در مجمع فوقالعاده کیسون با حضور 68 درصد سهامداران مصوب شد سرمایه شرکت از 384 میلیارد تومان به 504 میلیارد تومان برسد؛ بدین ترتیب در افزایش سرمایه 96 میلیارد تومان (25 درصد) از محل مطالبات و آورده نقدی و 24 میلیارد تومان (6.25 درصد) از محل سود انباشته صورت میگیرد. امکان ثبت افزایش سرمایه تا تاریخ برگزاری مجمع سالانه وجود ندارد.
گزارش مدیرعامل
میزان پیشنهادی افزایش سرمایه توسط هیات مدیره معادل 50 درصد بود که نیمی از آن (25 درصد) از محل مطالبات و آورده نقدی و نیمی دیگر (25 درصد) از محل سود انباشته در نظر گرفته شد. سازمان بورس با افزایش سرمایه 25 درصدی از آورده نقدی و 25/6 درصدی از محل سود انباشته موافقت کرد.
علت مخالفت بورس با تمام افزایش سرمایه پیشنهادی از انباشته به جهت کسری ذخایر ناشی از بندهای 3 تا 6 صورتهای حسابرسی شده منتهی به 31 شهریورماه امسال بود، که البته کیسون معتقد است: محافظهکاری لازم را انجام داده اما به مقررات بورس در این زمینه احترام میگذاریم. مثلا در پروژه قطار شهری اهواز که یکی از بندهای فوق بود توافقهای خوبی با مقامات استان خوزستان در ماه گذشته صورت گرفت که درآمدهای موردنظر ما (250 میلیارد تومان) را محقق خواهد کرد.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس کیسون مطلوب و بدون بند شرط اعلام شد. بند 4 (تاکید بر مطلب خاص) همراه با گزارش افزایش سرمایه به جای صورتهای مالی حسابرسی شده، تنها تراز آزمایشی دوره منتهی به 31 مردادماه امسال ارائه شد.
پرسش و پاسخ
موضوع فراسر: در بخش پرسش سهامداران و پاسخ مسئولان، اعلام شد که رفتار قیمتی سهم از ابتدای امسال یکی از ابهامهای سهامداران است. با وجود اینکه شما (آقای انصاری) در مجمع گذشته شرکت فراسر را برای حمایت از سهم موظف کردید اما نه تنها حمایت نمیکند، بلکه در روزهایی که خبرهای خوبی هم میآید شرکت فراسر فروشنده است.
مدیرعامل فراسر در پاسخ به چرایی تاکید میکند: ما باید در دو مقطع از سال سهام کارکنان را به نام آنها کنیم زیرا اقساطشان پرداخت شده است. بخش دیگری از فروش هم انتقال سهم به شرکتهای زیرمجموعه مانند نفت و گاز کیسون بود. به همین دلیل کاهش قیمت چند روزه سهم پس از اعلام برنده شدن شرکت در مناقصه آب شیرین کن، ربطی به فروش ما نداشته است. به نظر ما به خاطر وضعیت اقتصادی کشور و احتمالا استقبال سرمایه گذاران از اوراق 20 درصدی بانکها بوده که سبب شده سهامداران حقیقی فروشنده سهم خود باشند.
قراردادها: رییس هیات مدیره در خصوص قراردادهای شرکت عنوان کرد: پروژه 350 میلیارد تومانی آب شیرینکن برای شرکت بسیار خوب است زیرا 9 پروژه مشابه همین، پشت سر هم اجرا خواهد شد که با موفقیت در اجرای اولین طرح بقیه هم به ما داده خواهد شد. این پروژه را پس از برنده شدن اعلام نکردیم و منتظر ماندیم ابلاغ از سوی کارفرما صورت گیرد و پس از آن اعلام کردیم اینکه چرا این قرارداد روی قیمت سهم تاثیر مثبت نداشته است، فرد یا هیاتی را مامور بررسی آن خواهم کرد.
پروژه بلاروس: هیات رییسه درباره اینکه چرا دو پروژه در بلاروس با نرخ ارز متفاوتی نسبت به یکدیگر تسعیر شدهاند؟ چرا این پروژهها ارزشگذاری نشدهاند تا با فروش آنها سود مناسبی نصیب شرکت شود؟ اظهار کرد: در دوران تحریم تمام شرکتهای صادرکننده خدمات مهندسی دچار مشکل بودند و ما از طریق شرکتهای دیگر و یا شرکتهایی از خودمان توانستیم کار کنیم.
