستد شد تا رکورددار بیشترین حجم معامله باشد. افشای اطلاعات بااهمیت شرکت هم به افزایش قیمت محصولات این شرکت برمی‌گردد. در پی موافقت شورای رقابت به طور میانگین قیمت محصولات ایران خودرو 32 درصد افزایش یافت. روز گذشته نیز سایپا از افزایش نرخ محصولات خود خبر داد و در نتیجه می توان انتظار داشت همچنان گروه خودرو در بین پربیننده‌ترین گروه‌ها بماند.

ترکیب نمادهایی که بیشترین حجم و ارزش معاملات را داشتند هم جالب بود.  «فولاد»، «شپنا»، «خودرو»، و «وغدیر» نمادهایی بودند که بیشترین ارزش معامله را داشتند. در سوی دیگر هم همین نمادها با کمی جا به جایی، ییشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند. در طی معاملات امروز بیش از 3 هزار میلیارد تومان نقدینگی جدید توسط حقیقی‌ها به بازار تزریق شد که نشانگر تداوم ورود سرمایه‌های سرگردان به بورس است.

 

تحرک دلار، محرک بازارها

اگرچه شاخص کل امروز بار دیگر صعود پرقدرتی داشت اما اهالی بازار سرمایه نیم نگاهی به نرخ ارزها داشتند. به باور برخی از فعالان بازار ارز، ریسک خرید دلار در این روزها بالا رفته است و هر زمان امکان دارد بازارساز به قصد کاهش و مدیریت نرخ ارز، وارد گود شود. اختلاف بین قیمت خرید و فروش ارز و همچنین افت قابل توجه دلار در 24 ساعت اخیر برای فعالان بازارها تداعی گر شهریور و مهر 97 است. گذشته از آن با صحبت‌های شب گذشته عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، احتمال دارد در همین روزها وضعیت بازار ارز به تعادل رسیده و در نتیجه نرخ دلار افت بیشتری داشته باشد.

Submitted by admin on