تحلیل تکنیکال | پیش بینی قیمت « وخارزم »

تحلیل تکنیکال شاخص صنعت سرمایه گذاری بررسی شد.

تحلیل تکنیکال | افول با شیب ملایم

  • شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص صنعت سرمایه‌گذاری طی ۱۸ روز کاری گذشته با حدود ۷ درصد کاهش از محدوده ۳۳ هزار واحد به محدوده ۳۰ هزار و ۸۰۰ واحد رسید. مهم‌ترین اتفاق در چند روز کاری حرکت با شیب ملایم در جهت نزولی بود.

در صورت ادامه این حرکت نزولی، شاخص در مسیر پرده اول از سناریوی کاهشی می‌تواند به دنبال هدف ۲۶ هزار واحد باشد که البته محدوده ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد، به‌عنوان سطوح حمایتی می‌توانند مانع ریزش بیشتر این شاخص شوند.

در فاز دوم از کاهش قیمت‌ها شاخص سرمایه‌گذاری‌ها ممکن است با عبور از منطقه حمایتی بسیار قدرتمند ۲۳ هزار و ۵۵۵ هزار واحد به سطح ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد برسد.

پرده سوم از سناریوی کاهشی به محدوده‌های کمتر از ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد اختصاص دارد که در آینده و در صورت لزوم در مورد آنها بحث خواهیم کرد.

مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند.

بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت‌ها باشد.

البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند.

بیشتر نشانه‌ها در نمودار حکایت از ریزش قیمت‌ها دارد ولی با حضور در نزدیکی منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم و همچنین نزدیک شدن به حمایت بسیار قدرتمند ۳۰ هزار و ۵۰۰ واحد، می‌توان انتظار پایان ریزش قیمت‌ها را داشت ولی تا زمانی که نشانه‌های دیگر مثل شکسته شدن خط روند نزولی میان‌مدت دیده نشود.

نمی‌توان گفت حرکت صعودی شاخص این صنعت شروع شده است. به هر ترتیب در مرحله اول از سناریوی افزایشی شاخص باید محدوده خط روند نزولی میان‌مدت را به سمت بالا بشکند.

در پرده دوم از افزایش قیمت‌ها شاخص به دنبال رسیدن به محدوده ۳۹ هزار و ۷۰۰ واحد است که سه محدوده مقاومتی ۳۳ هزار واحد، ۳۴ هزار و ۸۰۰ واحد و ۳۶ هزار و ۷۵۰ واحد، می‌توانند مانع کامل شدن مرحله دوم افزایش قیمت‌ها شوند.

فاز سوم افزایش قیمت‌ها به فتح قله قبلی یعنی محدوده ۴۹ هزار واحد اختصاص دارد. در این مسیر دو سطح بسیار قدرتمند ۴۲ هزار و ۶۰۰ واحد و ۴۵ هزار و ۶۰۰ واحد در مسیرافزایش قیمت‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع‌آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند.

بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی محدوده‌های مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

تحلیل تکنیکال | گروه سرمایه‌گذاری در روند نزولی

  • امیر عجمی | تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص گروه سرمایه‌گذاری در یک روند نزولی قرار دارد و درحال حاضر در سطح فیبو ۵۰ قرار دارد. بررسی روند گذشته و روند پرشتاب این گروه نشان می‌دهد شاخص سرمایه‌گذاری بعد از رشد شدید یک ریزش شدید را تجربه کرد و مانند دیگر گروه‌ها روند نزولی در پیش گرفته است.

با بررسی تکنیکال شاخص این گروه به این گواه می‌رسیم که ۵۰ درصد اصلاح در این گروه اتفاق افتاده و همچنان سیگنال ورودی از این گروه دریافت نشده است. البته در این بازار همیشه اول دیگر گروه‌ها رشد می‌کنند، سپس گروه سرمایه‌گذاری رشد خواهد کرد.

همچنین به واسطه سرمایه‌گذاری‌هایی که در این گروه اتفاق افتاده است بازدهی‌های متفاوتی از سهم‌های این گروه می‌توانیم ببینیم.

در بررسی روند روزانه شاخص این گروه بعد از یک رشد شارپ شاهد ریزش و تشکیل روند نزولی این شاخص هستیم. در حال حاضر سرعت نزول این گروه کم شده و در محدوده فیبو ۵۰ قرار دارد. در این ناحیه باید توقع برگشت شاخص را با توجه به روند سهم‌های این گروه داشته باشیم.

البته با برگشت شاخص این گروه مقاومت‌های زیادی برای رشد و برای رسیدن به سقف خواهد داشت. اما در تایم فریم هفتگی در حال تشکیل الگوی کف دوقلو است.

البته اگر در محدوده ۲۹۸ هزار تا برگردد این الگو تشکیل خواهد شد و می‌توانیم توقع یک رشد خوب تا سقف را داشته باشیم.

اما در روند ماهانه شاخص این گروه اگر در محدوده ذکرشده برگردد الگو تیک زده می‌شود که حتی از سقف هم بالاتر خواهد رفت.

با بررسی جمیع جهات در تایم فریم‌های مختلف به این نتیجه می‌رسیم که روند این گروه همچنان نزولی است اما در سطوح خوبی برای برگشت قرار دارد و سهام‌ این گروه هم در جایگاه بنیادی خوبی قرار دارد و می‌تواند برای سرمایه‌گذاری میان‌مدت جایگاه مناسبی برای افراد داشته باشد.

ومهان

بعد از یک رشد شارپ وارد روند نزولی شد و اصلاح خوبی را انجام داد. در حال حاضر باتوجه به جو گروه برگشت خوبی زده و به لحاظ بنیادی هم قابل اتکا است و درحال تشکیل الگوی مناسبی برای رشد این سهم است.

وخارزم

بعد از یک رشد شارپ و یک روند نزولی در حال خنثی به اصلاح رنج زدن در محدوده حمایتی است. مقاومت پیش رو سهم 1200 تومان و هدف میان‌مدت این سهم 2هزار تومان است.

وسپه

در حال حاضر سهم به جهت مجمع افزایش سرمایه بسته شده است. این امکان وجود دارد که با توجه به وضعیت بنیادی مناسب، همچنین سرمایه‌گذاری‌های این شرکت، خرید سهم آن مناسب ارزیابی می‌شود.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

Submitted by admin on