کارنامه «هرمز»
فولاد هرمزگان به دلیل دسترسی به آبهای آزاد به دلیل جابهجایی مواد و استفاده از آب در فرآیند تولید و موقعیت و آمایش سرزمینی جزو یکی از بهترین اسلبسازیها در ایران و بر مبنای ظرفیتهای موجود 7.9 درصد تولید فولاد کشور را به خود اختصاص داده است. میزان تولید محصول نهایی «هرمز» به بیش از یک میلیون و 163 هزار تن در سال 95 رسید که نسبت به سال 94 یک درصد کاهش داشته و همچنین میزان فروش محصول نهایی شرکت در مقایسه با دوره قبل، رشد 41 درصدی نشان میدهد. عمده محصولهای تولید شده مجتمع در سال گذشته به تفکیک عبارتند از «اسلب»؛ یک میلیون و 163هزار و 58تن، «آهن اسفنجی»؛ یک میلیون و 283هزار و 370تن، «آهک»؛ 79هزار و 411تن و ««بریکت»؛ 78هزار و 804تن است. در سال گذشته یک میلیون و 301هزار و 442تن محصول تولید شده «تختال» در بازارهای داخلی و خارجی به فروش رسید. عملکرد فولاد هرمزگان در سال 95 را باید در رشد مجموع فروش داخلی و خارجی به میزان 47 درصد، توسعه بازارهای آسیا و کشف بازار در آمریکای لاتین بهعنوان بازار جدید جستجو کرد. در واقع بیش از 75درصد تولیدات این مجتمع به بازارهای منطقه و سایر نقاط جهان صادر میشود.
مهمترین اولویت 96
گزارش هیات مدیره فولاد هرمزگان در مجمع عادی سالانه نشان میدهد «هرمز» در سه ماه نخست سال جاری سود مناسبی را کسب کرده است. به گواه مسئولان به نظر میرسد با تداوم این روند تا پایان سال جاری، این شرکت میتواند زیان انباشته 274 میلیارد تومانی(81 ریال به ازای هر سهم) خود را جبران کند. مدیرعامل فولاد هرمزگان پیش از این هم از سودآوری امسال این مجموعه خبر داده بود. بر مبنای صحبتهای اعضای هیات رئیسه مجمع سالانه «هرمز»، جبران زیان سال گذشته جزو مهمترین اولویتهای سال 96 این مجتمع فولادی اعلام شده که با توجه به بهبود اوضاع بازار جهانی فولاد از نیمه دوم سال 95، فرصت مناسبی برای رهایی از وضعیت فعلی فراهم شده است.
تامین مواد اولیه
البته رئیس هیاتمدیره فولاد هرمزگان بهبود وضعیت سودآوری این شرکت را مستلزم حل مسائل داخلی استان و تامین مواد اولیه مناسب میداند. اگر چه به واسطه همکاری گلگهر و مجموعه میدکو با فولاد هرمزگان تاکنون مشکل خاصی در زمینه تامین مواد اولیه وجود نداشته اما به نظر میرسد با توجه به برنامههای «هرمز» در راستای افزایش تولید فولاد قطعا باید در زمینه تامین مواد اولیه سرمایهگذاری مناسبی از سوی فولاد هرمزگان یا فولاد مبارکه انجام شود.
فاینانس خارجی
در همین حال انعقاد قرارداد با شرکای خارجی در فضای پسابرجام میتواند مولفه مناسب دیگری برای بهبود وضعیت مجموعه باشد. به گفته امیرحسین نادری با پیگیریهای به عمل آمده با بیمه ساچه ایتالیا به نظر میرسد «هرمز» به دنبال تامین فاینانس خارجی باشد و با این اقدام آمادگی برای افزایش ظرفیت تولید فولاد هرمزگان به دوبرابر فراهم میشود.
دستاوردهای 95
همچنین مدیرعامل فولاد هرمزگان در خصوص مهمترین دستاوردهای این مجتمع در سال 95 میگوید: تولید گریدهای ورق خودرو و مخازن تحت فشار، راهاندازی سیستم پساب صنعتی ریختهگری، ارتقای کیفیت و کاهش ضایعات آهک، ثبت 5 رکورد تولید ماهانه تولید اسلب، ثبت رکورد تولید ماهانه تولید آهن اسفنجی، کاهش متوسط زمانTAP TO TAP، افزایش متوسط تولید اسلب مطابق با سفارش و راهاندازی سامانه پایش لحظهای غبار از جمله فعالیتهای «هرمز» در سال گذشته است. به گفته فرزاد ارزانی تامین 100درصدی گندله از منابع داخلی و حذف وابستگی به مبادی خارجی و صرفهجویی ارزی به میزان 8میلیون دلار از مهمترین اقدامهای انجام شده در حوزه تامین مواد اولیه شرکت است.
ظرفیت اسمی
ظرفیت اسمی فولاد هرمزگان بیش از 1.5 میلیون تن «تختال» به ضخامت 200 و 250 میلیمتر عرض 900 تا 2هزار میلیمتر و طول 6هزار تا 12هزار میلیمتر است؛ این شرکت قادر است بیش از یک میلیون و 650هزار تن آهن «اسفنجی» در سال، 90هزار تن «آهک» در سال،7500نرمال مترمکعب بر ساعت «اکسیژن»، 18 هزار نرمال مترمکعب بر ساعت «نیتروژن» و 120نرمال مترمکعب بر ساعت «آرگون» تولید کند.