دنیای بورس: احمد زمانی؛ مدیرعامل سرمایهگذاری صدر تامین سرمایه این شرکت را ۲ هزار میلیارد تومان در قالب بیست هزار سهم عادی با نام اعلام کرد و گفت: عرضه سهام این هلدینگ در راستای سیاست دولت و تأکید وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر عرضه سهام زیر مجموعه شستا و خروج از بنگاه داری است.
زمانی با بیان اینکه 90 درصد سهام «تاصیکو» به سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) و ۱۰ درصد آن به سرمایهگذاری صبا تامین تعلق دارد، گفت: سرمایهگذاری صدر تامین بیشتر در حوزههای معدنی، کانیهای فلزی و غیر فلزی و زنجیره وابسته فعال است که در سال ۱۳۹۲ از بخش کاشی و سرامیک خارج و به سمت حوزههای معدنی حرکت کرده است.
وی با اشاره اینکه عرضه سهام هلدینگ سرمایه گذاری صدر تامین نخستین عرضه سهام در سال ۹۸ است، گفت: سهام شرکت در اواخر اسفند ماه سال گذشته در صنعت استخراج کانیهای فلزی و در بازار دوم معاملات بورس تهران درج شده بود.
زمانی اظهار کرد: پرتفوی بورسی این هلدینگ در تاریخ 25 اسفند ماه 97 معادل ۵ هزار و ۶۷۵ میلیارد تومان بوده و پرتفوی غیربورسی آن ۷۴۲ میلیارد تومان بوده که براین اساس پرتفوی بورسی ۸۸ درصد و غیربورسی آن ۱۲ درصد از کل هلدینگ را تشکیل میدهد. همچنین پرتفوی بورسی شرکت در تاریخ 31 فروردین ماه 98 به ۶ هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان رسیده است.
به گفته وی سود سرمایهگذاری شرکت منتهی به پایان اردیبهشت ماه 97 معادل ۲۲۷ میلیارد تومان بوده که پیشبینی میشود این رقم در پایان اردیبهشت ماه 98 معادل ۶۴۵ میلیارد تومان باشد.
نگاهی به طرحهای توسعه
زمانی درباره طرحهای توسعهای شرکت بیان کرد: نخستین کارخانه برای بهرهبرداری از معادن کردستان در دست طراحی است که میتواند در سال اول ۵۰۰ کیلو و در سالهای بعد یک تن طلا تولید کند.
زمانی اعلام کرد: در معادن طلای کردستان بر اساس گواهی کشف زمین شناسی حدود ۱۷ تن طلا قابل استخراج است که پیشبینی میشود فرایند استخراج از این معادن تا پایان سال ۱۳۹۹ آغاز شود.
شفافسازی مطالبات
مدیرعامل «تاصیکو» درباره طلب یک هزار میلیارد تومانی این هلدینگ از شستا نیز اعلام کرد: در ماههای آبان و آذر با سهامهای مربوط به حوزه فعالیت این هلدینگ این طلب تسویه شده و دیگر هیچ طلبی ندارند.
خروج از بنگاهداری
در ادامه این مراسم بهروز خالق؛ مدیر مجامع امور شستا با بیان اینکه در تلاش هستیم که به سمت سیاستهای خروج از بنگاهداری حرکت کنیم، گفت: تقریباً از دو سال گذشته در حال برنامهریزی برای اجرای این سیاست هستیم. همچنین یکی دیگر از سیاستهای شستا بحث اطلاع رسانی و ایجاد شفافیت در حوزه فعالیت بنگاههای خود است که در این زمینه نیز سعی کردهایم شفایت را در شرکتهای غیر بورسی خود رعایت کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ درصد از شرکتهای شستا غیر بورسی هستند، گفت: در حال مذاکره هستیم تا برخی از این شرکتها را در بورس عرضه کنیم.
نگاهی به پرتفوی شرکت
صدر تامین با تولید یک میلیون و ٣٦٠ هزار تن زغالسنگ سهم ٤٧ درصدی در تولید این ماده در کشور دارد. این شرکت همچنین سالانه ٣١ هزار تن تولید آلومینیومی نورد و اکستروژن دارد و سهم ٤٣ درصدی تولید کشور را در اختیار دارد. «تاصیکو» با سهم ٨٨ درصدی تولید سولفات سدیم، سهم ٦٢ درصدی تولید پشم شیشه کشور را برعهده گرفته است. همچنین ٢٨ درصد از سهام ملی مس، 22 درصد ومعادن و 11 درصد فولاد مبارکه را از آن این شرکت است. ارزش روز پرتفوی صدر تامین 5.675 هزار میلیارد تومان است.