سرمایه گروه دارویی سبحان با تصویب مجمع 21 درصد افزایش می‌یابد

استانداردسازی 3 زیرمجموعه « دسبحا »

سرمایه گروه دارویی سبحان در حالی با تصویب مجمع 21 درصد افزایش می‌یابد که هدف از افزایش سرمایه مشارکت در افزایش سرمایه سه شرکت سرمایه‌پذیر است. زمان ساخت تاسیسات جدید زیرمجموعه «دسبحا»، امسال پیش‌بینی شد.

مصوب مجمع

در پایان مجمع فوق‌‌العاده افزایش سرمایه گروه دارویی سبحان در حالی به تصویب سهامداران رسید که سرمایه «دسبحا» از  137.5 میلیارد تومان به 167 میلیارد تومان (معادل 21 درصد) از محل مطالبات و آورده نقدی افزایش می‌یابد. افزایش سرمایه مصوب شده در مجمع، پیش از برگزاری مجمع سالانه به ثبت می‌رسد و به سهام جدید سود سالانه تعلق می‌گیرد.

براساس گزارش هیات مدیره در افزایش سرمایه قبلی که در آذرماه 1395 صورت گرفت، پیش‌بینی شده بود با انجام سرمایه مذکور سود خالص «دسبحا» در پایان سال 1395 حدود 140 میلیارد تومان شود که در نهایت 150 میلیارد تومان محقق شد.

هدف افزایش سرمایه

هدف از افزایش سرمایه گروه دارویی سبحان مشارکت در افزایش سرمایه سه شرکت سرمایه پذیر است:‌ 

1. حضور در افزایش سرمایه البرز دارو (دالبر) از 68 میلیارد تومان به 93 میلیارد تومان برای نوسازی ماشین آلات و تجهیزات و دریافت گواهینامه GMP  از معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت. این افزایش سرمایه در شهریور امسال به ثبت رسید. نرخ بازده داخلی افزایش سرمایه البرز دارو 25 درصد و دوره بازگشت سرمایه آن 42 ماه است.

 2.حضور در افزایش سرمایه ایران دارو (دیران) از 24 میلیارد تومان به 38 میلیارد تومان در دو مرحله که مرحله اول آن تا 30 میلیارد تومان در جریان است. وزارت بهداشت صدور پروانه محصول‌‎های جدید یا تمدید پروانه محصول‌های فعلی را منوط به تطابق خط تولید با استانداردهای  GMP کرده است.

افزایش سرمایه ایران دارو جهت نوسازی خطوط تولید مطابق با GMP و همزمان افزایش ظرفیت تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ایران دارو برنامه انطباق کارخانه با استانداردهای GMP  فرآیندی پنج ساله است که امسال سومین سال خود را سپری می‌کند و دو سال دیگر به سرانجام نهایی می‌رسد. این افزایش سرمایه با نرخ بازده داخلی  24 درصد و دوره بازگشت 52 ماه است.

3. حضور در افزایش سرمایه سبحان دارو (دسبحان) از 43  میلیارد تومان به 58 میلیارد تومان که در جریان ثبت است. از منابع این افزایش سرمایه جهت افزایش ظرفیت تولید در بخش نیمه جامدات و اصلاح ساختار در بخش بسته‌بندی و توزین در راستای اخذ گواهینامه GMP    برای خطوط تولید جامدات است. نرخ بازده داخلی افزایش سرمایه سبحان دارو 40 درصد و دوره بازگشت سرمایه آن 36 ماه است.

افزایش سرمایه هر سه شرکت مزبور از محل مطالبات و آورده نقدی است. این در حالی است که بعد از گزارش هیات مدیره گزارش سازمان بازرسی در خصوص شرکت مقبول اعلام شد.

نوسازی و ساخت تاسیسات جدید

در افزایش سرمایه‌های قبلی گروه دارویی سبحان یعنی سبحان دارو (دسبحان) نوسازی تاسیسات به عنوان هدف افزایش سرمایه اعلام شد. هیات رئیسه مجمع در خصوص زمان پایان دادن به این نوسازی و ساخت تاسیسات جدید می‌گویند: خطوط تولید این شرکت قدیمی بوده و به موازات هم قرار ندارند؛ به این صورت که خط جامدات تداخلاتی با خط بسته بندی دارد.