از جمله در مورد این پروژه از طریق شرکت سوئیسی پروژه بلاروس را گرفتیم نرخهای متفاوت تسعیر ارز هم به خاطر این بوده که در زمانهای متفاوتی ارقام ارزی دریافت شد و براساس همان نرخ تسعیر شده است. به گفته هیات مدیره با یک شرکت بینالمللی توافقی کردهایم تا پروژه مگنت را ارزشگذاری کرده و به فروش برساند و برای پروژه دیگر هم پیگیریهای لازم در جریان است. در مورد پروژههای بلاروس حوصله میکنیم تا کار به خوبی انجام شود. پس از قیمتگذاری توسط شرکت خارجی روی این پروژهها نتیجه را به سهامداران اعلام خواهیم کرد.
پروژه عراق: هیات مدیره درباره پروژه الاخوه عراق نیز تاکید کرد: در حال حاضر پنج پروژه در عراق داریم که بزرگترین آن الاخوه است. این پروژه ابتدا پیمانکاری و برای ساخت تعداد زیادی واحد مسکونی بود، اما با آمدن داعش و قطع بودجههای عمرانی آن را تبدیل به پروژه سرمایهگذاری کیسون کردیم. بهای تمام شده واحدهای مسکونی این پروژه متری 530 دلار پیش بینی شد که 35 درصد از واحدهای آنرا به نرخ مترمربعی 650 دلار به وزارت فرهنگ عراق پیش فروش شد و به زودی پیش فروش بقیه شروع میشود.
با توجه به اینکه نرخ واحدهای مسکونی در اطراف پروژه تا 800 دلار است، پیشبینی شده بین 100 تا 120 میلیون دلار سود نصیب شرکت شود. تجهیز انجام شده در پروژه الاخوه برای 10 هزار واحد بوده اما در حال حاضر برای 4 هزار واحد کار انجام میشود. با پیشرفت مناسب پروژه پیشبینی میکنیم قادر به پیشفروش آن به نرخ 700 دلار خواهیم بود.
قطار شهری اهواز: رییس جلسه درباره قطار شهری اهواز هم اظهار کرد: توافقهای لازم به نفع شرکت امضا شده و تنها یک نفر از پنج عضو شورای شهر اهواز باید صورتجلسه را امضا کند. پس از این مرحله و قطعی شدن آن به کدال اعلام خواهیم کرد. رقم این توافق گرچه مدیرعامل گفتند: 250 میلیارد تومان اما در واقع بیش از 300 میلیارد تومان است.
هزینه قطار شهری اهواز: سهامداران از هیات رییسه پرسیدند که مجموعه هزینههای قبول شده در قطار شهری اهواز را آیا نقدی دریافت میکند یا به مطالبات منتقل میشود؟ هیات رییسه اظهار کرد: درست است آنها بودجه ندارند اما قبلا منکر بدهکاری به کیسون بودند و با پیگیری که کردیم نظر ما ثابت شد. بخشی از پول را نقدا خواهند داد و بقیه را ممکن است ملک از آنها بگیریم. ضمن اینکه بخاطر آلودگی اهواز در نیمی از سال به ریزگردها و همچنین گرمای آنجا احتمال تهیه بودجه برای متروی این شهر از دستگاههای کشوری وجود دارد.
خرید سهام توسط خارجیها: هیات رییسه درباره اینکه بحث خرید سهام توسط شریک خارجی به کجا رسید؟ گفت: خارجیها پس از آمدن ترامپ پا پس کشیدند، گرچه هنوز رابطه ما با آنها خوب است. مثلا شرکت ونسی ایتالیایی قرار است در پروژه قطار مشهد 500 میلیون یورو سرمایه وارد کشور کند. این شرکت ایتالیایی آنقدر نفوذ داشت که معاون بیمه دولتی ساچه ایتالیا را برای تایید سرمایهگذاری به ایران آورد.
پروژه الجزایر: هیات مدیره همچنین درباره پروژه الجزایر نیز عنوان کرد: کوششهای ما در آنجا تا امروز به نتیجه نرسیده است. البته خبرهایی درباره پروژههای خارجی داریم که پس از اطمینان از تحقق نهایی آن در پایان بهار سال آینده افشا خواهیم کرد. صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی کشور با دو مشکل روبهرو هستند، نخستین مشکل عدم قبول ضمنانتنامههای دولتی ایران در خارج از کشور است که مسوولان کشور هم در حال کمک به این موضوع هستند و پروژه الجزایر هم مشکل ضمانتنامه دارد.
