تقویت ارزش دلار آمریکا یکی از دلایل اصلی کاهش تقاضا برای فلزات از سوی استفاده کنندگان از ارزهای غیردلاری برای فلزات بو دو همین امر نیز به افت قیمت این محصولات دامن زد. تداوم روند افزایش تدریجی نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا، حمایت مناسبی را از دلار این کشور در برابر دیگر ارزهای مطرح جهان به عمل آورد. شاخص دلار در سال 2018 میلادی با رشدی بیش از 4 درصد در سطوح فراتر از 96 واحد قرار گرفت.
در این میان جنگ تجاری آمریکا و چین نیز فشار شدیدی را بر بازار فلزات پایه وارد کرد. وضع تعرفههای وارداتی از سو آمریکا بر طیف وسیعی از کالاهای چینی و مقابله مثل چینیها با اقدامات دولت ترامپ، چشمانداز رشد اقتصاد جهانی را در هالهای از ابهام قرار داد و همین امر به تضعیف فضای بازار فلزات منجر شد.
در عین حال کاهش شتاب رشد اقتصادی چین از دیگر دلایل تضعیف بازار فلزات بود. علاوه بر تاثیر جنگ تجاری، ملاحظات زیست محیطی دولت چین و کاهش نسبی تمرکز دولتمردان این کشور بر صادرات به عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی و روی آوردن به مصرف داخلی در کنار آرام شدن بخش مسکن ، از جمله دلایل فروکش کردن نرخ رشد اقتصادی چین به حساب میآید.
در عین حال با توجه به افزایش ملموس قیمت فلزات در دو سال ماقبل، رفته رفته سطح عرضه معدنی برخی از محصولات بهبود یافت و تاثیر این امر در سال 2018 میلادی در بازار نمایان شد. با رفع محدودیتهای عرضه که درسالهای گذشته بازا فلزات با آن مواجه بود، قیمتها زیر فشار قرار گرفت.