روانشناسی بازار سهام

دونکته مهم بورسی/ روانشناسی بیاموزیم، ریسک بپذیریم

چرا باید معامله گران بورس علاوه بر درک اهمیت ریسک در بازار سرمایه به مساله روانشناسی بازار نیز توجه کنند. دراین وادی چه نکاتی گفته میشود که نیازمند تامل معامله گران است. نوشته کوتاه زیر به اهمیت روانشناسی و پذیرش ریسک در بازار سهام می پردازد.
  • اهمیت روان‌شناسی در بازار سرمایه

بسیار مهم است که معامله گر و تحلیلگر در بورس به احساسات خود مسلط باشد و نگذارد که احساسات بر عقلانیت غلبه کند...

برای وارد شدن به بازار سهام باید تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را بیاموزیم. اخبار سیاسی و اقتصادی و همچنین اخبار مرتبط به هر سهم را در سایت کدال دنبال کنیم.

اما نکته‌ای مهم دیگری نیز وجود دارد که باید مد نظر قرار داد، آنهم روانشناسی در بازار سرمایه است .بسیار مهم است که معامله گر و تحلیلگر در بورس به احساسات خود مسلط باشد و نگذارد که احساسات بر عقلانیت غلبه کند.مهمترین احساسات و نیروهای روانی در معامله و تحلیل، ترس و طمع هستند.

حتی در بازارهای توسعه یافته نیز نه تنها سرمایه گذاران کم تجربه ،بلکه تحلیل گران حرفه ای و مدیران‌عامل شرکت ها نیز هر یک به نحوی تحت تاثیر عوامل روانشناختی قرار می گیرند .چرا که پدیده های رفتاری عمدتا ریشه در نیروهای روانی دارد که در میان تمامی انسان ها صرف نظر از موقعیت شغلی ثابت است.

اهمیت این نیروها به قدری است که بسیاری از محققان برای کمی کردن آن تلاش کرده اند. پس در گام اول برای اضافه کردن دانش روانشناسی بازار سهام به آموخته هایتان عادت کنید . توصیه پذیر نباشید.

برای خرید هر سهم راجع به آن تحقیق کنید و در نهایت با عقلانیت تصمیم بگیرید.دلیل های خودتان را داشته باشید فقط به صرف اینکه بازار در حال خرید یا فروش است با بازار هم جهت نشوید.شاید لازم باشد گاهی خلاف جهت رودخانه شنا کنید!

 

  • پذیرش ریسک در بازار سرمایه

در بازار موقعیت‌های بسیاری برای خرید وجود دارد که با تحلیل آنها و بدون ترس از اینکه در نهایت چه نتیجه ای در بر خواهد داشت، وارد معامله می شوید.

دریافت کد بورسی و ورود به دنیای معامله‌گری، به هیچ وجه نشان از پذیرش ریسک در بازار سرمایه نیست.

در مورد معامله‌گری و روابط خود با بازار بیندیشید که ضرر کردن به هیچ وجه موجب نشود مکانیزم دفاعی ذهن ما وارد عمل شود و ما را دچار اشتباهات رایجی همچون عدم رعایت برنامه معاملاتی کند.

به هیچ وجه نباید بدون در نظر گرفتن عواقب کار خود ، در معامله ای ریسک کنیم زیرا ترس از نتایج منفی حاصله بر نحوه تصمیم گیری ما در لحظه، تاثیری به شدت منفی گذاشته و باعث می شود برای جلوگیری از ضررهایی که ممکن است رخ دهد حالات تدافعی گرفته که در واقع نوعی جنگ با خودمان است تا با بازار!

معامله‌گر باید روش خاصی از تفکر تحت عنوان تفکر مهارت معامله گری را بیاموزد که باعث می شود از قوانین معامله‌گری پیروی کرده و ضمن عدم اجتناب از وقایع پیشرو، منتظر است تا بازار سهام شرایط مناسب را بگیرد و از آنچه به عنوان موقعیت خرید است نهایت بهره لازم را ببرد.در بازار موقعیت‌های بسیاری برای خرید وجود دارد که با تحلیل آنها و بدون ترس از اینکه در نهایت چه نتیجه ای در بر خواهد داشت، وارد معامله می شوید.

وقتی ترسی وجود ندارد معامله کردن بر اساس سیستمی که دارید بسیار آسان است !

دقیقا در این حالت است که می توانید از مهارت ها و تحلیل‌های خود بهره ببرید و از نهایت پتانسیل خود به عنوان یک معامله گر استفاده کنید…. احساس ترس کاملا منطقی و توجیه پذیر است و برای تمامی معامله‌گران وجود دارد با این تفاوت که مفهوم اشتباه کردن، یا از دست دادن موقعیت برای همه یکسان نیست… در واقع نحوه تفسیر موقعیت ها و حساسیت های عاطفی متفاوت است. 

منبع: فرهنگ سازی بورس

دیگر مطالب روانشناسی بازار سهام را در اینجا دنبال کنید. 

Submitted by admin on