تردیدهای دارویی
- شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه
شاخص صنعت دارو، در چهار هفته گذشته تغییر چندانی نداشت و از محدوده ۱۲۷ هزار و ۸۰۰ واحد به محدوده ۱۲۸ هزار و ۱۰۰ واحد رسید.
اگرچه این صنعت از ۳۵ روز کاری قبل روند صعودی کوتاهمدت تشکیل داده بود و حتی به محدودههای ۱۴۰ هزار واحد نیز رسید ولی با ریزشهای اخیر، این روند را به سمت پایین شکست تا سرمایهگذاران این صنعت را دچار تردید و معاملهگران ریسکگریز را بهعنوان فروشنده وارد بازار کند تا با عرضههای هیجانی موجب کاهش بیشتر قیمتها شوند.
با توجه به نزولی بودن روند میانمدت و همچنین شکسته شدن روند صعودی کوتاهمدت، انتظار میرود در هفتههای آینده کاهش قیمتها در قالب پرده اول از سناریوی کاهشی و با هدف ۱۲۰ هزار واحد ادامه پیدا کند.
البته با برخورد به این محدوده قیمتی یا حتی از محدودههای فعلی میتوان امید به افزایش قیمتها را داشت که این موضوع با محاسبات آماری دور از ذهن نیست. در صورت فشار عرضهها و با توجه روند نزولی میانمدت، حرکت در مدار ریزش قیمتها در قالب پرده دوم نیز بعید نیست.
در مرحله دوم میتوان انتظار داشت شاخص صنعت دارو تا محدودههای ۱۰۳ هزار واحد که هدف پرده دوم از سناریوی کاهشی است، ریزش داشته باشد. در این پرده، ممکن است، محدوده ۱۱۳ هزار واحد، بهعنوان حمایت نقش خوبی ایفا کند.
احتمال دارد با خبری غیرمنتظره یا تصمیم اقتصادی کلانی که به ضرر بازار سرمایه یا این صنعت باشد، پرده سوم که با فروش هیجانی بسیار زیادی همراه است، اتفاق بیفتد.
در این مرحله شاخص صنعت دارو ممکن است تا سطوح ۸۶ هزار و ۳۰۰ واحد نیز ریزش داشته باشد که محدوده حمایتی بسیار قدرتمند ۸۶ هزار و ۳۰۰ واحد، میتواند از رسیدن به این هدف جلوگیری کند. فعلا احتمال ریزش قیمتها در قالب پرده سوم کم است.
پرده چهارم از سناریوی کاهشی به سطوح کمتر از ۸۶ هزار و ۳۰۰ واحد برای شاخص میپردازد که فعلا نمیتوان در مورد آن اظهارنظر کرد. مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن، احتمالا تقاضاکنندگان سهام زیاد میشوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمتها باشند.
از طرفی سطوحی که بهعنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی میشوند، مناطقی هستند که در آن معاملهگران بلندمدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفتهبازان در این نقطه از سهم خارج شدهاند.
بنابراین در این محدودهها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضهکننده سهام نیز از فروش اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار میگیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمتها باشد.
البته تمامی این محدودهها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد میتوانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند. اگرچه نشانههای نزولی در نمودار شاخص صنعت دارو بیشتر از نشانههای صعودی است ولی هنوز شاخص صنعت دارو ممکن است با یک شایعه یا خبر به مدار صعودی برگردد.
به هر ترتیب افزایش قیمتها میتواند در سه مرحله اتفاق بیفتد. در پرده اول از سناریوی افزایشی، هدف شاخص، محدوده ۱۴۳ هزار و ۸۰۰ واحد خواهد بود. بسیاری از خریداران امروز بازار با رسیدن شاخص صنعت دارو به این محدوده به دسته فروشندگان ملحق خواهند شد.
حدود ۸ روز کاری قبل شاخص این صنعت با برخورد به این محدوده تغییر روند داد و مسیر کاهشی را در پیش گرفت. سطح مقاومتی قدرتمند ۱۱۳ هزار واحد میتواند مانع رسیدن صنعت دارو به منطقه ۱۴۳ هزار و ۸۰۰ واحد شود. مسیر صعود برای شاخص صنعت دارو بسیار دشوار است.
