مجمع سالانه داروسازی زهراوی بدون تقسیم سود برگزار شد

سناریوی احتمالی محفاظت از تحریم « دزهراوی »

داروسازی زهراوی با ترسیم نقشه راهکار خروج از زیان، سناریوی احتمالی محافظت در برابر تحریم را نیز در دستور کار دارد. «دزهراوی» در مجمع سالانه همچنین به شفاف‌سازی در خصوص فروش داروسازی زهراوی پرداخت.

تاریخ مجمع: دوشنبه 11 تیرماه سال 97

درصد حضار: 92 درصد

اعضای هیات رئیسه:

آقای رضوانی‌فر (رئیس مجمع- مدیرعامل تیپیکو)

آقای اصغری (ناظر اول- نماینده داروپخش)

آقای ملک‌وند (ناظر دوم- نماینده لابراتوارهای رازک)

آقای قهرمانی (دبیر- معاونت مالی)

آقای محیط مافی (مدیرعامل)

- تقسیم سود صفر تومان  شرکت (251.6) تومان زیان ساخته

- اعضای هیات رئیسه به مدت دو سال به شرح زیر ابقا شدند:

سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو)

داروسازی ابوریحان (دابور)

لابراتورهای رازک (درازک)

داروپخش (وپخش)

داروسازی حکیم

شرکت داروسازی زهراوی (دزهراوی) در سال 1365 تاسیس و در سال 1380 وارد بورس اوراق بهادار شد. سهامدار عمده زهراوی، سرمایه‌گذاری دارویی تامین (تیپیکو) با مالکیت 69 درصدی و در نهایت سازمان تامین اجتماعی است.

گزارش هیات مدیره

1- مدیرعامل در ابتدا گفت جهت‌گیری اصلی داروسازی زهراوی تولید داروهای پیوند اعضا و MS تحت لیسانس رش (Roche) است.

2- مجموع دارایی‌های شرکت به 550 میلیارد تومان در پایان سال 1396 رسید. پیش بینی سود عملیاتی در سال مورد گزارش 130 میلیارد تومان بود که 34 میلیارد تومان محقق شد. متناظر با آن پیش‌بینی سود خالص 50 میلیارد تومانی هم به زیان (60) میلیارد تومانی تبدیل شد. تولید در سال 1396 از نظر تعدادی 1.1 میلیارد قرص، کپسول و آمپول بود که نسبت به تولید 1.3 میلیارد عددی سال 1395 کاهش 17 درصدی نشان می دهد.

3- داروهای استراتژیک شرکت شامل سل‌سپت، روآکوتان، کوپامر، ایمنیورال و کوگرافت همه بیمارستانی هستند که فروش آن در واقع به دولت انجام می شود و بخاطر محدودیتهای بودجه دولت زمان وصول مطالبات آن بسیار طولانی شده است. البته در کل صنعت فروش به داروخانه‌ها 330 میلیارد تومان است که معادل 4 درصد فروش بازار دارویی کشور است. توزیع 66 درصد داروها به شرکت‌های پخش گروه (توزیع داروپخش، پخش هجرت، پخش اکسیر) اختصاص یافت. دوره وصول مطالبات از 439 روز در سال 1395 به 540 روز در سال 1396 رسید.

4- سوریه، عراق، افغانستان و اوگاندا بازارهای صادراتی شرکت هستند. صادرات با 158 درصد افزایش به به 3.4 میلیارد تومان رسید.

5- برای خروج شرکت از وضعیت موجود راه حلهای زیر مورد نظر است که در حال انجام است:

- برای خروج از ماده 141 از طریق افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی اقدام شده و در مرحله اخذ گزارش کارشناسان رسمی دادگستری هستیم. (در پی پرسش متعدد سهامداران رئیس جلسه تاکید کرد تا پیش از شهریور 1397 درباره اجرای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی اتخاذ تصمیم خواهد شد).

- برای تعداد 26 محصول بطور میانگین 9 درصد افزایش نرخ گرفته شده و برای بقیه محصولات هم مرتبا در حال پیگیری از سازمان‌ غذا و دارو هستیم.

- تشکیل کمیته وصول مطالبات

- راه‌اندازی خط تولید روآکوتان از ماده اولیه (API) که 13 میلیارد تومان فروش از آن پیش‌بینی می‌شود. (در حال حاضر این دارو بصورت آماده وارد و بسته بندی می شود).

- موجودی نزد شرکت‌های پخش را 29 درصد کاهش دادیم.

- اخذ 11 پروانه جدید (دارو و مکمل)

- 12 مورد پروانه محصولات جدید در شرف ارائه به سازمان غذا و دارو

- با تعدد منابع تامین مواد اولیه از گران خریداری کردن آن جلوگیری خواهد شد.

- راه‌اندازی سایت بایوتک (زیست فناوری) که تیم تخصصی برای راه‌اندازی آن گذاشته‌ایم.

رییس جلسه در پایان جلسه موارد زیر را به اقدامات بالا اضافه کرد:

- تمرکز بر تولید محصولات سودده به جای محصولات کم‌سود یا زیانده

- تبدیل تسهیلات با سود بالا به سود پایین و کاهش هزینه‌های مالی

- کاهش پرسنل را ادامه خواهیم داد و 20 نفر از پرسنل دفتر مرکزی را کم خواهیم کرد.

- تولید داروهای جدید را به جد در دستور کار داریم.

- فروش دارایی‌های مازاد که شامل بخشی از ماشین‌آلات اضافی است و نیز فروش دفتر تهران که حدود 11 میلیارد تومان ارزش دارد.

- مصمم به اخذ افزایش نرخ بیشتری در برخی از محصولات مهم هستیم.

- استفاده از حمایت‌های استانی که مصوباتی از کارگروه‌های موجود گرفته شده تا بخشی از تسهیلات گران‌قیمت حذف شود.

6- در پایان سال 1395 پرسنل 395 نفر بود که در پایان سال 96 به 425 نفر رسید. مدیرعامل اضافه کرد در حال حاضر تعداد پرسنل را به 360 نفر رساندیم و نفرات اضافه تعدیل شدند.

7- 31 میلیون یورو گشایش اعتبار در سال گذشته انجام شد.

8- تولید از مواد اولیه (API) برای داروی «سل سپت» را از دست داده بودیم که سبب شد تولید این دارو زیان‌ده شود. با اقداماتی که در جریان است مجددا تولید از از مواد اولیه صورت گرفته و محصول سودده خواهد شد.  

معاون مالی سابق «پالایشگاه تبریز» (شبریز) که چند روزی است به معاونت مالی «داروسازی زهراوی» و عضو هیات مدیره منصوب شده درباره رزومه و برنامه‌های خود صحبت و به اقدامات آتی خود اشاره کرد:

- اصلاح ساختار مالی

- مدیریت هزینه در تمام فرآیندهای شرکت

- بهبود فرآیندهای مالی و تخصیص هزینه‌ها و محاسبه بهای تمام شده به صورت علمی و نه سنتی

- تولید فروش محور

- هماهنگی در دریافت و پرداخت‌ها

- اطلاع‌رسانی مناسب به بورس.

گزارش حسابرس: مقبول (بدون بند شرط)

بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) دوره وصول مطالبات 101 روز در سال مورد گزارش افزایش و سبب رشد 57 درصدی هزینه‌های مالی گردیده است. همچنین با توجه به وضعیت صنعت دارو و انکه سبد محصولات شرکت شامل مکمل‌ها و داروهای بیمارستانی می‌باشد، جهت جلوگیری از انقضای محصولات اقدام به اعطای تخفیفات گردیده است. 58 میلیارد تومان از تخفیفات سال قبل به عنوان تعدیلات سنواتی منعکس شده است.

نماینده بورس گفت برای حسابرس سال قبل پرونده‌ای در بورس تشکیل شده بخاطر اینکه تخفیفات سال 1395 را باید در همان سال اعمال می کرد.

برخی از خریدهای انجام شده درراستای صرفه و صلاح نبوده که حدود 9 میلیارد تومان از چک‌های نزد فروشنده را پس گرفته‌ایم و دعوی حقوقی در جریان انداخته‌ایم برای برگرداندن بخش دیگری از خسارت.

