روابط عمومی: از زمان راهاندازی پتروشیمی امیرکبیر، طبق چارچوب تقسیم کاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مقرر شد خوراک این کارخانه از طریق پتروشیمی بندرامام و سپس پتروشیمی مارون تامین شود، اما با وجود این تعهدات و قراردادهای منعقد شده، به دلیل مشکلات فراوان ناشی از عدم انجام تعهدات از سوی شرکتهای مذکور، خوراک به اندازه کافی و مورد توافق طرفین تامین نشد.
در این سالها پتروشیمی امیرکبیر حدود 30 الی 40 درصد کمتر از ظرفیت تولیدی خود فعالیت میکرد و تبعا شرکت در این سالها نتوانسته از ظرفیت موجود بهره لازم را ببرد، بدون شک در این مدت درآمد شرکت نیز به اندازه ظرفیت و توان تولیدی نبود.
برای رفع این مشکل، پیگیریها و مکاتبات لازم با وزارت نفت انجام شد و وزارت نفت با سرمایهگذاری و راهاندازی پروژه NGL2300 برای تامین خوراک پتروشیمی امیرکبیر موافقت کرد. بدین ترتیب میتوان از تولید آن برای تامین خوراک مورد نیاز الفین استفاده کرد، با راه اندازی این پروژه ظرفیت تولیدی واحد الفین از 530 هزار تن در سال به 750 هزار تن در سال افزایش پیدا میکند.
به گفته مدیر این پروژه در صورت راه اندازی پروژه NGL2300و افزایش توان تولید شرکت، خوراک بیش از ظرفیت موجود واحد الفین تولید خواهد شد، از این رو ضرورت دارد ظرفیت واحد الفین نیز افزایش پیدا کند.
گزارش هیات مدیره «شکبیر» نشان میدهد برای راهاندازی این پروژه سرمایهگذاری 900 میلیون یورویی برآورد شد. دوره بازگشت سرمایه این پروژه 2 سال و 6 ماه و نرخ داخلی بازگشت سرمایه نیز 35 درصد است، با احداث این کارخانه تناژ تولیدی مجتمع به بیش از 2 میلیون تن و میزان فروش به یک میلیون و 235 هزار تن درسال میرسد. پیشبینی میشود دوران راهاندازی به مدت 4 سال به طول میانجامد.
وی در پایان از اتمام مطالعات فنی، اقتصادی پروژه NGL2300 خبر داد و اظهار کرد: مطالعات فنی و افتصادی این پروژه از اواسط سال 95 آغاز و تا اواسط سال 96 به اتمام رسید. همچنین مطالعات زیست محیطی آن نیز در دست بررسی مدیریت حفاظت از محیطزیست استان خوزستان است.