با احتمال کمی میتوان انتظار داشت پرده دوم از سناریوی افزایشی بهصورت کامل طی شود. هدف قیمتی این پرده محدوده ۱۷۰ هزار واحد است. این سطح بهعنوان سقف تاریخی میتواند باعث تبدیل شدن بسیاری از سرمایه گذاران به فروشنده شود.
در فاز دوم افزایش دو سطح مقاومتی بسیار قدرتمند ۱۵۳ هزار و ۱۰۰ واحد و ۱۶ هزار واحد میتوانند مانع افزایش قیمتها شود. پرده سوم به محدودههای بیش از ۱۷۰ هزار واحد اختصاص دارد که فعلا رسیدن به آن محدودهها بعید به نظر میرسد.
مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضهکنندگان سهام زیاد میشوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمتها باشند.
از طرفی سطوحی که بهعنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی میشوند، مناطقی هستند که در آن معاملهگران به جمعآوری سود ناشی از افزایش قیمتها میپردازند، بنابراین در این محدودهها علاوه بر عرضهکنندگان زیاد، ممکن است تقاضاکننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار میگیریم، حضور داریم.
همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمتها باشد. البته تمامی محدودههای مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد میتوانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.
شاخص گروه دارویی در مدار صعود
- امیر عجمی | تحلیلگر بازار سرمایه
گروه دارویی گروهی است که این روزها درخصوص آن گمانهزنیهای زیادی مطرح میشود. گروهی که زیر سایه واکسن کرونا به روند صعودی خود همچنان ادامه میدهد.
در تحلیل این گروه در تایمفریم روزانه همین طور که در تصویر میبینید شاخص بعد از یک ریزش ۵۰ درصدی وارد یک روند صعودی کوتاهمدت شده است.
سهمهای این گروه نیز رشد خوبی را آغاز کردهاند. این گروه بعد از ریزش ۵۰ درصدی فعلا در یک کانال صعودی در حرکت است. پیشبینی میشود در روند کوتاهمدت این گروه همچنان مورد دید بازار باشد. هرچند بررسی شاخص کل و شاخص هموزن نیز نشان میدهد سهام کوچک بیشتر در شرف رشد هستند.
اما در تایم فریم هفتگی شاخص این گروه درحال تشکیل الگوی تیک است که در صورت شکل گرفتن این الگو حتی میتوان انتظار رشد تا سقف حتی فراتر از آن را داشت.
نکته حائز اهمیت این است که شاخص این گروه در تایم فریم هفتگی روی حمایت خوبی قرار دارد که میتواند از این ناحیه حرکت خوبی داشته باشد. اما در تایم فریم ماهانه شاخص کل گروه دارویی وارد روند صعودی بلندمدت خود شده و میتواند تاسقف خودش یعنی ۱۷۱ هزار واحد رشد داشته باشد.
شاخص گروه دارویی در تایم فریمهای مختلف یک روند صعودی را تجربه میکند. در تایمفریم کوچکتر روند صعودی شکل گرفته و میتواند آرام آرام خود را به سقف شاخص نزدیک کند. توصیه میشود با دید میانمدت در این صنعت سرمایهگذاری کنید.
برکت
نماد برکت بعد از ریزش ۷۴ درصدی وارد یک روند صعودی شد و از محدوده ۱۱۰۰ تومان تا محدوده۲۹۰۰ تومان رشد داشت. انتظار میرود بعداز اصلاح تا محدوده ۲۳۰۰ تومان شاهد رشد تا محدوده ۴۵۰۰ تومان باشیم.
دامین
بعد از یک ریزش ۵۸ درصدی وارد فاز صعودی شد. در حال حاضر بعد از عبور از مقاومت درحال تثبیت در آن محدوده است. محدوده ۱۸۰۰ تومان محدوده مناسبی برای ورود است.
دزهراوی
میتواند جامانده صعود این گروه لقب بگیرد. این نماد درحال حاضر متوقف است اما میتوان به سهامداران این سهام این نوید را داد که این سهم میتواند این جاماندگی را جبران کند و حتی با گپ مثبت باز شود.