رییس هیات مدیره در این زمینه اضافه کرد: روابط بانکی ایران با خارج از کشور گرفتار عقب ماندن از استانداردهای جهانی است. بانکهای دنیا براساس بازل 3 اداره میشوند که در ایران به جز یک بانک بقیه بانکها براساس بازل یک اداره میشوند. از سوی دیگر عدم سازگاری با FATF (استانداردهای پولشویی) هم مزید بر علت شده است. تلاشهایی جهت تطبیق بانکها با استانداردهای جهانی در حال انجام است که در صورت به نتیجه رسیدن میتوان انتظار ارتباط مناسب با دنیا را داشت. برای پذیرش ضمانتنامه بانکهای ایرانی در برخی از کشورها امکان تفاهم دولت ایران با دولت آن کشور است که ما در کیسون دنبال این موضوع هستیم تا راه صدور خدمات مهندسی به کشورهای خارج را هم برای کیسون و هم برای صادرات شرکتهای مهندسی دیگر فراهم کند.
ایشان مشکل دیگر را تشویق های صادراتی دانست که در سالهای 1389 تاکنون پرداخت نشده (حدود 500 میلیارد تومان) که البته در حال رفع در مجلس است. عمده این معوقهها به شرکت کیسون تعلق دارد.
پذیرش کیسون در فرابورس: هیات رییسه همچنین درباره اینکه وضعیت پذیرش مجموعه در بازار اصلی فرابورس در چه مرحلهای است؟ گفت: مدارک را برای فرابورس فرستادهایم و تکمیل کردهایم و پس از تایید فرابورس پرونده به هیات پذیرش خواهد رفت. همچنین یکی از حضار از نماینده بورس درباره علت عدم پاسخ فرابورس توضیح خواست که تاکید شد جزئیات را از اداره پذیرش بپرسید اما به بندهای زیاد شرط در صورتهای مالی حسابرسی شده برمیگردد.
رئیس هیات مدیره همچنین عنوان کرد: در جلساتی که خود من در فرابورس شرکت کردم، کارشناسان بورس به عدم شفافیت درباره برخی پروژههای خارجی تاکید میکردند، گویی در سوئیس زندگی میکنند و نمیدانند کشور تحریم بوده است. این در حالی است که برای پروژه بلاروس 9 شرکت و 9 حساب جداگانه افتتاح کردیم که 8 حساب را پیدا کرده و بستند.
یا در موردی گفتند چرا ماشینها را بدون مناقصه فروختهاید در حالی که طبق آییننامه معاملات فروش صورت گرفته است. یا نماینده بورس فکر میکرد قصد من از فروش سهام فرار کردن از کیسون است در حالی که 20 سال قبل صد درصد شرکت متعلق به خانواده من بود و من در این مدت به کارکنان شایسته شرکت با اقساط سهم فروختم. هدفم از این کار ماندگار کردن شرکت بود تا مثل بقیه شرکتها که وقتی بنیانگذار آنها فوت میکند شرکت هم از هم میپاشد، کیسون بعد از من هم باقی بماند.
وام ارزی: هیات مدیره درباره وام ارزی عنوان کرد: 60 میلیون دلار وام ارزی مصوب داریم که 15 میلیون گرفتهایم و 45 میلیون دلار هم خواهیم گرفت که صرف پروژه بلاروس خواهد شد. وامهای ارزی دیگری هم داشتهایم که عمدتا آنها را پرداخت کردهایم.
ارتباط با سهامداران: رئیس جلسه در پایان اعلام آمادگی کرد تلفن یکی از مدیران را برای سهامداران اعلام کند که با اعلام مدیر امور سهام قرار شد سهامداران از پورتال شرکت که همزمان با مجمع راهاندازی شده، استفاده کنند.
حاشیههای مجمع
- عدم افزایش قیمت سهم در حدود 2 سال گذشته بارها از سوی حاضران مورد اشاره و اعتراض قرار گرفت.
- یکی از حضار که خود را مدیر کانال کیسون معرفی کرد، از وجود چیزی شبیه ربات خبر داد که با تعداد معاملات زیاد اما با حجم کم همه را از سهم فراری میدهد. وی گفت: این رباط توسط یکی از کارگزاریها ایجاد شده است. یکی از مدیران شرکت در حاشیه جلسه این موضوع را تکذیب کرد و گفت: کارگزاری مورد نظر بازارگردانی سهم کیسون را انجام می دهد.
- رییس هیات مدیره شرکت از وجود سلیقههای فردی گله کرد و به قرارداد پروژه یک میلیارد دلاری گازرسانی استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد که با سلیقه یک وزیر کان لم یکن شد.
- آقای علینقی مشایخی؛ استاد دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتی شریف که از سهامداران درصدی کیسون است در حاشیه جلسه به پرسش برخی از سهامداران درباره وضعیت اقتصادی کشور پاسخ میداد.