سیاست جدید بانک مرکزی: دلار دولتی تنها به سه مورد اختصاص مییابد

14:03 - 1400/01/21
رییس کل بانک مرکزی از پایان گشاده دستی در تأمین ارز برای بخش‌های مختلف از جمله واردات و تخصیص ارز فقط برای تأمین مواد اولیه، دارو و کالاهای اساسی خبر داد.

به گزارش «دنیای بورس»، عبدالناصر همتی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران با اشاره به سختگیری های ارزی در دو بخش میان و بلندمدت و تلاش برای افزایش تولید و صادرات نسبت به وارادت گفت: گزارش ها نشان می دهد رشد اقتصادی مانند سال گذشته مناسب بوده و با وجود پیش بینی رشد منفی اقتصاد غیرنفتی ، وضعیت بخش های کشاورزی و صنعت که سال گذشته مثبت ۸.۸ و ۲.۳ درصد بود، مطلوب است.

وی ادامه داد: اما نمی توان نقش نفت را در اقتصاد نادیده گرفت که 38 درصد اثر منفی در اقتصاد برجای گذاشت و باعث شد سال گذشته رشد اقتصادی منفی 6.5 درصد شود. همین مسئله موجب شد برای سال جاری چندان امیدی به نفت نباشد و به رشد بخش های کشاورزی ، صنعت و معدن و حتی خدمات به خصوص شرکت های استارت آپی چشم دوخته شود .

این مقام مسئول با اشاره به بهره گیری از ذخایر ارزی بانک مرکزی طی سال گذشته برای تعدیل بازار ، افزود: ذخایر ارزی بخشی از طریق صادرات و بخشی نیز از طریق ذخایر بانک مرکزی تامین شد و در سال جاری با رفع مسدودیت منابع توسط دو کشور ، 5.2 میلیارد دلار برای ایران تامین شد . در این میان بنا نیست ذخایر ارزی دو ماهه وارد بازار شود. چرا که از نظر تامین کالاهای اساسی،  مواد اولیه و دارو مشکلی نیست .

همتی با پیش بینی جهش قطعی صادرات سال جاری در حوزه های مختلف به ویژه کشاورزی و به دلیل سیاست های ارزی و اقتصادی ، ادامه داد: تمام تلاش این است که از طریق سامانه نیما و با توجه به مبادلات 40 میلیارد دلاری آن ، ارز مورد نیاز بخش تولید تامین شود. همچنین مثل گذشته خبری از گشاده دستی در تأمین ارز برای بخش‌های مختلف از جمله واردات نخواهد بود و ارز فقط برای تأمین مواد اولیه، دارو و کالاهای اساسی اختصاص می‌ یابد .

 

دیگر در تامین ارز برای واردات گشاده‌ دستی نمی‌کنیم

رییس کل بانک مرکزی گفت: دیگر مثل گذشته در تامین ارز برای بخش‌های مختلف از جمله واردات گشاده دستی نمی‌کنیم و آن را فقط برای تامین مواد اولیه، دارو و کالاهای اساسی اختصاص می‌دهیم.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از ایرنا، عبدالناصر همتی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان تهران با بیان اینکه اگر بنا باشد همه کالاها را از خارج تامین کنیم تولید ملی شکل نمی گیرد، ادامه داد:  سیاست های ارزی برای این است که بتوان نیاز ارزی کشور را در کنار حمایت از بخش تولید و تولیدکنندگان کشور تامین کرد.

همتی اظهار کرد: سختگیری های ارزی در دو بخش میان و بلند مدت اتخاذ می شود و  تلاش می کنیم تا با شکل گیری تولید، تولید و صادرات کشور از وارادت پیشی بگیرد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: اخبار نشان می دهد وضعیت اقتصادی کشور رشد خوبی را طی می کند و آمار سال گذشته نیز با وجود پیش بینی رشد منفی اقتصاد غیر نفتی کشور, در بخش های مختلف کشاورزی و صنعت رشد خوبی داشت.

 وی خاطرنشان کرد: خود این پیش بینی ها موجی را در جامعه ایجاد می کند اما در پایان سال ۹۸، با وجود همه فشارهای اقتصادی, شاهد رشد مثبت اقتصاد غیر نفتی کشور بودیم.

همتی ادامه داد: میزان رشد اقتصادی در سال ۹۸ در بخش کشاورزی ۸.۸ درصد و صنعت و معدن ۲.۳ درصد ثبت شد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: رشد بخش خدمات تا پایان فصل سوم سال ۹۸ مثبت و قابل توجه بود و شاخص ۳.۸ درصد را نشان می داد اما در اسفند با شیوع ویروس کرونا این بخش دچار شوک شد.

وی اضافه کرد: بخش خدمات در شکل گیری تولید ناخالص داخلی نقش دارد و با شیوع ویروس کرونا در فصل چهارم سال ۹۸، شاهد رشد منفی ۰.۲ درصدی بود.