به گزارش «دنیای بورس» به نقل از «فرهنگ سازی بورس»، هر تجارتی هزینههایی دارد که برای کسب سود، باید آنها را پذیرفت. یکی از راههای کسب موفقیت در معاملات بازار سرمایه، کنترل و مدیریت ضررهایتان است.
وقتی صحبت از معاملهگری در بازار سرمایه در میان باشد، برنامهریزی برای شکست در بازار به ما آسیبهای زیادی زده و نتیجه آنهم چیزی نیست جز از دست رفتن سرمایه، زمان و انرژی شخص.
ضرر کردن بخشی از معامله است؛ اینیک واقعیت است؛ شما بالاخره در معاملاتتان ضرر میدهید. اگر این ضررهای از قبل تعیینشده و محاسبهشده را ندهید، مطمئن باشید که، ضرری با درصد بالاتری را تجربه خواهید کرد و بخش زیادی از سرمایهتان را از دست میدهید. شما میتوانید بروز ضرر را به تعویق بیندازید اما نمیتوانید بهطور کامل از آن اجتناب کنید و یک همبستگی مستقیمی میان میزان به تعویق انداختن ضرر و بزرگی آن وجود دارد.
کاری که ما میتوانیم انجام دهیم “صرفاً” مدیریت این ضررهاست.باید ضرر را بهعنوان هزینه فعالیت در بازار بپذیریم. هر تجارتی هزینههایی دارد که برای کسب سود، باید آنها را پذیرفت. اگر درآمد شما از هزینهها بیشتر بشود، شما سود میکنید و در غیر این صورت،ضرر خواهید کرد.اگر به ضررهای معاملاتیتان بهعنوان بخشی از هزینههای معاملات بنگرید، تفکرتان را از «اجتناب از ضرر» به «مدیریت ضرر» هدایت میکنید.
با درست زیان دیدن، ضررهایمان را کمتر از درصد مشخصی در هر معامله کنترل کنیم؛ منظورم همان نسبت سود به زیان در معاملات است. نکته مهم این است که شما تصمیم میگیرید که چه مقدار از پولتان را در هر معامله به خطر بیندازید؛ درنتیجه، این توانایی به شما قدرت حذف اتفاقات ناگهانی و درنتیجه، حذف هیجان در بازار را میدهد.
برای مدیریت انتظاراتتان از معامله، هیچوقت، حتی زمانی که همهچیز در ظاهر به نفع شماست، نباید انتظار سود از معاملهای داشته باشید.به همین دلیل، شما هیچوقت نباید بیش از مقداری که به لحاظ احساسی و ذهنی قادر به تحمل از دست دادنش هستید، در معاملهای ریسک کنید..شما باید از «اجتناب از ضرر» بهسوی پذیرش آنها و یادگیری نحوه کنترل و مدیریت آنها گام بردارید. شما باید «انتظارتان از کسب سود در هر معامله» را تغییر دهید. شما نمیدانید در کدام معامله سود خواهید کرد و در کدامیک ضرر؛ همینطور باید از پذیرفتن ریسکی بیش ازآنچه در هر معامله به لحاظ ذهنی و روحی قادر به پذیرش آن هستید، بهشدت اجتناب نمود.
و اما چند نکته مهم:
- پذیرش این که درهرصورت ضرر خواهید کرد.
- آمادهسازی یک برنامه استراتژیک جهت به حداقل رساندن ضررهایتان است.
- مقداری سرمایهای که در هر معامله میتوانید ازدست بدهید و به لحاظ احساسی و ذهنی، آن را بپذیرید، را تعیین کنید.
- حد ضررتان را تعیین کنید و سپس، ببینید که چه تعداد سهم را میتوانید معامله کنید و درعینحال از حد زیانِ تعیینشده در هر معامله، فراتر نروید.
- بعد از انجام معامله و تعیین نقاط ورود، خروج و اندازه موقعیتتان، باید برای مدتی معامله نکنید. یکی از مهمترین راههای یادگیری درست ضرر دادن این است که در معاملاتتان بیشازحد ورود نکنید. در بسیاری از اوقات، خارج کردن خودتان از معادله بعد از انجام معامله، بهترین راه است.
سعی نکنید از ضرر اجتناب کنید. شما باید به استراتژیتان وفادار بمانید، منظم باشید و بپذیرید که بازار هر از چند گاهی شمارا متوقف خواهد کرد. یک خروج موفقیتآمیز از یک معامله میتواند رسیدن به سود یا پذیرفتن ضرر از پیش تعیینشده باشد. اگر آن ضرر را بپذیرید، کماکان خروجی موفقیتآمیز داشتهاید. موفقیت، در صبر و عمل به برنامهتان و منظم باقی ماندن نهفته است.
معاملهگری برای اکثر افراد دشوار است زیرا آنها نمیتوانند با این حقیقت کنار بیایند که در کنار سود در معاملات، ضرر را هم تجربه خواهند کرد. اکثر آنها با تلاش جهت اجتناب از ضرر، نتایج بدی را از ضررهایشان کسب میکنند و با این کارها یک عادت بد در خود به وجود میآورند که حساب معاملاتیشان را صفر خواهد کرد.
تنها راه کسب موفقیت در معاملات بازار سرمایه، کنترل و مدیریت ضررهایتان است تا با کنترل آن درنهایت، سودی را برایتان بهجا بگذارند. در حقیقت درآمد شما باید از هزینههایتان فراتر رود تا سود کسب کنید.