دنیای بورس | روند معاملات بازار سرمایه در دو روزِ کاری اخیر، احتمال کاهش بیشتر آن در معاملات روز جاری را افزایش داده است. در واقع هم در روز شنبه و هم روز گذشته، خریدار قابل توجهی در بازار حضور نداشت.
خریداران احتمالی اعتقاد دارند همچنان می توانند چند درصد پایینتر هم سهام مورد نظرشان را بخرند. در سوی دیگرِ بازار، فروشندگان کم رمقی حضور دارند که استراتژی مشخصی برای خود در نظر نگرفتهاند.
این دسته از سهامداران با شروع معاملات تصمیم میگیرند که در کدام سوی بازار قرار بگیرند، اگر بازار صعودی باشد دست به سهام خود نمی زنند اما اگر بازار قرمزپوش باشد، آن ها نیز بخشی از سهام خود را عرضه میکنند!
با توجه به این شرایط، سخت است از صعودی شدن شاخصکل صحبت کنیم چرا که اگر بازار روند منطقی داشته باشد، ابتدا باید هیجان فروش در بازار تخلیه شده و برای مدتی شاخصکل در یک محدوده مشخص باقی مانده و در نهایت روند صعودی خود را آغاز کند.
برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند چون در نیمه آبان ماه فاز صعودی بازار بلافاصله آغاز شد، نتوانست دوام داشته باشد و بعد از مدتی موج بعدی عرضهها شرایط را بدتر کرد و شاخصکل هم مرز 1.2 میلیون واحد را از دست داد. پایان این راند نزولی را هم می توان با افزایش ارزش معاملات و همچنین ورود نقدینگی از سوی سهامداران حقیقی شناسایی کرد.
خبر قابل تاملی که از روز گذشته در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود، به تخلفات برخی از حقوقیها باز می گردد که مستندات آن در نامه نایب رئیس مجلس آورده شده است. امیرحسین قاضیزاده هاشمی، طی نامهای به رئیس قوه قضائیه گزارشی مستند از جزئیات تخلفات و ترک فعلهای صورت گرفته در بازار سرمایه را ارائه کرد.
در این گزارش نام برخی از شرکتهای حقوقی نام آشنا آورده شده است که در برهه های زمانی خاص عرضههای سنگینی داشتهاند. این گزارش، گواه ادعاهای سهامداران زیان دیده بازار است که در ماههای گذشته بارها بر رفتار غیرمتعارف شرکتهای حقوقی انتقاد داشتند.
از سوی دیگر این گزارش نشان میدهد بی اعتمادی سهامداران به وعدههای حمایتی نیز بیراه نبوده است. اکنون نیز در تحلیلهای سهامداران این جو بی اعتمادی در کنار ترس ِ کاهش بیشتر ارزش داراییها وزن بیشتری نسبت به فاکتورهای مثبت بنیادی دارد و خروجی آن افت نماگر بازار در روزهای گذشته بوده است.
برای توسعه تحلیل بخوانیم: