دنیای بورس: در این جلسه ارسلان کاظم پور، مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پارس به ارائه توضیحاتی در خصوص شرکت پرداخت گفت: تولید و تهیه انواع محصولات كشاورزی از جمله زراعت، دامپروری، پرورش طيور، آبزيان، باغداری و توليد محصولات خارج از فصل و گلخانهای ، فعالیت اصلی شرکت را تشکیل می دهد.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که «زپارس» به عنوان قطب تولید بذر ،سویا و ذرت است، گفت: این تولیدات نه تنها ارزش افزوده شرکت را افزایش میدهد، بلکه باعث رشد ارزش مالی شده است.
کاظم پور در ادامه به نقاط قوت شرکت اشاره کرد و گفت: واقعشدن در اراضی حاصل خیز دشت مغان، وجود اراضی مرغوب زراعی ، دسترسی به آب مناسب و مورد نیاز ، وجود سیستم فرآوری پیشرفته انواع بذرهای کشاورزی از جمله مزایای شرکت است.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که وجود دامپروری صنعتی 1000 راسی و امکان توسعه آن، از دیگر نقاط قوت «زپارس» محسوب می شود، گفت: در حال حاضر ۲۰۰ راس گاو در مجموعه شرکت وجود دارد که در سال جاری ۲۰۰ راس دیگر به مجموعه افزوده خواهد شد. به این ترتیب تا پایان سال جاری به هزار راس خواهیم رسید. همچنین طبق برنامهریزیهای صورت گرفته افزایش تعداد حداقل ۱۰ هزار راس را در استراتژی خود داریم.
وی در ادامه تاکید کرد: روزانه شاهد تولید ۴۵ تن شیر در این مجموعه هستیم که این شیر تولیدی به کارخانههای اطراف فروخته میشود.
مشکل کم آبی نداریم
کاظمپور در ادامه به استراتژی شرکت برای عبور از بحران کم آبی اشاره کرد و گفت: وجود شبکه آبرسانی پایاب سدهای میل مغان و خدا آفرین که دسترسی به منابع آبی موردنیاز را برای تبدیل اراضی دیم به آبی فراهم می کند، بحران کم آبی را مرتفع کرده است.
وی ادامه داد: برنامهریزی برای آبیاری تحت فشار انجام دادهایم تا از آبیاری دیم به سمت آبیاری با سیستمهای نوین حرکت کنیم. برای این طرح توسعه ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که ۱۵ درصد از این رقم از اعتبارات شرکت و مابقی توسط وزارت کشاورزی تامین خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید این مطلب که طرح مزبور صرفه جویی مناسبی در میزان آب مصرفی را به دنبال دارد، گفت: امکان بهره مندی از حمایت های دولتی در قالب تسهیلات بانکی و کمک بلاعوض جهت انجام پروژه های توسعهای ازجمله تبدیل اراضی دیم به آبی را فراهم کرده است.
موقعیت مناسب جغرافیایی
مدیرعامل «زپارس» در ادامه اظهاراتش افزود: موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به مرزهای بین المللی و منطقه آزاد ارس و همچنین امکان استفاده از خطوط ریلی و وجود بستر مناسب برای تجارت بین المللی ، زمینه همکاری با دیگر کشورها را فراهم کرده است. به طوریکه همکاری گسترده مشترک با کشورهای روسیه و آذربایجان داریم.
کاظمپور در ادامه افزود: صادرات به صورت کلی نداریم. چون تولیدات ما عمدتا محصولات استراتژیک است و این محصولات مجوز صادرات ندارند. اما در بذر هیبرید صادرات داریم؛ صادرات به اوکراین ،عراق و آذربایجان از جمله مقاصد صادراتی شرکت هستند.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که صادرات شیر خام نیز نداریم، گفت: شیر تولیدی را به کارخانه پگاه آذربایجان غربی که مجوز صادرات شیر را دارد میفروشیم.
تهدیدهای شرکت
کاظمپور در ادامه طرح ساماندهي عشاير محدوده نشين ، عدم دسترسی به نقدينگی و وجود معارضین منطقه ای که در مورد اراضی شرکت ادعاهایی دارند، را 3 تهدید اصلی شرکت دانست و گفت: در راستای محدودیت به دسترسی نقدینگی مورد نیاز دو معضل اساسی وجود دارد؛ در گام نخست عدم اختصاص كافی تسهيلات با عنوان نقدينگی به واحدهای بخش كشاورزی و در گام دوم سود بالای تسهيلات اختصاصی كه بههیچعنوان با درآمدهای فعلی بخش كشاورزی همخوانی ندارد ، به عنوان تهدیدهای شرکت مطرح است.
برنامه افزایش سرمایه 100 درصدی
مدیرعامل «زپارس» در ادامه به بررسی عملکرد مالی شرکت پرداخت و گفت: سرمایه شرکت در حال حاضر بالغ بر 32 میلیارد و 500 میلیون تومان است. برنامه افزایش سرمایه 100 درصدی از محل مطالبات و سود انباشته را در دست داریم.
وی در ادامه افزود: به این ترتیب سرمایه شرکت به بیش از ۶۴ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
وی در ادامه به سودآوری شرکت اشاره کرد و گفت: در سال 96 درآمد عملیاتی شرکت بالغ بر 68 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده که در این میان هزینه های 47 میلیارد تومانی را تجربه کرده ایم و در نهایت به سودناخالص 21 میلیارد و 500 میلیون تومان رسیده ایم.
کاظم پور ادامه داد: سود خالص محقق شده شرکت در سال ۹۶ بالغ بر ۱۶.۵ میلیارد تومان بوده که پیشبینی رسیدن به سود ۱۸.۲ میلیارد تومان را در سال ۹۷ داشته ایم
به گفته کاظم پور، در افق ۵ ساله و تا سال ۱۴۰۴، رسیدن به سود خالص ۷۰ میلیارد تومانی را خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت پارس در ادامه افزایش سودآوری شرکت را از دو منظر اساسی بررسی کرد و گفت: طرح توسعه برای تولید «کلزا زمستانه» را در دست داریم که بذر مورد نیاز از یک کشور فرانسوی خریداری شده و قرار است در تولید بذر مزبور به خودکفایی برسیم. این طرح توسعه می تواند تاثیر بالایی در سودآوری شرکت داشته باشد.
وی ادامه داد: همچنین نرخ فروش شیر تاکنون با قیمت۱۴۵۰ تومان درنظر گرفته شده که پیشبینی میشود با توجه به افزایش نرخ اخیر قیمت شیر و در صورت تصویب این موضوع، سودآوری شرکت افزایش مناسبی را تجربه کند.
تولید و فروش
کاظم پور در ادامه به تولید و فروش شرکت اشاره کرد و گفت:در سال 96 حدود 48 میلیارد تومان مربوط به ارزش منصفانه تولیدات کشاورزی بوده که نسبت به سال 95، 8 میلیارد تومان رشد داشته است. همچنین بهمین ترتیب ارزش منصفانه تولیدات اصلی دامپروری شرکت نیز در سال 96 به 17 میلیارد تومان رسیده است.
وی ادامه داد: در این راستا میزان فروش تولیدات کشاورزی در سال گذشته بیش از 40 میلیارد تومان و فروش تولیدات دامی نیز به حدود 17 میلیارد تومان رسیده است.
وی در ادامه افزود: در سال جاری برنامه برای افزایش تولید و به تبع افزایش فروش را در دست داریم.