دنیای بورس | معاملات روز گذشته اگرچه با سبزپوشی برخی نمادهای خاص آغاز شد اما در میانه های بازار و با بالاگرفتن اختلاف نظر دولت و مجلس بر سر تعیین ریاست سازمان بورس، بازار به جولانگاه عرضهکنندگان تبدیل شد به گونهای که حتی دو صندوق دولتی و نمادهای پالایشی هم عرضه شدند.
با این حال کمی بعد از پایان یافتن زمان معاملات، شورایعالی بورس «محمدعلی دهقاندهنوی» را بهعنوان رئیس جدید سازمان بورس انتخاب کرد.
اکنون سکاندار جدید سازمان بورس مشخص شده است و باید دید در ادامه تعامل دولت و مجلس چگونه خواهد بود.
اگر افت 1.68 درصد شاخصکل در معاملات روز گذشته را به دلیل این اختلاف نظرها نسبت دهیم، در نتیجه امروز و بعد از شروع معاملات باید رفته رفته نمادها به محدوده مثبت قدم گذاشته و شاید شاخصکل بتواند سبزپوش هم شود.
با این حال نباید فراموش کرد به طور معمول آخرین روز کاری هفته، سهامداران محافظهکارانهتر عمل می کنند؛ بدین سو واکنش اصلی بازار به انتخاب سکاندار جدید بورس شاید در روز شنبه هفته آتی رقم بخورد.
افت 20 هزار واحدی نماگر بازار در روز گذشته باعث شد شاخص کل یک گام دیگر به کف کانال 1.2 میلیون واحد نزدیک شود.
بررسی روند هفتههای اخیر بورس نشان میدهد، بازار قدرت و پتانسیل لازم برای شروع یک روند صعودی را ندارد و در نتیجه بهینه ترین شرایط برای سهامداران آن خواهد بود که شاخصکل برای مدتی در یک محدوده مشخص نوسان کند تا با ایجاد یک کف ِ حمایتی مناسب، آمادگی لازم برای صعود را کسب کند.
به عبارت دیگر مثبت شدن شاخصکل به مدد معدود نمادهای شاخص ساز و در شرایطی که شاخصهموزن قرمزپوش بوده است، نمی تواند برای سهامداران امیدوار کننده باشد.
طی هفتهای که گذشت بازارهای موازی با بورس، نوسان اندکی داشتند و دلار در معاملات روز گذشته در کانال 23 هزار تومان باقی ماند. بازارهای جهانی نیز نوسان خاصی نداشتند و حتی از نوسان رمز ارزها نیز کاسته شد. هر بشکه نفت برنت در کانال 55 دلار دادوستد می شود و فلزات پایه نیز در محدوده میانگین چند هفته اخیر خود معامله می شوند.