- ولید هلالات؛ تحلیلگر بازار سرمایه
نوسانهای ارز و چرایی رشد بیمهابای آن باعث شده معاملهگران به تاثیر آن بر سود شرکتها وزنی ندهند چون اطمینان ندارند تا چه زمانی و یا تا چه نرخی، دلار بازار آزاد رشد خواهد کرد. از طرفی معامله گران علاقه مند به سرمایهگذاری میان مدتی نیستند و ترجیح میدهند با یک دید کمتر از یک ماه وارد معاملات شوند که همینها باعث شده بازار تقریبا در سکون باشد.
از روز جاری، سازمان بورس، گزارشها با فرمت جدید را برای شرکتها ارسال کرد و آنها ملزم هستند تا 30 بهمن ماه نسبت به ارسال آن اقدام کنند. کدال به زودی شاهد فرمت جدیدی از گزارشها خواهد بود که اطلاعات کاملی جهت تحلیل بنیادی فراهم میکند.
جداول افزوده شده جزئیات کاملی از بخشهای مختلف صورت سود و زیان خواهند داشت، بنابراین اهالی بازار از ابتدای اسفندماه اطلاعات کاملی از عملکرد واقعی شرکتها در دورههای اخیر خواهند داشت که مبنای تحلیلی مناسبی را فراهم میکند.
همچنین بخشهایی از این گزارش آیندهنگر است و در واقع نیازمند آن است که ناشر نسبت به پیشبینی از آینده اقدام کند. آن بخشی از رویدادهای یک واحد تجاری که در اختیار خود شرکت باشد طبعا قابلیت پیشبینی دارد، بنابراین از ناشر خواسته شده نسبت به ارائه پیشبینی از آینده در آن بخش خاص اقدام کند. به طور مثال مقادیر قابلیت پیشبینی توسط شرکت دارد، در حالی که نرخها در اختیار و کنترل شرکتها نیست، بنابرانی هر آنچه در اختیار شرکت باشد نیازمند پیشبینی از سوی شرکت خواهد داشت.
تصور میرود ارائه گزارشهای 9 ماهه با فرمت جدید از آن جهت که توان تحلیلی بازار را افزایش میدهد عاملی برای تقویت معاملات برخی شرکتها خواهد بود. شرکتها در ابتدای اسفند علاوه بر گزارش 9 ماهه با فرمت جدید، گزارش مقدار تولید و فروش بهمن را نیز منتشر میکنند که حاوی تاثیرگذاریهای نرخ دلار بر فروش شرکتها است و این 2 گزارش تواما میتواند منجر به بهبود نگاه بازار به آینده شرکتها و بازار سهام شود.
شرکتها الزام به تهیه به موقع این گزارش را خواهند داشت خصوصا که بخشی از صورت مالی محسوب میشود و در دوره شش و دوازده ماهه باید حسابرسی شود
پیشتر در «دنیای بورس» خواندید: تداوم اشتباه ارزی سیاستگذار