به بیان دیگر مواد اولیه‌ای که وارد خط جامدات می‌شود، پس از سپری شدن بخشی از مراحل تولید باید از خط خارج شده و به جای دیگری برده شود، پس از انجام بقیه مراحل تولید دوباره به مسیر قبلی برای بسته بندی می‌رود. مدیران شرکت می‌گویند:‌در افزایش سرمایه قبلی سبحان دارو خط تولید مایعات را از دل خط جامدات درآوردیم تا بخشی از تداخل حل شود. با افزایش سرمایه امسال خط جامدات در مسیر خط بسته‎بندی قرار می‌گیرد و ضمن حل مشکل عدم انطباق با استانداردهای GMP ظرفیت تولید قرص از 2 میلیارد قرص در سال به 3 میلیارد قرص می‌رسد.

درصد توزیع سهم اوراق مشارکت

هیات رئیسه همچنین درباره اینکه از 320 میلیارد تومان اوراق مشارکتی که پخش البرز از دولت گرفت چه میزان آن به شرکت‌های گروه سرمایه گذاری البرز داده شد؟ عنوان کردند:‌ تاکنون 90 میلیارد تومان از این اوراق به البرز دارو (دالبر)،  30 میلیارد تومان به سبحان دارو (دسبحان) و 22 میلیارد تومان به سبحان انکولوژی (دسانکو) یعنی مجموعا 142 میلیارد تومان به شرکت‌های داخل گروه پرداخت شد.

درخواست افزایش نرخ

نرخ ارز مبادله‌ای در حالی با افزایش محسوسی همراه شده که به گفته رییس مجمع ارز مبادلاتی امسال حدود 10 درصد افزایش یافته و البته به باور آنان اثر زیادی بر روی سود شرکت‌ها نداشته و گزارش‌های شش ماهه هم تایید همین موضوع است.

مدیران شرکت در نشست مجمع اظهار کردند: تلاش‌هایی برای تعامل با وزارت بهداشت جهت افزایش نرخ برخی داروها انجام داده‌اند. به عنوان نمونه گروه دارویی در سبحان دارو برای 4 قلم دارو افزایش نرخ گرفته که حدود 8 میلیارد تومان به درآمد شرکت می‌افزاید و البته در پیش بینی اولیه سود سبحان دارو در نظر گرفته شد.

دلیل کاهش پیش‌بینی سود

مدیران مجموعه در خصوص کاهش 20 میلیارد تومانی در پیش بینی سود شرکت نسبت به سال گذشته تاکید می‌کنند: در سال گذشته اقدام به فروش برخی از سهام موجود در پورتفوی شرکت با قیمت‌های مناسب کرده و از این بایت بیش از 19 میلیارد تومان سود شناسایی شد. این مجموعه امسال با توجه به وضعیت بازار و با قیمت‌های کنونی مایل به فروش سهام پورتقوی شرکت نیست، اما اگر شاهد قیمت مناسب برای سهام باشد، اقدام به فروش و شناسایی سود خواهد کرد.

دوره وصول مطالبات

گزارش هیات مدیره در خصوص وضعیت دوره وصول مطالبات نشان می‌دهد:‌ با توجه به اوراقی که از وزارت بهداشت گرفته شده دوره وصول مطالبات در برخی از شرکت‌های زیرمجموعه کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر قرار است وزارت بهداشت در هفته‌های آینده 500 میلیارد تومان از 3000 میلیارد تومان بدهی‌های شرکت‌های پخش دارو را پرداخت کند که تاثیری در کاهش دوره وصول مطالبات خواهد داشت.

تاثیر تک نرخی شدن ارز

هیات رئیسه مجمع درباره تاثیر تک نرخی شدن ارز روی شرکت‌های بورسی پیش‌بینی کرده‌اند تک نرخی کردن ارز به زودی رخ نخواهد داد. از طرف دیگر کماکان ارز مبادله‌ای برای تولید دارو اختصاص می‌یابد. طبق سوابق قبلی در صورت افزایش نرخ قابل توجه در ارز اختصاص یافته به شرکت‌های تولید کننده دارو، افزایش قیمت مناسبی با تاخیر زمانی نه چندان زیاد به شرکت‌ها داده خواهد شد که جبران افزایش هزینه‌های آن‌ها را خواهد کرد.

افزایش سرمایه از دریچه اعداد

  • سود خالص شرکت در سال 1397 با فرض افزایش سرمایه 137 میلیارد تومان و بدون افزایش 129 میلیارد تومان
  • سود خالص شرکت در سال 1398 با فرض افزایش سرمایه 142 میلیارد تومان و بدون افزایش 131 میلیارد تومان

حاشیه‌های مجمع

- با وجودیکه مجامع گروه البرز معمولا سر ساعت مقرر شروع می‌شود، به خاطر تاخیر قاری قرآن، این مجمع با 10 دقیقه تاخیر برگزار شد.

Submitted by admin on