تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز دوشنبه 18 فروردین 99

شاخص کل بورس تهران در جلسه امروز نهایتا تن به قرمزپوشی داد و افت 4143 واحدی را به ثبت رساند. با این وجود روند معاملات امروز را می‌توان به چندین بخش تقسیم کرد که هر کدام به غلبه تقاضا و یا عرضه در برهه‌ای از بازار دلالت دارد. این مساله سبب شده تا نماگر‌های بازار و نمودارهای قیمت در بسیاری از موارد شکلی سینوسی به خود بگیرند. به این ترتیب بورس تهران کماکان به جریان‌های ورود نقدینگی نظر دارد و از ریسک‌های مقطعی به راحتی گذر کرده است.

دنیای بورس: بعد از دو سقف‌شکنی متوالی، سریال صعود دماسنج اصلی بازار سهام در این جلسه قطع شد و شاخص کل به زیر مرز 570 هزار واحد برگشت. این در حالی است که معاملات امروز سهام با رشد محدود شاخص آغاز شد و بعد از آن فشارهای عرضه در بازار تا حدودی فراگیر شد و بعد از آن بار دیگر با عرض اندام تقاضای قوی منفی‌های سهام تعدیل شد. نتیجه این کش و قوس‌ها در تقابل عرضه و تقاضا ثبت سقفی جدید برای معاملات خرد بورس بود.

نشانه‌خوانی بورس از جزئیات معاملات

در سومین جلسه این هفته ارزش معاملات خرد بورس به 5852 میلیارد تومان رسید و سقف قبلی را پشت سر گذاشت. نکته جالب‌توجه آن که عقب‌نشینی شاخص سهام مانعی در برابر جریان ورود پول‌های خرد به بازار نبود و ارزش تغییر مالکیت‌های بورس امروز نیز 224 میلیارد تومان به سمت بازیگران حقیقی بود.

از 309 فعال در معاملات امروز بورس، 169 نماد رشد و 139 نماد افت قیمت پایانی را به ثبت رساند. این در حالی بود که آخرین معاملات 185 نماد در محدوده مثبت ثبت شد و به نوعی نشان از بهبود تقاضا در معاملات انتهایی داشت.

از این تعداد 120 نماد کار خود را در محدوده صف خرید به پایان بردند و مجموع تقاضای حاضر در صفوف خرید در حدود 1212 میلیارد تومان بود. در مقابل 20 نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند و ارزش صف‌های فروش 122 میلیارد تومان رقم خورد. سنگین‌ترین صف‌های خرید بورس به ترتیب به نماهای «سمازن»، «زکوثر»، «اخابر» و «تملت» اختصاص داشت و سنگین‌ترین صف‌های فروش در نمادهای «شوینده»، «غشان»، «دزهراوی» و «شلعاب» تشکیل شد.

در فرابورس و از میان 117 نماد فعال در تابلوهای اصلی این بازار 66 نماد رشد قیمت پایانی را به ثبت رساندند و آخرین معاملات 72 نماد در محدوده مثبت انجام شد. از این تعداد 51 نماد با صف خرید و 6 نماد با صف فروش معاملات امروز را تمام کردند؛ ارزش صف‌های خرید 457 میلیارد تومان و ارزش صف‌های فروش 26 میلیارد تومان بود. سنگین‌ترین صف‌های خرید فرابورس را «شگویا»، «دماوند»، «شصدف» و «ساوه» تشکیل می‌دادند و سنگین‌ترین عرضه‌های بی‌تقاضا در نمادهای «غدیس»، «مادیرا» و «کشرق» رقم خورد.

در بازار پایه نیز از 141 نماد فعال، 68 نماد با صف خرید (به ارزش 332 میلیارد تومان) و 29 نماد با صف‌ فروش (به ارزش 54 میلیارد تومان) جلسه دوشنبه را خاتمه دادند.

تغییر لنز معامله‌گری

چرخش روند بازار بعد از تشدید عرضه‌ها در معاملات دیروز تا حدود زیادی مورد انتظار بود. با این وجود باید باز هم تاکید کرد که قدرت نقدینگی‌ای که بازار سهام را هدف گرفته چنان زیاد است که ممکن است به روندهای اصلاحی اجازه طولانی شدن ندهد؛ در ماه‌های اخیر بارها مشاهده شده است که موج‌های اصلاحی حتی یک جلسه معاملاتی هم دوام نیاورده‌اند. در این شرایط آن چه می‌تواند برای معامله‌گران خرد یاری‌دهنده و تعیین‌کننده باشد رصد مقطعی جریان معاملات است. به عنوان مثال لازم است تا میزان پول‌های ورودی، فاصله آخرین قیمت‌ها و میانگین معاملات و مواردی از این دست در فاصله‌های زمانی کوتاه مورد بررسی قرار گیرد تا سمت و سوی جریان پول به دست آید.

از سوی دیگر و به منظور شفافیت بیشتر لازم به تاکید است که از دید قریب به یقین تحلیلگران بنیادی مدت‌هاست که نمادهای سهامی مرزهای ارزندگی را پشت سر گذاشته‌اند و این بدان معنی است که اگر جریان پول تصمیم قطعی و پایدار به خروج از سهام بگیرد ممکن است دامنه اصلاح قیمت‌ها بسیار گسترده شود. با این وجود برای کسب سودهای مقطعی و جا نماندن از رشد بازار بررسی متغیرهای روزانه می‌تواند راهنمای مناسبی برای سرمایه‌گذاران باشد.

Submitted by admin on