بند 10 ( بند بازرسی) اقدامات هيئت مديره در خصوص تکاليف مقرر در مجمع سال قبل در خصوص توليد محصول روآکوتان، کاهش دوره وصول مطالبات و راه اندازي توليد محصولات در خط بيوتکنولوژي، به نتيجه قطعي منجر نگرديده است

مدیرعامل گفت برای تولید داروی روآکوتان اردیبهشت امسال بازرسان شرکت رش از خط تولید بازدید و آنرا تایید کردند. اولین سری (Batch) از این دارو تولید و در مرحله 6 ماهه پایداری قرار دارد تا پس از آن وارد بازار شود.

آبسازی بخش بیوتکنولوژی تکمیل نشده است که در برخی از تجهیزات آن کمبود داریم. البته در همین بخش بیوتکنولوژی دو دارو قبلا تولید شده و در مرحله پایداری است. با داروسازی دانشگاه تبریز و شرکت سیناژن مذاکراتی انجام شده تا داروهای متعددی در آن تولید شود. همچنین دنبال تولید داروهای تحت لیسانس هم هستیم.

پرسش و پاسخ

1- حاشیه سود تولید داروی روآکوتان از ماده اولیه API چقدر است؟

پاسخ: در تولید روآکوتان اگر از API شروع کنیم حاشیه سود کمتر از 50 درصد نخواهد بود.

2- با توجه به تخفیف 47 درصدی، افزایش نرخ چه میزان می‌تواند به بهبود فروش کمک کند؟

پاسخ: تخفیفات را به شدت کم کردیم. همچنین تولید را «فروش محور» کرده‌ایم، یعنی اضافه تولید نمی‌کنیم تا با تخفیف بالا بفروشیم. با داروسازی دانا هم تفاهم کرده‌ایم که تخفیفات 10 قلم داروی مشترک را کم و حذف کنیم.

3- عمده کشورهای تامین‌کننده مواد اولیه شما کانادا و سوئیس است، آیا با توجه به تحریم‌های احتمالی مشکلی ایجاد نخواهد شد؟

پاسخ: در گشایش اعتبار از سوئیس هیچ مشکلی نداریم. اخیرا فقط مشکلی در تامین ارز از سوی بانک مرکزی وجود داشت که ورود یکی از محموله‌ها را با تاخیر دو هفته‌ای مواجه کرد. مدیرعامل اضافه کرد موجودی‌های مکمل زهراوی در شرایطی که شرکت‌های دیگر در تامین مواد اولیه دچار مشکلات یا تاخیراتی شده است یک فرصت مناسب خواهد بود.

4- برگشت از فروش چرا زیاد شده است؟

پاسخ: عمده برگشت از فروش به خاطر تعویض دارو بین پخش‌های مختلف بوده است که دارویی از یک پخش پس گرفته و به پخش‌کننده دیگری که اعلام نیاز به دارو کرده تحویل شده است.

5- چرا با مدیران شرکت که اختلاس کرده اند، برخورد نمی کنید؟

پاسخ: مشاور حقوقی شرکت گفت عنوان اختلاس نیاز به ادله‌ای دارد که در حال حاضر وجود ندارد. بررسی ما تاکنون نشان داده که بیشتر تخلفات در حوزه فروش و تخفیفات بوده است که مشخصا هیات مدیره‌ای که در زمان آنها این اتفاق رخ داده است مسوولیت دارند. در مرحله بعد بخش مالی مورد بازرسی قرار می گیرد که براساس گزارش کارشناسی معلوم خواهد شد که آیا تخلفی مالی صورت گرفته یا خیر. در این زمینه گزارش حسابرسی ویژه آماده شده اما گزارش بازرسی هنوز آماده نشده است. رئیس جلسه گفت حسابرسی ویژه با دید بازرسی از شرکت صورت گرفته که براساس آن برخی از کارکنان شرکت که کوتاهی یا تخلف کرده بودند برکنار شده و پرونده‌های حقوقی و کیفری در مورد آنها براساس نیاز تشکیل خواهد شد.

6- وقتی بیش از 80 درصد داروهای شما بیمارستانی است چه نیازی به تخفیف وجود دارد؟

پاسخ: مدیرعامل علت این موضوع را رقابت‌های نادرستی دانست که پس از دادن مجوزهای متعدد به شرکت‌های داروساز ایجاد می‌شود. از سوی دیگر تعرفه پایین داروهای وارداتی سبب نرخ‌های فروش پایین برای آنها می‌شود. البته مدیر فروش سابق شرکت خودسرانه اقدام به دادن تخفیف های زیادی کرده بود.

