کدام پتروشیمی « فارس » عرضه اولیه میشود

پتروشیمی‌بوعلی آماده ورود به بورس است.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، پتروشیمی ‌بوعلی سال ۹۸ را با روندی صعودی در عملکرد مالی پشت سر گذاشت؛ به طوری که سود این شرکت از ۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ با ۴ برابر رشد به ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ رسید.

اکنون این شرکت در حالی خود را برای ورود به بورس در نیمه اول امسال آماده می‌کند که مدت‌هاست هلدینگ خلیج‌فارس به عنوان سهامدار عمده، نام آن را در فهرست شرکت‌های آماده ورود به بورس معرفی کرده، ولی به دلایل مختلف این موضوع محقق نشده است.

حالا مدیرعامل این شرکت اظهار امیدواری کرده که در نیمه اول امسال «بوعلی» هم بالاخره بورسی شود. احمدزاده می‌گوید: با رفع موانع حضور شرکت پتروشیمی ‌بوعلی سینا در بورس، مقدمات حضور این شرکت در بازار سرمایه آغاز شده و آمادگی ورود به بازار سرمایه وجود دارد. وی با اشاره به عملکرد صعودی شرکت، افزایش ۱۲ درصدی تولید و رشد ۲۱  درصدی فروش نسبت به سال ۹۷ را از موفقیت‌های شرکت در سال ۹۸ می‌داند.

به گفته وی، شرکت همچنین در تولید ریفرمیت ۳۵درصد افزایش، بنزن ۲۶ درصد افزایش و گاز مایع ۱۷ درصد افزایش را در سال قبل شاهد بوده است. احمدزاده با اشاره به اینکه  پتروشیمی ‌بوعلی‌سینا ۵۰ درصد بنزن مورد نیاز بازار داخل را تامین می‌کند، می‌افزاید: این محصول، ماده اولیه کارخانه‌های تولید مواد شوینده است و با شیوع ویروس کرونا در کشور شرکت توانست سهم بسزایی در تامین مواد اولیه موردنیاز شوینده‌ها ایفا کند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی ‌بوعلی‌سینا با تاکید بر موفقیت  شرکت  در بخش فروش طی سال گذشته ادامه می‌دهد: بوعلی با توسعه حضور در بازارهای مختلف، حدود ۹۴ درصد افزایش حجم در بازارهای منطقه‌ای و ۲۹ درصد در بازارهای بین‌المللی داشته است. به گفته وی،  به دلیل رشد تولید و افزایش قیمت‌های فروش درآمد سال ۹۸ شرکت پتروشیمی ‌بوعلی‌سینا نسبت به سال قبل دو برابر شده است.

همچنین با افزایش تولید و بهینه‌سازی هزینه‌ها، حاشیه فروش محصولات سه برابر شد؛ به طوری که  از ۲ میلیون ریال در سال ۹۷ به ۶ میلیون ریال در سال قبل  صعود کرد. مجتمع پتروشیمی ‌بوعلی سینا که در منطقه ویژه بندر امام خمینی(ره) قرار دارد، مجری طرح آروماتیک سوم بوده که عملیات اجرایی آن در فروردین ماه ۱۳۸۰ آغاز و واحدهای تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راه‌اندازی شد. 

محصولات پتروشیمی ‌بوعلی سینا به منظور تولید اسید ترفتالیک یا دی متیل ترفتالیک و همچنین به‌عنوان مواد میانی در تولید پلی‌استر و فیبر، برای ساخت استایرن، دودسیل بنزن برای شوینده‌ها، سیکلو هگزان برای تولید نایلون، فنل و نیترو بنزن و همچنین برای تولید آنیلین و حلال‌ها برای ساخت پلاستیسایزرها، داروها و سموم دفع آفات، رنگ، فتالیک انیدرید استفاده می‌شود.

Submitted by admin on