7- چه اقداماتی در سطح تیپیکو یا سایر هلدینگهای دارویی برای بهبود وضعیت داروسازی ها صورت گرفته است؟

پاسخ: در دیدار اخیر با معاون اول رئیس‌جمهور، دستوراتی جهت تسهیل در اخذ تسهیلات بانکی و ترخیص کالاها از گمرک برای شرکت‌های دارویی تصویب شده و به زودی ابلاغ می‌گردد. البته برای افزایش نرخ در این جلسه نتوانستیم دستوری بگیریم. با سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی (تاپیکو) تفاهماتی شده تا ارز اضافه صادراتی آنها در صورت لزوم برای شرکت‌های دارویی تاپیکو مورد استفاده قرار گیرد. همچنین تهاتر 180 میلیارد تومان بدهی مالیاتی با مطالبات از دولت در جریان ابلاغ است.

8- آخرین فروش شما به «پخش رسا» که متعلق به دختر وزیر سابق صنایع است، کی بوده است؟

پاسخ: اواخر آبان 1396 بوده است که پرسش‌کننده گفت از تیر و مرداد در بازار پیچیده بود که این پخش دچار مشکلاتی شده است، چرا خرید ادامه یافته است؟ رئیس جلسه گفت یکی از دلخوری‌های ما از مدیران قبلی این موضوع است و سبب طلب 14 میلیارد تومانی شد. البته 17 میلیارد تومان بود که مجبور کردیم 3 میلیارد تومان از داروهای تحویلی را پس بگیرند. بقیه را هم به خاطر توقیف اموال آنها توسط شاکیان دیگر نتوانستند پس بگیرند. حکم جلب دختر وزیر گرفته شده و مدیرعامل آن شرکت هم در زندان است. امیدواریم با توجه به تمکن خانواده وزیر سابق صنایع بتوانیم وثیقه بگیریم. با اصرار پرسش‌کننده رئیس جلسه گفت رئیس‌جمهور گردش کاری را برای وزارت اطلاعات در جهت وصول مطالبات شرکت‌های دارویی از این شرکت پخش صادر کرده است.

9- اینکه شنیده شده قصد فروش داروسازی زهراوی را دارید، صحت دارد؟

پاسخ: فروش زهراوی در حال حاضر مطرح نیست و در تیپیکو فقط دو مورد از جمله فروش شیرین‌دارو (دشیری) مطرح بوده است. آنچه مورد نظر ماست فروش دارایی‌های مازاد زهراوی است.

10- نرخ تنزیل اوراق دولتی خیلی بالاست و سبب زیان شرکت‌های دارویی می‌شود؟

پاسخ: 14 درصد از تنزیل این اوراق را با مذاکرات انجام شده، وزارت بهداشت تقبل کرده است.

«دزهراوی» به روایت اعداد

زیان محقق شده (EPS) به ازای هر سهم (251.6) تومان سال گذشته (پس از تجدید ارائه)  16 تومان

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم صفر ریال سال گذشته 230 تومان

هزینه مالی به ازای هر سهم (391) تومان سال گذشته (250) تومان

زیان انباشته به ازای هر سهم (4237) تومان زیان

حاشیه های مجمع

- رئیسه جلسه از نمایندگان «داروسازی حکیم» و «تهران شیمی» (شتهران) جهت تصدی ناظر جلسه دعوت کرد که چون تمایل نداشتند نمایندگان تیپیکو برای این سمت ها انتخاب شدند.

- رئیس جلسه گفت باوجودی که داروسازی حکیم یک کرسی هیات مدیره دارد به خاطر اشراف آن شرکت به مسائل دارویی، یکی از اعضای حقیقی شرکت‌های گروه را هم این داروسازی معرفی خواهد کرد.

- یکی از مدیران شرکت هم در پاسخ نگرانی یک سهامدار گفت تا چهار سال آینده هیچ مالیاتی پرداخت نخواهد شد.

 

Submitted by admin on